Σύβοτα: Αυτή είναι η δασκάλα που σκοτώθηκε - «Ξεσπά» ο γιος της στο Star

Στην πτώση οφείλεται ο θάνατός της - Τι έδειξε η νεκροψία

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κομοτηνή από όπου καταγόταν η Τζένη Κασαπιάν, η οποία έχασε σήμερα τη ζωή της στα Σύβοτα, μετά απο δυστύχημα με αλεξίπτωτο θαλάσσης. Ο χειριστής του σκάφους  συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Ο γιος της, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ζητά δικαιοσύνη. 

Σύβοτα: «Είμαι σε σοκ, όλη μέρα κλαίω»

Αυτή ειναι η Τζένη Κασαπιάν που έχασε τόσο άδικα τη ζωή της, όταν το μπουρίνι έκοψε τον ιμάντα του αλεξίπτωτου. Οι φίλοι της, μιλώντας στο Star, έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο δραστήριο, με αγάπη στον χορό και το θέατρο. Ήταν η ψυχή της Κομοτηνής.

Σύβοτα: Ελεύθερος ο χειριστής του σκάφους

νεκρή δασκάλα Σύβοτα

Η Ελληνίδα αρμενικής καταγωγής είχε δυο γιους και δυο εγγονάκια που τα λάτρευε. 

δυστύχημα Σύβοτα - νεκρή δασκάλα

δυστύχημα θαλάσσιο αλεξίπτωτο

 

Σύβοτα: «Ξεσπά» ο γιος της στο Star - «Θα μας λείψει η αγάπη της»

Η οικογένεια της 62χρονης αναζητά ευθύνες, όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Άρη Λάμπο ο γιος της.

«Mια χώρα που ζει από τον τουρισμό δε νοείται να ακούγεται από εδώ και από εκεί ότι σκοτώνονται άνθρωποι πάνω σε αλεξίπτωτα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να υπάρχει ένα απαγορευτικό κάθε φορά που υπάρχει πρόβλεψη μετεωρολογική για μπουρίνι. Δεν είναι δυνατόν ο καθένας για να βγάλει το μεροκάματο να βγαίνει σε συνθήκες που υπάρχει πρόβλεψη ότι θα υπάρχει μπουρίνι και αυτό το ξέρουν όλοι. Δεν έχει σημασία ο πελάτης τι θα ζητήσει, ο επαγγελματίας είναι αυτός που θα ορίσει το τι είναι σωστό και τι όχι. Ο θάνατος της μητέρας μας δεν οφείλεται σε πνιγμό και αυτό νομίζω αρκεί προς το παρόν», ανέφερε για το ατύχημα ο γιος του θύματος.

Η γυναίκα ήταν περήφανη Θρακιώτισσα, περήφανη Αρμένισσα. Αυτό που πιο πολύ θα μας λείψει σε αυτήν είναι η αγάπη της.

Σύβοτα: Στην πτώση οφείλεται ο θάνατος της άτυχης δασκάλας

Στην πτώση οφείλεται ο θάνατος της 62χρονης, σύμφωνα με την νεκροψία - νεκροτομή που διεξήχθη στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Η έκθεση του ιατροδικαστή  θα παραδοθεί στο λιμεναρχείο τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η ανταποκρίτρια, Μαίρη Τζώρα.

Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας θέλουν να μάθουν τι έφταιξε και η 62χρονη έχασε τη ζωή της κάνοντας θαλάσσιο αλεξίπτωτο. Ζητούν απαντήσεις για το αν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας. 

Το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας έχει συγκροτήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εξετάσουν τους ιμάντες.

Σύβοτα: «Προσπάθησα να τη σώσω μέχρι τέλους», λέει ο χειριστής στο Star 

Από την πλευρά του, ο χειριστής του σκάφους ισχυρίστηκε, μιλώντας στο Star, ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ότι προσπάθησε μέχρι το τέλος να τη σώσει.

"Μέχρι να φτάσει το αλεξίπτωτο από το σκάφος στα 30 μέτρα δεν είχε βάλει αέρα και έγινε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Την κυνηγούσα με το σκάφος, πήγαμε να πνιγούμε.  Το σκάφος πήγε να το πάρει, από τύχη ζήσαμε. Έκανα ό,τι μπορούσα. Προσπαθούσα ασταμάτητα να τη σώσω μέχρι τέλους. Ήθελα μόνο να τη σώσω", δήλωσε.

Σημειώνεται ότι η νομοθεσία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι το θαλάσσιο αλεξίπτωτο  απαγορεύεται:

  • αν πνέουν άνεμοι πάνω από 5 μποφόρ
  • πριν από κάθε έλξη πρέπει να ελέγχεται ο ιμάντας
  • οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να ξέρουν κολύμβηση

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top