Κιβωτός του Κόσμου: Ανακαλούν δωρεές οι δωρητές

Τρέχουν να αλλάξουν τους όρους σε διαθήκες

Αναστάτωση και προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου και στους ανθρώπους που είχαν κάνει διάφορες δωρεές στη ΜΚΟ. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς ανακαλούν τις δωρεές τους και τρέχουν στους συμβολαιογράφους να αλλάξουν τις διαθήκες τους. 

Κιβωτός: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 η συμβολαιογράφος Χριστίνα Μάνδρου, ευρισκόμενοι εν ζωή υποψήφιοι δωρητές της «Κιβωτού του Κόσμου», οι οποίοι είχαν περιλάβει στη διαθήκη τους ως κληρονόμο τη ΜΚΟ, σπεύδουν στο γραφείο της για να αλλάξουν τους όρους στις διαθήκες τους. Αυτό που θέλουν πλέον είναι να μην αφήσουν μετά θάνατον ακίνητα, μετρητά κι άλλα περιουσιακά στοιχεία στην Κιβωτό. 

Κιβωτός του Κόσμου

Πολλοί είναι οι δωρητές που ανακαλούν τις δωρέες τους προς την Κιβωτό του Κόσμου - Intimenews

Αδελφός πατέρα Αντώνιου: «Είναι σκευωρία όλα αυτά»

«Πολλοί απέσυραν την πρόθεση τους για δωρεά, αλλάζοντας τους όρους στις διαθήκες τους, μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος με την “Κιβωτό του Κόσμου”», είπε η κ. Μάνδρου.

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Πρόσθεσε ότι είναι δυνατόν να γίνει κι ακύρωση της δωρεάς πχ. ενός ακινήτου. Όπως εξήγησε, μέσω δικαστηρίου μπορεί να γίνει η ανάκληση της δωρεάς ενός ακινήτου, με επίκληση του δωρητή επιχειρημάτων π.χ. ότι δεν υπήρξε καλή χρήση της δωρεάς, δεν τηρήθηκαν οι όροι της και υπήρξαν συμπεριφορές με κοινωνική απαξία.

Πατήρ Αντώνιος

Η Οικονομική Αστυνομία έκανε έφοδο στα σπίτια του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας - Eurokinissi

Έλεγχοι σε Ελβετία και νησιά Κέιμαν για την Κιβωτό του Κόσμου

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κιβωτό του Κόσμου. Χθες η οικονομική αστυνομία  έκανε έφοδο στα σπίτια του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, ενώ δόθηκε εντολή να ανοίξουν προσωπικοί τους τραπεζικοί λογαριασμοί. Αναζητείται επίσης το περιεχόμενο της θυρίδας, την οποία άδειασε την περασμένη εβδομάδα η πρεσβυτέρα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top