Κιβωτός του Κόσμου: «Τιμωρούσαν τα παιδιά-Tα άφηναν μόνα τους έξω τη νύχτα»

Είχαν γίνει καταγγελίες και για χώρο φιλοξενίας στην Άνοιξη

Πάνω από 200 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα έχει η Κιβωτός-Kεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star 26.11.22

Βροχή οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Kόσμου και τις δομές της. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αποκαλύπτει πως σε χώρο φιλοξενίας παιδιών στην Άνοιξη, η αστυνομία είχε κληθεί να παρέμβει για κακοποιητικές συμπεριφορές προς τα παιδιά. Την ίδια ώρα οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη με τον Πρωθυπουργό να παρεμβαίνει στην υπόθεση, τονίζοντας ότι τα παιδιά θα είναι ασφαλή.

Κιβωτός του Κόσμου: «Με έβαζαν τιμωρία όταν δεν έπλενα καλά τα πιάτα»

«Έβαζαν τα παιδιά τιμωρία- Τα άφηναν μόνα τους αργά τη νύχτα έξω»

«Έβαζαν τιμωρίες τα άφηναν έξω. Υπήρχε παιδί το οποίο ήταν μέχρι τις 10 το βράδυ μόνο του έξω από τη δομή και μάλιστα καταγγέλλουν ότι είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία αρκετές φορές χωρίς όμως να έχει επέμβει», καταγγέλλει στην κάμερα του Star μια γυναίκα για το σπίτι φιλοξενίας παιδιών της Κιβωτού στην Άνοιξη.

Στην περιοχή, οι κάτοικοι είχαν αγανακτήσει με τα όσα συνέβαιναν στα παιδιά και μάλιστα όπως λένε είχαν κάνει και σχετικές καταγγελίες στην αστυνομία.

Τα παιδιά απομακρύνθηκαν πριν από τρεις μήνες από το σπίτι και η δομή έβαλε λουκέτο πριν σκάσει η υπόθεση της Κιβωτού.

Την ίδια στιγμή, η Εισαγγελία Βόλου διέταξε τρίτη προκαταρκτική έρευνα που αφορά τη δομή στο Διμήνι. Με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι κανένα παιδί δεν κινδυνεύει  να βρεθεί στο δρόμο.

Ποια πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών

Κιβωτός του Κόσμου: «Φύλλο και φτερό» κάνουν ακίνητα, δωρεές και 15 πρόσωπα

Οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας της ΑΑΔΕ, αλλά και της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος θα ξεψαχνίσουν όλες τις δομές της Κιβωτού. Εστιάζονται όμως σε έναν πιο συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star, εστιάζονται σε 15 άτομα της ηγετικής δομής της ΜΚΟ. Σε αυτούς συγκαταλέγονται ο πατέρας Αντώνιος, οι δύο ιδρύτριες, η Πρεσβυτέρα και η μητέρα του Πατρός Αντωνίου, και μετά 7 άτομα που πέρασαν από το Δ.Σ. της οργάνωσης τα τελευταία χρόνια και άλλα 5 άτομα που είχαν διευθυντικές θέσεις. 

Από τα πρόσωπα που ήταν σε διευθυντικές θέσεις, ένα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι ο υπεύθυνος των Οικονομικών της Κιβωτού, ο οποίος είχε άμεση συνεργασία και απευθείας αναφορά στην πρεσβυτέρα κ. Γεωργαντή. Το κρίσιμο στην περίπτωσή του, είναι ότι το κεντρικό λογιστήριο της Κιβωτού συντόνιζε και επέβλεπε όλα τα λογιστήρια των περιφερειακών δομών. Συνεπώς, είναι καθοριστικό να ελεγχθεί εξονυχιστικά το συγκεκριμένο πρόσωπο.  

Κιβωτός του Κόσμου: Χωρισμένα σε στρατόπεδα τα παιδιά μετά τις καταγγελίες

Δήμαρχος Χίου: Η Κιβωτός δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις στη δομή

Έρευνα πραγματοποιήθηκε  και στη δομή που διατηρεί η Κιβωτός στη Χίο. Ο πρώην δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής καταγγέλλει τον Πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, ότι αθέτησαν την συμφωνία που είχαν υπογράψει μαζί του. Η δομή φιλοξενείται σε έναν χώρο  που παραχώρησε η δημοτική επιχείρηση του νησιού. Μόνη υποχρέωση της Κιβωτού ήταν να καλύπτει δάνειο 22.000 ευρώ το χρόνο.

Τα παιδιά της Κιβωτού ζωγράφισαν τον πατερ Αντώνιο ως Νώε

Αίσθηση πάντως προκαλούν ζωγραφιές των παιδιών της Κιβωτού που απεικονίζουν τον πατέρα Αντώνιο με την μορφή του βιβλικού Νώε κρατώντας στους ώμους του ένα παιδί, ή την άμπελο που ζωγράφισαν στην κιβωτό του Βόλου, όπου αντί για τον Χριστό είχαν  στο κέντρο τον πατέρα Αντώνιο και γύρω γύρω τα ονόματα των παιδιών που φιλοξενούνται στην δομή.

Πάνω από 200 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα έχει η Κιβωτός

Μία μεγάλη περιουσία σε ακίνητα έχει η Κιβωτός του Κόσμου σε ολόκληρη την Ελλάδα κυρίως από δωρεές  και κληρονομιές. 

Όπως είπε η Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υπολογίζεται ότι τα ακίνητα ξεπερνούν τα 200. «Μιλάμε για διαμερίσματα, καταστήματα μεζονέτες, αγροτεμάχια. Είναι πολλά που της ανήκουν από δωρεές και κληρονομιές. Κάθε χρόνο σχεδόν η Κιβωτός  του Κόσμου αποκτά ακίνητη περιουσία.

Ενδεικτικά:

  • Στις 5 Ιουλίου 2019 Διαμέρισμα στη Γλυφάδα αξίας 66.150 ευρώ.
  • Την ίδια χρονιά  στις 24 Σεπτεμβρίου 2019  2 καταστήματα στην Πάτρα συνολικής αντικειμενικής αξίας  60.629. 
  • Στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 Διαμέρισμα στη Γλυφάδα αξίας 68.762 ευρώ. Στην περιουσία υπάρχουν ακόμα και αγροτικά ακίνητα, δύο στον αριθμό στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. 

Έχουμε όμως και κάποια επιπλέον στοιχεία για το πως εμφανιζόταν στα συμβόλαια που γίνονταν για τα ακίνητα η Κιβωτός. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχουμε στη διάθεσή μας ιδρύθηκε στις 15.09.2003 με την επωνυμία  Κιβωτός του Κόσμου αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία  και τροποποιεί το καταστατικό στις 28 Μαρτίου 2007 και παίρνει την επωνυμία Κιβωτός του Κόσμου αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση. Νόμιμη εκπρόσωπος μόνο η πρεσβυτέρα που εμφανίζονταν σε όλα τα συμβόλαια».

Ειδική ομάδα αστυνομικών «ξεψαχνίζει» τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου

Την ίδια ώρα ειδική ομάδα αστυνομικών «ξεψαχνίζει» τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου και σύμφωνα με πληροφορίες του Παναγιώτη Μπούσιου, το πόρισμα θα υποβληθεί στην εισαγγελία μέτα τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top