Κιβωτός: Η πρεσβυτέρα πήρε 500.000 ευρώ από θυρίδα - Πώς το δικαιολόγησε

Απείραχτος ο λογαριασμός μισθοδοσίας του πατέρα Αντωνίου εδώ και 8 χρόνια

Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα σπίτια πατέρα Αντώνιου και πρεσβυτέρας - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

«Λαβράκι» φαίνεται ότι έβγαλε η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας, καθώς εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, ενώ διαπιστώθηκε πως εδώ και οχτώ χρόνια δεν έχει γίνει καμία ανάληψη από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πατήρ Αντώνιος και η οικογένειά του τα τελευταία οχτώ χρόνια ζούσαν χωρίς τα χρήματα από τον μισθό του ιερέα. Ο λογαριασμός της μισθοδοσίας του είναι απείραχτος το διάστημα αυτό, ενώ ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου έχψει μια πενταμελή οικογένεια και δεν είναι γνωστό αν η πρεσβυτέρα εργαζόταν κάπου, εκτός από την Κιβωτό. 

Κιβωτός του Κόσμου Κολωνός

Στους τραπεζικούς λογιαριασμούς της Κιβωτού φέρεται να έχουν εντοπιστεί περίπου 12 εκατ. ευρώ - Intimenews

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία στον λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ και δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν. 

Παρ’ όλ’ αυτά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και της ΜΚΟ βρέθηκε ότι έγιναν τουλάχιστον 2.000 κινήσεις, ενώ αναμένονται νέα στοιχεία από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας. 

Μέχρι στιγμής, πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 200.000 – 250.000 ευρώ που εντοπίστηκαν σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ποσό για το οποίο θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Κιβωτός του Κόσμου κτίριο

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας - Intimenews

Στο στόχαστρο της Αρχής βρίσκεται και το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, η οποία διαχειριζόταν κάποιους λογαριασμούς. 

Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα άδειασε τη θυρίδα και έβαλε 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της ΜΚΟ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, η οποία πριν από λίγες μέρες «άδειασε» μία από τις δύο θυρίδες που διαθέτει, φέρεται να κατέθεσε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της Κιβωτού. 

Όταν μάλιστα οι αστυνομικοί τη ρώτησαν πώς βρέθηκαν όλα αυτά τα χρήματα εκείνη φέρεται να απάντησε ότι «τα είχε για να τα μετρήσει».

Την ίδια ώρα οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου κα της συζύγου του έχουν δεσμευθεί με εντολή του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Συνολικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κιβωτού έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης πως η μία από τις δύο θυρίδες που δεσμεύτηκαν ανήκει στην ηλικιωμένη μητέρα του πατέρα Αντωνίου και βρέθηκε στη Χίο. Ωστόσο, χθες, οικογενειακή φίλη δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πως η μητέρα του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, ζει εξαιρετικά φτωχικά, με περιορισμένους οικονομικούς πόρους. 

Προβληματισμός επικρατεί τέλος στις αρχές, λόγω του ότι έχουν δεσμευτεί λογαριασμοί, στους οποίους πολίτες είχαν χρίσει ως συνδικαιούχο τον πατέρα Αντώνιο και τώρα δεν μπορούν να εκταμιεύσουν τις συντάξεις τους. 

Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό στη δομή του Κολωνού

Παράλληλα χθες, κατά τη διάρκεια εφόδου της οικονομικής αστυνομίας σε ακίνητα της Κιβωτού του Κόσμου σε Κολωνό και Ραφήνα, βρέθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στον Κολωνό. 

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε ποσό που ενδεχομένως να φτάνει τις 300.000 ευρώ. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται είναι τα χρήματα που εντοπίστηκαν στη δομή να βρίσκονταν προηγουμένως στην τραπεζική θυρίδα που επισκέφτηκε η πρεσβυτέρα, πριν από περίπου 10 ημέρες. Βέβαια, κανείς, εκτός από την ίδια, δε γνωρίζει τι υπήρχε σ’ αυτό το κουτί.

Από μέρα σε μέρα αναμένονται ακόμα οι απαντήσεις κι άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για τους δεσμευμένους λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του. Η έρευνα των Αρχών στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου», θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top