Καλάβρυτα: Χριστουγεννιάτικες διακοπές στη μαγευτική φύση

Πώς θα πάτε, τι θα κάνετε, πού θα μείνετε

Στις ράγες ξανά ο Οδοντωτός των Καλαβρύτων: «Φιλί ζωής» για την τουριστική κίνηση / βίντεο ΣΚΑΪ

Φύση, χιόνι, χριστουγεννιάτικος στολισμός, υπέροχα καταλύματα, χειμερινά σπορ, απολαυστικό φαγητό, διασκέδαση και γιορτινή διάθεση! Τα Καλάβρυτα είναι ένα τουριστικό μέρος που τα συνδυάζει όλα!

Εάν φέτος τις γιορτές ο συγκεκριμένος χειμερινός προορισμός είναι στο top της λίστα σας, ετοιμαστείτε να περάσετε αξέχαστες διακοπές και να αποδράσετε από την καθημερινότητα της πόλης!

Καλάβρυτα: Ένας χριστουγεννιάτικος προορισμός για μαγικές διακοπές!

Τα Καλάβρυτα βρίσκονται μόνο 2,5 ώρες από την Αθήνα και το μέρος αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο. Ιδιαίτερα τον χειμώνα, λόγω και του οργανωμένου χιονοδρομικού κέντρου που διαθέτει, σφύζει από ζωή και προσελκύει όσους αγαπούν τις χειμερινές διακοπές, τη φύση, την ιστορία και τα σπορ βουνού.

Και όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τους φιλόξενους ορεινούς ξενώνες, τα υπέροχα τοπικά εδέσματα, το εντυπωσιακό πλατανόδασος στο Πλανητέρο, το σπήλαιο των Λιμνών με τις δεκατρείς υπόγειες λίμνες του και τον γραφικό ιστορικό Οδοντωτό στο φαράγγι του Βουραϊκού, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να ζητήσει κάποιος ώστε να βεβαιωθεί ότι οι διακοπές αυτές θα μείνουν για πάντα αξέχαστες!

Ετοιμάστε άμεσα βαλίτσες, λοιπόν, και καλά Χριστούγεννα! 

Περπατήστε ή κάντε μία βόλτα με τον ιστορικό Οδοντωτό στο φαράγγι του Βουραϊκού

Μία εμπειρία που πρέπει όσοι πάνε εκδρομή στα Καλάβρυτα να ζήσουν, είναι η βόλτα με τον ιστορικής σημασίας Οδοντωτό. Η συγκεκριμένη διαδρομή, η οποία καλύπτει σε απόσταση από το Διακοφτό μέχρι τα Καλάβρυτα (22 χλμ. περίπου) και θεωρείται ως μια από τις έξι πιο διάσημες στον κόσμο με εύρος γραμμής μόλις 0,75 μ., θα σας μαγέψει!

Η άγρια ομορφιά του φαραγγιού του Βουραϊκού, το οποίο έχει ψηφιστεί ως ένα από τα δέκα ωραιότερα της Ευρώπης, σε συνδυασμό με το ποτάμι και τις θέσεις «Δικαστήρια», «Πόρτες», «Καταρράκτης» και «Μετέωρα της Ζαχλωρούς», θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στη μνήμη σας.

Tip: Κάποιο κομμάτι της συγκεκριμένης διαδρομής μπορείτε να την κάνετε και με τα πόδια, ενώ αξίζει να καθίσετε στα ταβερνάκια του γραφικού σταθμού της Κάτω Ζαχλωρούς και να απολαύσετε τα τοπικά εδέσματα με υπέροχη θέα.  

Ανακαλύψτε τους κρυμένους θησαυρούς των Καλαβρύτων

  • Εκτός από όσα αναφέραμε πιο πάνω, αξίζει να επισκεφθείτε δύο από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα των Καλαβρύτων: Τη μονή της Αγίας Λαύρας και το Μέγα Σπήλαιο. 
  • Επίσης, σε πολύ κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο, στον δρόμο προς την κωμόπολη Κλειτορία, βρίσκεται ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία αναψυχής στην περιοχή, το πλατανόδασος του Πλανητέρου, οποίο είναι must. 

Πού θα μείνετε  - τι θα φάτε

Τα Καλάβρυτα προσφέρουν καταλύματα για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια που θα κάνουν τη διαμονή σας εκεί μοναδική! Για την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι πολύ σημαντικό να κλείσετε το δωμάτιο ή τον ξενώνα της επιλογής σας από νωρίς, για να πετύχετε καλύτερες τιμές.

Το φαγητό στα Καλάβρυτα είναι εξαιρετικό, ενώ πρέπει να οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυθεντικά ντόπια χειροποίητα ζυμαρικά, γάλα, φέτα και μυζήθρα, πέστροφες, καρύδια, μέλι, γλυκά του κουταλιού και παραδοσιακή ροδοζάχαρη, ντόπια φασόλια, λουκάνικα και αρωματικά φυτά, μαζεμένα από τα βουνά (τσάι Ερυμάνθου, τσάι Χελμού και ρίγανη). 

Πώς θα πάτε στα Καλάβρυτα

Μεγάλο πλεονεκτήματα των Καλαβρύτων είναι ότι είναι κοντινός προορισμός στην Αθήνα (189 χλμ, περίπου 2,5 ώρες) αλλά και στην Πάτρα (87 χλμ, περίπου 1,5 ώρα).

Η κωμόπολη των Καλαβρύτων βρίσκεται στο Νομό Αχαΐας. Είναι ορεινή και έχει χτιστεί στο όρος Χελμός, ή αλλιώς τα Αροάνια Όρη. Στην αρχαιότητα ήταν χτισμένη στο ίδιο σημείο η πόλη Κυναίθη. Υπάρχει και η επιλογή του ΚΤΕΛ.

Τα Καλάβρυτα είναι ένας αληθινός παράδεισος τόσο για τους λάτρεις της γαστρονομίας, όσο και για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, της διασκέδασης και της φύσης. Καλές διακοπές!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top