Καρπενήσι: Πρωτοχρονιάτικες διακοπές στο διαμάντι της Ευρυτανίας

Τι θα κάνετε, πού θα μείνετε, πώς θα πάτε

Καρπενήσι: Περιμένοντας το χιόνι και τους επισκέπτες του / βίντεο ΕΡΤ

Ένας παραμυθένιος Πρωτοχρονιάτικος προορισμός, που πολύς κόσμος επιλέγει για τις χειμερινές διακοπές του, είναι το όμορφο Καρπενήσι.

Μαγική φύση, υπέροχα αξιοθέατα, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας της τοπικής κουζίνας, διαμονή στα ατμοσφαιρικά σαλέ και τους παραδοσιακούς ξενώνες με τζάκι, αθλητικές δραστηριότητες και χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου, πεζοπορία σε εκπληκτικά φαράγγια, περιήγηση στα γραφικά χωριά, επίσκεψη στη μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας με τη θαυματουργή εικόνα... το Καρπενήσι αποτελεί έναν συναρπαστικό χειμερινό προορισμό, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια!

Τριήμερη Πρωτοχρονιάτικη εκδρομή στα υπέροχα Ιωάννινα

Τα κορυφαία αξιοθέατα του διαμαντιού της Ευρυτανίας

Το Καρπενήσι φημίζεται για τις εκπληκτικές διαδρομές, τα πανέμορφα ελατοδάση, τα ποτάμια, τα πέτρινα γεφύρια και τα γραφικά μικρά χωριά στην «αυλή» του, στέκει περήφανο και ευπρόσδεκτο στον επισκέπτη.

  • Επισκεφθείτε τα γραφικά ορεινά χωριά, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Καρπενήσι. Θα μαγευτείτε από την ομορφιά και τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους. Κάποια που σας προτείνουμε είναι: Κορυσχάδες, Μεγάλο χωριό, Κλαυσί, Βουτύρο, Κεφαλόβρυσο και Άγιος Νικόλαος.
  • Επισκεφθείτε τη Μονή Προυσσού, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ευρυτανίας. Η μονή είναι πανέμορφη και επιβλητική. Διαθέτει την εικόνα της Παναγίας, αλλά και τους πύργους του Καραΐσκάκη.
  • Εάν σας αρέσουν τα χειμερινά σπορ, τότε επιβάλλεται να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι, το οποίο τους χειμωνιάτικους μήνες σφύζει από ζωή. Διαθέτει 18 πίστες για σκι και δύο για snowboard, ενώ από το χιονοδρομικό ξεκινάει μια ορειβατική διαδρομή, η οποία οδηγεί στο Σεϊντάνι (2.315 μέτρα), την ψηλότερη κορυφή του Βελουχίου.

Μέτσοβο: Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο πέτρινο διαμάντι των Ιωαννίνων

  • Εάν σας αρέσει η πεζοπορία, τότε το Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς είναι must. Η Μαύρη σπηλιά και ο καταρράκτης που θα συναντήσετε στο ενδιάμεσο θα σας μαγέψουν.
  • Επίσης, το Φαράγγι Πανταβρέχει, το οποίο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της Ευρυτανίας, θα σας χαρίσει απλόχερα μαγικές στιγμές μέσα στην πλούσια φύση της Ευρυτανίας.
  • Είστε fan της ιππασίας και αγαπάτε τα άλογα; Τότε το Saloon Park είναι το ιδανικό μέρος για εσάς και τα παιδιά σας. Εκεί σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε μικρές ή και μεγαλύτερες διαδρομές με τα άλογα, θαυμάζοντας την υπέροχη φύση της περιοχής.

Μαγική Χριστουγεννιάτικη απόδραση στα επιβλητικά Μετέωρα

Πού θα μείνετε - Τι θα φάτε

Οι επιλογές για τη διαμονή σας στο Καρπενήσι ποικίλλουν, από πεντάστερα ξενοδοχεία έως πλήθος πανσιόν, διαμερισμάτων και studio, τα οποία διατίθενται στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Οι προσφορές για όλες τις εποχές του χρόνου είναι αρκετές και σίγουρα θα βρείτε αυτή που σας ταιριάζει για την παραμονή σας στην περιοχή. 

Καλάβρυτα: Χριστουγεννιάτικες διακοπές στη μαγευτική φύση

Όσον αφορά στο φαγητό, το Καρπενήσι είναι γεμάτο από ντελικατέσεν και κρεοπωλεία που φιλοξενούν μερικά από τα πλέον εκλεκτά προϊόντα της ευρυτανικής γης.

Τα λουκάνικα, ο σουφλιμάς (κοντοσούβλι), οι πίτες, η πέστροφα και γενικά τα κρεατικά έχουν την τιμητική τους. Δοκιμάστε όλα τα εδέσματα στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής και απολαύστε την ελληνική γαστρονομία στα καλύτερά της.

Τέλος μην παραλέιωετε να δοκιμάσετε τα τοπικά τυροκομικά της περιοχής: Βαρελίσιο τυρί Καρπενησίου, κατσικίσιο τυρί, τσαλαφούτι, κεφαλογραβιέρα, ανθότυρο, ξηρή μυζήθρα, κλέφτικο των Αγράφων, καθώς και το μυρωδάτο κατσικίσιο βούτυρο.

Πώς θα πάτε στο Καρπενήσι

Εάν επιλέξετε να ταξιδέψετε οδικώς στο Καρπενήσι, τότε από Αθήνα θα χρειαστείτε γύρω στις 3:30 ώρες (279 χλμ), ενώ από Θεσσαλονίκη 4:30 ώρες (367 χλμ). Επίσης, από Πάτρα σε 3 ώρες θα είστε εκεί (155 χλμ).

Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε το ΚΤΕΛ ή και το τρένο για το ταξίδι σας.

Σας ευχόμαστε αξέχαστες διακοπές και καλή Πρωτοχρονιά!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top