Τριήμερη Πρωτοχρονιάτικη εκδρομή στα υπέροχα Ιωάννινα

Τι θα δείτε, τι θα κάνετε, πού θα μείνετε, πώς θα πάτε

Χριστούγεννα στα Ιωάννινα: Αγαπημένος προορισμός - Στο 100% η πληρότητα στα καταλύματα / βίντεο ΕΡΤ

Τα Χριστούγεννα είναι ήδη πίσω μας και οι διακοπές της Πρωτοχρονιάς έχουν την τιμητική τους. Κάποια από τα πράγματα που ερευνούμε προτού ταξιδέψουμε, είναι συνήθως: Τι θα κάνουμε στο μέρος που επιλέξαμε να πάμε, τι αξιοθέατα θα επισκεφθούμε, τι καιρό θα κάνει ώστε να απολαύσουμε την εκδρομή μας, σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνουμε κ.λπ.

Ένας τουριστικός προορισμός για να περάσετε ένα αξέχαστο Πρωτοχρονιάτικο τριήμερο είναι τα όμορφα και γραφικά Ιωάννινα.

Ιωάννινα: 10 λόγοι για να επισκεφτείτε την πόλη φέτος τα Χριστούγεννα

Γενικότερα, ο νομός Ιωαννίνων είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, ενώ τις κωμοπόλεις και τα ορεινά χωριά του τα επιλέγει για τις διακοπές του πλήθος τουριστών κάθε χρόνο. Ιδιαίτερα η Κόνιτσα, το Μέτσοβο, η Ζίτσα, οι Καλαρρύτες, η Αρχαία Δωδώνη, τα Ζαγοροχώρια και το Δελβινάκι δέχονται χιλιάδες επισκέπτες ετησίως.

Μέτσοβο: Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο πέτρινο διαμάντι των Ιωαννίνων

Οι λάτρεις της φύσης θα απολαύσουν ιδιαίτερα ένα ταξίδι στην Ήπειρο, αφού στον νομό Ιωαννίνων υπάρχουν αμέτρητα βουνά, ποτάμια, λίμνες και δάση γεμάτα ζωή.

Τα ίδια τα Ιωάννινα, δε, με το φυσικό περιβάλλον, τα ιστορικά μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, το μαντείο και το θέατρο της Δωδώνης, τα μουσεία, τα παραδοσιακά χωριά, τα ποτάμια με τα επιβλητικά πέτρινα γεφύρια, τη ζεστή φιλοξενία και την παραδοσιακή μουσική, ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη!

Τα κορυφαία αξιοθέατα των Ιωαννίνων

Τα Ιωάννινα είναι μία πολύ ζωντανή πόλη, χτισμένη ειδυλλιακά δίπλα σε λίμνη, που συνδυάζει μοναδικά την παράδοση με την πολυτέλεια. Υπάρχουν πολλά να κάνετε και να δείτε στα Ιωάννινα.

Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις είναι οι παρακάτω:

  • Κάντε μία βόλτα και θαυμάστε τη Λίμνη Παμβώτιδα, το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης
  • Επιβιβαστείτε στο καραβάκι που αναχωρεί από τον Μώλο και επισκεφθείτε το νησάκι της Παμβώτιδας, ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά λίμνης της Ελλάδος και, το μόνο στον κόσμο χωρίς… όνομα!
  • Επισκεφθείτε το Ρολόι, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, αφού σε αυτό κρεμάστηκαν Έλληνες πατριώτες στις 15 Φεβρουαρίου του 1913 από τους Τούρκους
  • Αξίζει να δείτε από κοντά τη Μονή Παναγίας Ντουραχάνης, η οποία στέκεται αγέρωχη σε μια γαλήνια τοποθεσία δίπλα στη λίμνη, κοντά στο χωριό Λογγάδες (απέχει 8 χλμ. από τα Ιωάννινα)

  • Πολύ ενδιαφέρον είναι το Μουσείο Αργυροτεχνίας, το οποίο λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, εντός του κάστρου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο δυτικό προμαχώνα της νοτιανατολικής ακρόπολης
  • Επισκεφθείτε το Σπήλαιο Περάματος, ένα από τα πιο ξακουστά σπήλαια της Ελλάδας, μόλις 5 χλμ. από τα Ιωάννινα
  • Πολύ δημοφιλές αξιοθέατο είναι το Κάστρο, σημείο αναφοράς για τα Ιωάννινα, το οποίο χτίστηκε το 528 µ.Χ. Είναι μια μικρή ζωντανή πόλη που το παρελθόν, η παράδοση αλλά και ο θρύλος την έχουν γεμίσει ιστορίες
  • Κάντε ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη! Το σημείο εκκίνησης βρίσκεται σε απόσταση περίπου 45 λεπτών από τα Ιωάννινα. Παρόλα αυτά, αξίζει να επισκεφθείτε την τοποθεσία, ακόμη και αν δεν θέλετε να κάνετε ράφτινγκ
  • Επισκεφθείτε το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, στο οποίο φιλοξενούνται συλλογές παλαιοχριστιανικών και βυζαντινών γλυπτών, αγγεία, χειρόγραφα, εκδόσεις βιβλίων, μεταβυζαντινές εικόνες, ασημένια αντικείμενα κ.ά.

Πού θα μείνετε - Τι θα φάτε

Όσον αφορά στη διαμονή σας, στα Ιωάννινα θα βρείτε πολλά ποιοτικά καταλύματα, για όλα τα βαλάντια. Ξενοδοχεία, boutique hotels, ενοικιαζόμενες κατοικίες και δωμάτια είναι κάποιες από τις επιλογές που διαθέτει η περιοχή. Ο νομός «μετράει» περίπου 7.500 κλίνες, που μπορούν να εξυπηρετήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Για να πετύχετε καλύτερες οικονομικές προσφορές, φροντίστε να κλείσετε από νωρίς τη διαμονή σας.

4+1 προορισμοί για μαγική Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα

Όσον αφορά στο φαγητό... Στα Ιωάννινα θα απολαύσετε παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και νέα «πειραγμένα» πιάτα. Τα ντόπια κρέατα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, μαζί με τον τραχανά και τις παραδοσιακές πίτες, ενώ στο Νησί κυριαρχούν οι καραβίδες και τα βατραχοπόδαρα.

Ο μπακλαβάς ως γλυκό είναι ξακουστός, ενώ η Ζίτσα και το Μέτσοβο είναι τα δύο μέρη της περιοχής που κατά κύριο λόγο έβαλαν τα Ιωάννινα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

Πώς θα πάτε στα Ιωάννινα

Όσοι αποφασίσετε να ταξιδέψετε στα Ιωάννινα με το αυτοκίνητό σας, η πυκνή βλάστηση και η φυσική ομορφιά του τοπίου θα σας αφήσουν με πολύ όμορφες εικόνες και εντυπώσεις.

Ταξιδεύοντας, λοιπόν, από και προς τα Γιάννενα, η απόσταση από την Αθήνα είναι 438 χλμ μέσω Πάτρας, ενώ η απόσταση από την Θεσσαλονίκη είναι 349 χλμ μέσω Εγνατίας.

Όσοι από εσάς αποφασίσετε να έρθετε στα Ιωάννινα με ΚΤΕΛ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα συχνά δρομολόγια από και προς τα Ιωάννινα εξυπηρετούν μεγάλο μέρος των πολιτών.

Τέλος, μπορείτε να πάτε στα Ιωάννινα με αεροπλάνο και με ορμητήριό σας την πόλη, να οργανώσετε ονειρεμένες διαδρομές στις όμορφες περιοχές της Ηπείρου.

Καλές σας διακοπές, να περάσετε υπέροχα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top