Έλεγχοι σε Ελβετία και νησιά Κέιμαν για την Κιβωτό του Κόσμου

Τι απαντά ο πατήρ Αντώνιος και η πεσβυτέρα για τα οικονομικά της ΜΚΟ

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις για την Κιβωτό του Κόσμου και τον οικονομικό έλεγχο - Kεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star 27.11.22

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου σε όλες τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν έξι μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας στην Αττική.

Κιβωτός του Κόσμου: Οι απειλές στον 19χρονο και η μαρτυρία της μητέρας του

Οκτώ αστυνομικοί ψάχνουν τα αρχεία της Κιβωτού

Παράλληλα με τους Εισαγγελείς ανηλίκων που εξετάζουν τις καταγγελίες των παιδιών, ομάδα 8 εξειδικευμένων αστυνομικών και δημοσίων ελεγκτών ερευνούν μια μια τις χιλιάδες σελίδες αρχείων του λογιστηρίου της Κιβωτού του Κόσμου, προκειμένου να ελέγξουν την νομιμότητα των συναλλαγών.

Κιβωτός του Κόσμου: «Τιμωρούσαν τα παιδιά-Tα άφηναν μόνα τους έξω τη νύχτα»

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Ακόμα 6 δομές στο μικροσκόπιο

«Η εθνική αρχή Διαφάνειας συνεχίσει ένα συστημικό έλεγχο σε δομές με επίκεντρο την προάστια των παιδιών, και συνεχίζει σε 6 δομές που έχουν παιδιά με ένα σφικτό ελεγκτικό πρόγραμμα στοχευμένο», αναφέρει η Αλεξάνδρα Ρογκάκου Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Παράλληλα, συλλέγονται στοιχεία από τράπεζες και την ΑΑΔΕ για τις οικονομικές συναλλαγές της Κιβωτού. Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, το λογιστήριο της ΜΚΟ παραθέτει κάθε δυνατή  βοήθεια στους ελεγκτές.

Κιβωτός του Κόσμου: «Φύλλο και φτερό» κάνουν ακίνητα, δωρεές και 15 πρόσωπα

Παράλληλες έρευνες από ΑΑΔΕ - αρχή  για το  ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Όταν συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών αλλά και της Ανεξάρτητης Αρχής δημοσίων Εσόδων, θα υποβληθεί στην εισαγγελία από το νέο έτος. Δική της Έρευνα κάνει και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, το πόρισμα της οποίας θα φτάσει στην  Εισαγγελία .

Ο «σκληρός» της Πωγωνιανής στην δομή του Βόλου

Μετά τις αναφορές για το κλουβί του Βόλου και τις τιμωρίες παιδιών, μια μητέρα κατήγγειλε πως ο στενός συνεργάτης του πατέρα Αντωνίου από την δομή της Πωγωνιανής, ο οποίος ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τα παιδιά, μετακινήθηκε στον Βόλο. Τον κατηγορεί για ξυλοδαρμό στο παιδί της. 

Πού ψάχνει υποστηρικτές ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος οργανώνεται και συζητά με τους τρεις δικηγόρους του για την στρατηγική αντεπίθεσης που αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο; 

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου του Star Λάμπρου Δεμερτζή, «ο ιδρυτής της Κιβωτού και οι συνήγοροί του, θα προσπαθήσουν μέσα από τις βαπτίσεις παιδιών που έχουν πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορες δομές, πολλές εκ των οποίων ήταν μαζικές,  να βρουν παιδιά, αλλά και αναδόχους, πολλοί εκ των οποίων είναι εθελοντές και οι οποίοι θα στηρίξουν το έργο της Κιβωτού και θα απαντήσουν στις καταγγελίες για κακομεταχείριση και ασέλγεια από υψηλόβαθμα στελέχη της Οργάνωσης.

Κιβωτός του Κόσμου: Χωρισμένα σε στρατόπεδα τα παιδιά μετά τις καταγγελίες

Οι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου θεωρούν ότι οι κατηγορίες όσον αφορά την ασέλγεια θα βρουν απαντήσεις από παιδιά που μεγάλωσαν στην Κιβωτό και την θεωρούν σπίτι τους, ενώ οι τοποθετήσεις μαρτύρων για κακοποιήσεις βρίσκονται μια προς μια στο τραπέζι προκειμένου να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί. 

Η εντολή που δόθηκε στους λογιστές της Κιβωτού, είναι να παραδώσουν αναλυτικά ό,τι στοιχεία έχουν στις οικονομικές αρχές και μάλιστα αυτό που λέει ο πατέρας Αντώνιος είναι: 

Δε φοβάμαι. Είμαστε καθαροί. Τα λεφτά του κόσμου, πήγαν όλα στα παιδιά.  

Οι  έλεγχοι στα οικονομικά έχουν ξεκινήσει και μάλιστα η πρεσβυτέρα βγαίνει μπροστά υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν.  

Λέει χαρακτηριστικά:

Εδώ είναι το σπίτι μας. Η Κιβωτός είναι το σπίτι μας. Να ψάξουν ό,τι θέλουν. Εμείς θα τους βοηθήσουμε. Όλα είναι στην θέση τους. Δεν πήρα λεφτά από καμία θυρίδα.  

Η υπερασπιστική  γραμμή θα είναι ότι όλα είναι κατασκευασμένα».

Ξεκίνησαν και έλεγχοι σε Ελβετία και νησιά Κέιμαν

Από αύριο Δευτέρα, αναμένονται νέες καταθέσεις από παιδιά που μεγάλωσαν στην Κιβωτό του κόσμου, ενώ η οικονομική αστυνομία ελέγχει την διαδρομή του χρήματος της δομής. Ήδη ξεκίνησαν έλεγχοι και στο εξωτερικό αφού ψάχνουν offshore εταιρίες σε Ελβετία και νησιά Κέιμαν,. όπως αποκαλύπτει στο Star ο συνδικαλιστής της αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top