Τρίκαλα Κορινθίας: Οκτώ ξεχωριστές δραστηριότητες σε μία εκδρομή!

Πολυτελής διαμονή, καλό φαγητό και τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε

Τρίκαλα Κορινθίας: Στο 100% η πληρότητα των κοντινών προορισμών / βίντεο open

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας υπέροχος χειμερινός προορισμός, μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, που συνδυάζει άψογα χειμερινές δραστηριότητες, μοναδική εμπειρία διαμονής σε ξύλινα και πέτρινα σαλέ με τζάκι και καταπληκτικό φαγητό, ενώ δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους άλλους πιο δημοφιλείς προορισμούς

Καστοριά: Ένα τριήμερο στην πόλη με την υπέροχη λίμνη

Τα Τρίκαλα Κορινθίας, αποτελούν τον πιο αρχαίο οικισμό της περιοχής και χωρίζονται σε τρεις φημισμένους οικισμούς: τα Κάτω Τρίκαλα (σε υψόμετρο 900 μέτρων), τα Μεσαία Τρίκαλα (σε υψόμετρο 1000 μέτρων) και τα Άνω Τρίκαλα (σε υψόμετρο 1100 μέτρων). Σε όποιον οικισμό και εάν αποφασίσετε να μείνετε, το σίγουρο είναι ότι θα ζήσετε υπέροχες στιγμές στη φύση, θα χαλαρώσετε και θα απολαύσετε υπέροχο φαγητό και ζεστή φιλοξενία!

Η Ορεινή Κορινθία βρίσκεται δύο ώρες περίπου μακριά από την Αθήνα και αποτελεί αγαπημένο προορισμό, όλες τις εποχές του χρόνου! Εκπληκτικό φυσικό τοπίο, εξερευνήσεις σε δάση, λίμνες και μικρά παραδοσιακά χωριά με υπέροχους ξενώνες και τοπικούς μεζέδες, είναι κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Τριήμερη Πρωτοχρονιάτικη εκδρομή στα υπέροχα Ιωάννινα

Δραστηριότητες στα Τρίκαλα Κορινθίας - Τι να κάνετε 

Εάν λοιπόν βρεθείτε στην Ορεινή Κορινθία και ο καιρός το επιτρέπει, σας προείνουμε να κάνετε τα εξής: 

  • Πεζοπορία 45 λεπτών μέσα στο δάσος, στο σηματοδοτημένο μονοπάτι «Αρχαίο Μύσσαιον» από τα Μεσαία στα Άνω Τρίκαλα
  • Στα Κάτω Τρίκαλα, επισκεφτείτε την πετρόκτιστη πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, καθώς και τις εκκλησίες των Αγίου Δημητρίου (1697) και Αγίου Ιωάννη (1853)
  • Στα Μεσαία, δείτε από κοντά την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα (9ου αι.)
  • Στα Άνω Τρίκαλα, μην παραλείψετε να βρεθείτε στην υπέροχη πλατεία δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, όπου θα θαυμάσετε την υπέροχη θέα.
  • Επισκεφτείτε το μοναστήρι του Αγίου Βλασίου (17ου αι.), το οποίο είναι χτισμένο σε ένα καταπράσινο περιβάλλον 
  • Κάντε ημερήσιες off road διαδρομές με buggies στα δάση και τις πλαγιές της Ζήρειας

Καρπενήσι: Πρωτοχρονιάτικες διακοπές στο διαμάντι της Ευρυτανίας

  • Περπατήστε στην πανέμορφη κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, ανάμεσα στα ορεινά συγκροτήματα της Μεγάλης και Μικρής Ζήρειας
  • Η λίμνη Δασίου, που βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας και η τεχνητή λίμνη Δόξα είναι κάποια must to see, εάν βρεθείτε στην Ορεινή Κορινθία. Βρίσκοντα λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα Τρίκαλα Κορινθίας και μπορείτε να τα συνδυάσετε

Η διαμονή και το φαγητό 

Τα Τρίκαλα Κορινθίας προσφέρουν υπέροχη διαμονή για όλα τα βαλάντια σε όλους τους οικισμούς. Ξενοδοχεία και ξενώνες με τζάκι που συνδυάζουν την πέτρα και το ξύλο, τα οποία έχουν υπέροχη θέα και προσφέρουν πρωινό από τοπικά προϊόντα.

Όσο για το φαγητό: Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κόκορα με χυλοπίτες, χωριάτικο λουκάνικο και μπιφτέκι από αγριογούρουνο, καραμελωμένο κότσι, γεμιστούς λουκουμάδες με τυρί, σπιτική κοτόσουπα. Και όσον αφορά στα επιδόρπια: Δοκιμάστε οπωσδήποτε πορτοκαλόπιτα με σιρόπι σοκολάτα και μωσαϊκό.

Πώς θα πάτε στα Τρίκαλα Κορινθίας

Εάν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο: Ακολουθώντας την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου ή Αθηνών-Πατρών, θα στρίψετε στην έξοδο του Ξυλόκαστρου. Η συνολική διαδρομή διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.

Εάν ταξιδεύτε με ΚΤΕΛ: από το Σταθμό Κηφισού αναχωρούν λεωφορεία κάθε μία ώρα και φθάνουν στο Ξυλόκαστρο έπειτα από δύο ώρες. Από εκεί, πραγματοποιούνται δρομολόγια για Τρίκαλα Κορινθίας κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (08:15 και στις 14:00), διάρκειας 1 ώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top