Καταγγελία: «Φοβάμαι για τον αδερφό μου στην Κιβωτό - Τον άκουσα φοβισμένο»

Για κλίμα τρόμου κάνει λόγο πρώην φιλοξενούμενος

Κλίμα τρόμου περιγράφουν παιδιά που σχετίζονται με την Κιβωτό του Κόσμου, με φόντο τις απειλές που φαίνεται ότι δέχτηκε ο 19χρονος που κατέθεσε για σεξουαλική παρενόχληση απο υψηλόβαθμο στέλεχος. Πρώην φιλοξενούμενος σε δομή αποκαλύπτει τους λόγους που φοβάται για τον μικρό του αδερφό, ο οποίος εξακολουθεί να διαμένει στη δομή.

Κιβωτός: Μεγάλο χρηματικό ποσό βρέθηκε σε ακίνητο της δομής στον Κολωνό

 

«Εγώ είμαι πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού του Κόσμου. Έχω ακόμα τον αδερφό μου μέσα. Την τελευταία φορά που ήρθαμε σε επικοινωνία, η συμπεριφορά του ήταν περίεργη προς εμένα. Εγώ τον ξέρω τον αδερφό μου, δεν είναι έτσι. Έχει αλλάξει, πιστεύω ότι τα παιδιά τα φοβερίζουν και τα εκβιάζουν για να ακουστεί η γνώμη της Κιβωτού» λέει πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό.

Ο νεαρός αναφέρει ότι σχεδόν δεν αναγνώρισε τη φωνή του μικρότερου αδερφού του στο τηλέφωνο. Οπως λέει στο Star και τον Άρη Λάμπο, τον άκουσε φοβισμένο. Ανησυχεί μήπως όσο συζητούσε μαζί του κάποιος απειλούσε το παιδί, ενώ καταγγέλλει ότι χτύπησαν τον αδερφό του με σίδερο στα πόδια και έχει σημάδια.

«Η μητέρα του πατέρα Αντώνιου ζει σε "κοτέτσι"... Κρυώνει!»

Καταγγελίες για απειλές στην Κιβωτό 

Ο ίδιος ειναι φίλος του νεαρού που κατέθεσε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά στην Κιβωτό. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του 19χρονου, έχουν δεχθεί απειλές και άνθρωποι από τον κύκλο του, που έχουν πάρει δημόσια το μέρος του.  

«Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει πει ψέματα και να έχει μπει σε τέτοια διαδικασία. Δεν έχει κάτι να κερδίσει από όλο αυτό, μόνο να χάσει έχει...  Θέλουν να μας πιέσουν μεσω των συγγενών και των αδερφών μας που έχουμε ακόμα στην Κιβωτό» τονίζει ο πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό. 

Κιβωτός: Ξεσπά η μητέρα του 19χρονου - «Eκμεταλλεύθηκε το παιδί μου»

Κιβωτός: «Μας πονάει αυτό που γίνεται»

Το κλίμα στην Κιβωτό ειναι ηλεκτρισμένο, όπως λέει μια κοπέλα που εξακολουθεί να φιλοξενείται στη δομή της Χίου. 

«Μας πονάει όλο αυτό που γίνεται. Δεν ξέρω τι έκαναν στις άλλες δομές. Εγώ αλλού ήμουν, αλλού έζησα, αλλού μεγάλωσα, μαζί με άλλα κορίτσια. Δεν ξέρω τι γινόταν σε άλλες δομές με τα αγόρια. Δε μπορώ να σας πω κάτι, μπορεί να είναι και όντως αλήθεια κάποια από αυτά...Δεν κατηγορώ κανέναν» λέει στην κάμερα του Star.

 Τις ίδιες απόψεις εκφράζουν όπως υποστηρίζει τα περισσότερα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές.

Οι αγοραπωλησίες της Κιβωτού σε Χίο και Αττική

Στο μεταξύ, η ακίνητη περιουσία της Κιβωτού του Κόσμου μπαίνει στο μικροσκόπιο κυρίως για τη διαχείρισή της.

Το Star αποκαλύπτει τις περίεργες αγοραπωλησίες του Οργανισμού σε Αττική και Χίο.

Στο μικροσκόπιο των αρχών η ακίνητη περιουσία της Κιβωτού του Κόσμου / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2018 η πρεσβυτέρα αγοράζει για λογαριασμό της Κιβωτού του Κόσμου ένα οικόπεδο στη Χίο στην τιμή των 245.000 ευρώ, πληρώνοντας με δύο τραπεζικές επιταγές.

Εχουν προηγηθεί και άλλες αγοραπωλησίες στο νησί, όπως αυτή που γίνεται στις 6 Μαρτίου 2008 ενός ακινήτου εντός αστικού ιστού στην τιμή των 61.700 ευρώ.

Περίεργη όμως είναι και η αγοραπωλησία ενός διαμερίσματος στη Ραφήνα στις 12 Νοεμβρίου 2007 στην τιμή των 295.000 ευρώ.

Το διαμέρισμα αυτό μετά την αγορά εμφανίζεται ως τόπος κατοικίας της πρεσβευτέρας παρά το γεγονός ότι ανήκει στην Κιβωτό του Κόσμου. Το κουδούνι έχει το όνομά της. To σπίτι που δήλωσε ως κατοικία η πρεσβυτέρα είναι ερμητικά κλειστό.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top