Καλάβρυτα: Ένας χριστουγεννιάτικος προορισμός για μαγικές διακοπές!

Ένα ταξίδι στη φύση - Πληροφορίες για διαμονή και φαγητό

Χιόνισε για πρώτη φορά φέτος στα Καλάβρυτα / βίντεο ΣΚΑΪ

Οι πιο πολυαναμενόμενες γιορτές του χρόνου είναι προ των πυλών και όλοι μας θέλουμε αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να τις περάσουμε όσο πιο όμορφα και ξεχωριστά γίνεται!

Η χώρα μας ενδείκνυται και προσφέρει πολλές προτάσεις από προορισμούς που θα ζωντανέψουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας.

Μαγικά Χριστούγεννα σε παραδοσιακά ορεινά χωριά της Ελλάδας!

Τα Καλάβρυτα είναι, αναμφισβήτητα, ένα μαγικό μέρος που αφήνει ευχαριστημένο και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, ενώ αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Πελοποννήσου.

Αυτό που θα πρωτοαντικρύσει κάποιος πλησιάζοντας την πόλη των Καλαβρύτων, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και την Πάτρα, είναι η υπέροχη φύση, με τις εντυπωσιακές πλαγιές γεμάτες έλατα, οι οποίες σε συνδυασμό με τον ιστορικό οδοντωτό που διασχίζει το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, το μοναδικής ομορφιάς Μέγα Σπήλαιο, το πλατανόδασος στο Πλανητέρο και το σπήλαιο των Λιμνών με τις δεκατρείς υπόγειες λίμνες του, θα κάνουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας να αποκτήσουν άλλο νόημα.

Τι θα δούμε και τι θα κάνουμε στα Καλάβρυτα

Κάποια από τα must που πρέπει να κάνει όποιος κάνει διακοπές στα μαγικά Καλάβρυτα είναι τα παρακάτω: 


Βόλτα με τον ιστορικό Οδοντωτό στο φαράγγι του Βουραϊκού

Το φαράγγι του Βουραϊκού έχει ψηφιστεί ως ένα από τα δέκα ωραιότερα της Ευρώπης, ενώ η γραμμή του οδοντωτού είναι μια από τις έξι πιο διάσημες στον κόσμο με εύρος γραμμής μόλις 0,75 μ. Στην υπέροχη διαδρομή, η οποία καλύπτει σε απόσταση από το Διακοφτό μέχρι τα Καλάβρυτα θα μαγευτείτε από την άγρια ομορφιά του φαραγγιού, θα περάσετε πλάι στο ποτάμι και θα θαυμάσετε τις θέσεις που λέγονται «Δικαστήρια», «Πόρτες», «Καταρράκτης» και «Μετέωρα της Ζαχλωρούς». Κάποιο κομμάτι της συγκεκριμένης διαδρομής μπορείτε να την κάνετε και με τα πόδια, ενώ αξίζει να καθίσετε στα ταβερνάκια του γραφικού σταθμού της Κάτω Ζαχλωρούς και να απολαύσετε τα τοπικά εδέσματα με υπέροχη θέα.

4+1 γραφικά χωριά κοντά στην Αθήνα για αξέχαστες διήμερες αποδράσεις!


 

Εντυπωσιαστείτε από το Μέγα Σπήλαιο

Το εντυπωσιακό οκταώροφο συγκρότημα του Μεγάλου Σπηλαίου είναι κτισμένο πάνω στα κατακόρυφα, «μετεωρικά» βράχια. Κατά την παράδοση ιδρύθηκε στο δεύτερο μισό του 4ου αιώνα. Οι προσκυνητές έρχονται, για να δουν την ανάγλυφη εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας (ή Σπηλαιώτισσας), φτιαγμένη κυρίως από κερί και μαστίχα.

9+1 προορισμοί για να περάσετε αξέχαστα τις γιορτές

Επισκεφθτείτε το Σπήλαιο των Λιμνών

Η Πελοπόννησος φημίζεται για τα σπήλαιά της και ειδικότερα μία επίσκεψη στο Σπήλαιο των Λιμνών θα σας μείνει αξέχαστη. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες με υπέροχα σχήματα λάμπουν γύρω σας, καθώς περνάτε από την «αίθουσα των νυχτερίδων» και προσεγγίζετε στην πρώτη λίμνη. Υπάρχουν άλλες 12 κλιμακωτές λίμνες στους τρεις ορόφους αυτού του μαγικού κόσμου, που αποτελούν την κοίτη του υπόγειου ποταμού. Τα ευρήματα και τα απολιθωμένα οστά –ανάμεσα στα οποία και ενός ιπποπόταμου- αποδεικνύουν ότι κατοικήθηκε από την 6η χιλιετία π.Χ.!


Χειμερινά σπορ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού με θέα στη Θάλασσα

Το χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Χελμού, το οποίο βρίσκεται μόλις 14 χλμ., είναι πραγματικά μοναδικό, αφού οι καταβάσεις γίνονται με θέα στη θάλασσα! Επιπρόσθετα, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Διαθέτει 12 πίστες με όλους τους βαθμούς δυσκολίας, ειδικό πάρκο για σνόουμπορντ και δυνατότητα ενοικίασης snowmobile.

Τέλος, δεν είναι τυχαίο, ότι τα Καλάβρυτα θεωρούνται ως ένας από τους πιο περιζήτητους χειμερινούς προορισμούς και διαθέτει από τις καλύτερες υποδομές χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα

Τέλος, αξίζει περιηγηθείτε και στο κέντρο των Καλαβρύτων, όπου θα συναντήσετε εστιατόρια, καφέ και ταβέρνες, τον πολύ γραφικό σταθμό του οδοντωτού, καθώς και τον κεντρικό λιθόστρωτο πεζόδρομο με τα μαγαζιά. Κάντε μία βόλτα στην πλατεία Ελευθερίας -ή Χελμού- όπου υψώνεται εντυπωσιακό το ιστορικό κτήριο του ομώνυμου ξενοδοχείου, θα μας θυμηθείτε. 

6+1 αξέχαστες μονοήμερες εκδρομές από την Αθήνα

Διαμονή στα Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα προσφέρουν διαμονή σε ορεινούς ξενώνες με τζάκι, ενώ υπάρχουν επίσης ξενοδοχεία, δωμάτια, παραθεριστικές κατοικίες, σαλέ και βίλες για όλα τα βαλάντια. Για την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι πολύ σημαντικό να κλείσετε τη διαμονή σας από νωρίς, για να πετύχετε καλύτερες προσφορές.

Εάν επισκεφθείτε τα Καλάβρυτα για το Χιονοδρομικό Κέντρο, σας προτείνουμε να επιλέξετε καταλύματα προς τα ανατολικά, δηλαδή προς το Χιονοδρομικό, ενώ εάν επιθυμείτε να κάνετε πιο χαλαρές χειμερινές διακοπές και βόλτες με τα πόδια, σας προτείνουμε να μείνετε στο κέντρο. Η διαμονή στο κέντρο είναι πιο προσιτή στα εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά, αφού μπορείτε να τα προσεγγίσετε με τα πόδια. 

Γενικότερα, τα Καλάβρυτα έχουν σχετικά έντονη νυχτερινή ζωή, σε σύγκριση με άλλους χειμερινούς προορισμούς.

Πώς θα πάτε και τι θα φάτε στα Καλάβρυτα

Μεγάλο πλεονεκτήματα των Καλαβρύτων είναι ότι είναι κοντινός προορισμός στην Αθήνα (189 χλμ, περίπου 2,5 ώρες) αλλά και στην Πάτρα (87 χλμ, περίπου 1,5 ώρα).

Η κωμόπολη των Καλαβρύτων βρίσκεται στο Νομό Αχαΐας. Είναι ορεινή και έχει χτιστεί στο όρος Χελμός, ή αλλιώς τα Αροάνια Όρη. Στην αρχαιότητα ήταν χτισμένη στο ίδιο σημείο η πόλη Κυναίθη. Υπάρχει και η επιλογή του ΚΤΕΛ.

Τα Καλάβρυτα φημίζονται και για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παράγουν.

Μερικά από τα παραδοσιακά προϊόντα των Καλαβρύτων, που πρέπει να δοκιμάσετε, αφού διακρίνονται για τη γεύση και την αυθεντικότητά τους είναι τα ντόπια χειροποίητα ζυμαρικά, το γάλα, η φέτα και η μυζήθρα, οι πέστροφες, τα καρύδια, μέλι, γλυκά του κουταλιού και παραδοσιακή ροδοζάχαρη, ντόπια φασόλια, λουκάνικα και αρωματικά φυτά, μαζεμένα από τα βουνά (τσάι Ερυμάνθου, τσάι Χελμού και ρίγανη). Οι συνθήκες του εδάφους των Καλαβρύτων, το καλό κλίμα και οι παραδοσιακές μέθοδοι καλλιέργειας και παραγωγής, καθιστούν τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα μοναδικά.

Τα Καλάβρυτα είναι ένας αληθινός παράδεισος τόσο για τους λάτρεις της γαστρονομίας, όσο και για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και της φύσης και εάν επιλέξετε να τα επισκεφθείτε τώρα τα Χριστούγεννα, σίγουρα θα περάσετε μαγικές γιορτές! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top