Μαγική Χριστουγεννιάτικη απόδραση στα επιβλητικά Μετέωρα

Ένας κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός για αξέχαστες γιορτές

«Το μάτι του θεού»: Η εντυπωσιακή φάτνη των Μετεώρων / Βίντεο mega

Εκεί που η φύση συναντά τον Θεό και ο ουρανός γίνεται ένα με τη γη. Ο λόγος για τα Μετέωρα, ένα επιβλητικό μέρος όπου θα σας καταπλήξει με την ιδιαιτερότητά του. Εκεί θα μείνετε σε υπέροχους ξενώνες και θα γευτείτε μοναδικά τοπικά εδέματα, απολαμβάνοντας τη γαλήνη και την ηρεμία που αναζητούσατε. Ένα σπουδαίο μοναστικό κέντρο και ο ιδανικός χριστουγεννιάτικος προορισμός! Ανακαλύψτε τον!

Φθινοπωρινή εκδρομή στα Μετέωρα, ανάμεσα σε ουρανό και γη!

Τα Μετέωρα κάνουν, όσους τα επισκεφτούν, να χτυπά η καρδιά τους πιο δυνατά. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς.

Ο επισκέπτης αντικρίζει τους τεράστιους, σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη που υψώνονται πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας, ενώ κάποιοι ξεπερνούν και τα τετρακόσια μέτρα ύψος και νιώθει πως του κόβεται η ανάσα από την πανέμορφη και επιβλητική αυτή εικόνα... Τα Μετέωρα δίνουν την εντύπωση μιας πέτρινης πολιτείας ανάμεσα στους ορεινούς όγκους της Πίνδου και των Χασίων.

Μετέωρα, ένα επιβλητικό μέρος όπου θα ανακαλύψετε την ιδιαιτερότητά του, θα μείνετε σε υπέροχους ξενώνες και θα γευτείτε μοναδικά τοπικά εδέματα, απολαμβάνοντας τη γαλήνη και την ηρεμία που αναζητάτε / Φωτογραφία unsplash

Τι θα κάνετε στα Μετέωρα

Εκτός, φυσικά από τις μοναδικές μονές, τις οποία αξίζει να επισκεφθείτε από τη στιγμή που επιλέξατε έναν από τα πιο σπουδαία μοναστικά κέντρα της Ελλάδας, στα Μετέωρα μπορείτε:

  • Να κάνετε hiking tour στους βράχους των Μετεώρων.
  • Να επισκεφθείτε το χωριό Καστράκι, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό, μόλις 2 χλμ από το κέντρο της Καλαμπάκας.
  • Να επισκεφθείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών.

  • Πολύ ενδιαφέρον είναι το Πλανητάριο Μετεώρων, όπου μπορείτε να δείτε τα Μετέωρα σε 3D. 
  • Στα must see συγκαταλέγεται και το Σπήλαιο Θεόπετρας, μόλις 4 χιλιόμετρα από τα Μετέωρα.
  • Εάν μείνετε μέρες, τότε αξίζει να πάτε στα χωριά του Κόζιακα, δηλαδή την Ελάτη, το Περτούλι αλλά και τα χωριά του Ασπροποτάμου. Θα σας καταπλήξουν.

Hiking στην Ελλάδα: Έξι προορισμοί με «μαγικά» μονοπάτια!

Πού θα μείνετε - Τι θα φάτε

Η Καλαμπάκα προσφέρει πληθώρα επιλογών σε ό,τι αφορά τη διαμονή σας: Μοναδικοί, ξενώνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατοικίες είναι έτοιμα να σας υποδεχτούν. Την περίοδο των εορτών φροντίστε να κλείσετε από νωρίς το κατάλυμά σας, για να πετύχετε καλύτερες προσφορές. 

Όσον αφορά στο φαγητό, οι ταβέρνες στην Καλαμπάκα και το Καστράκι προσφέρουν ντόπιο κρασί κ τσίπουρο, ενώ γεύσεις όπως: κοκορέτσι, κεμπάπ, λουκάνικο με πράσο, χορτόπιτα με άγρια χόρτα, πρασοτηγανιά, αρνάκι γκιούλμπασι και μοσχαράκι στη στάμνα, κρεατόσουπα, νόστιμα μαγειρευτά όπως στιφάδο, κεμπάπ χοιρινό ή πρόβειο, κοντοσούβλι κ.λ.π. θα σας μείνουν αξέχαστα!

Πώς θα πάτε στα Μετέωρα

Η απόσταση των Μετεώρων από την Αθήνα είναι 355χλμ και ο απαιτούμενος χρόνος είναι περίπου 4 ώρες με  ΙΧ. Η διαδρομή είναι σχεδόν όλη καλή, εκτός από ένα μικρό τμήμα 30 χιλιομέτρων (Λαμία - Ξυνιάδα), που θέλει περισσότερη προσοχή.

  • Με ΚΤΕΛ έως την Καλαμπάκα.
  • Με τρένο: Αθήνα - Παλαιοφάρσαλος - Τρίκαλα - Καλαμπάκα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top