4+1 προορισμοί για μαγική Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα

Ταξίδια σε γραφικές γωνιές της Ελλάδας για τις διακοπές των γιορτών

Όλοι περιμένουμε καρτερικά τα Χριστούγεννα, για να ξεκουραστούμε και να περάσουμε ξέγνοιαστες στιγμές με την οικογένειά μας. Η διάθεσή μας εκτοξεύεται στα ύψη στη θέα των πρώτων καταστημάτων με χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, ενώ στολίζουμε από νωρίς το γιορτινό δέντρο στο σπίτι μας για να το ευχαριστηθούμε. 

4+1 ταξίδια που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου!

Ήδη έχουμε αρχίσει να φανταζόμαστε τον εαυτό μας σε κάποια από τα δεκάδες γραφικά μέρη της Ελλάδας που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε φέτος για τις γιορτές. 

Αν ανήκεις στην κατηγορία των αναποφάσιστων και ακόμη δεν έχεις καταλήξει σε κάποιον προορισμό για την περίοδο των γιορτών, οι προορισμοί που συγκεντρώσαμε παρακάτω και συνιστούν τις δικές μας προτάσεις, σίγουρα θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το σωστό! 

Η λίμνη της Καστοριάς σε προσκαλεί να τη... διασχίσεις!

Ντύσου ζεστά και απόλαυσε τη βόλτα σου στη Λίμνη της Ορεστιάδας ή αλλιώς λίμνη της Καστοριάς. Η εντυπωσιακή θέα σίγουρα θα σε αποζημιώσει από το κρύο. Μην παραλείψεις να περιηγηθείς στις συνοικίες της αμφιθεατρικά χτισμένης πάνω σε χερσόνησο Καστοριάς, όπου δεσπόζουν επιβλητικά αρχοντικά, ενώ θα μαγευτείς από τη σπουδαία αισθητική των σπιτιών που ακολουθούν τη μακεδονική αρχιτεκτονική. 

Η Λίμνη της Καστοριάς στα «λευκά»/Φωτογραφία Eurokinissi

Σε περίπτωση που επισκεφτείς την Καστοριά, φρόντισε η παραμονή σου να είναι μακρινή, ώστε να προλάβεις τα Ραγκουτσάρια, το τοπικό έθιμο που γιορτάζεται από τις 6 έως 8 Ιανουαρίου. Το καρναβάλι της Καστοριάς υπόσχεται πολύ χορό, ξεφάντωμα, μουσική υπό τους ήχους παραδοσιακών χάλκινων οργάνων και άφθονο κρασί! 

Οι 24 καλύτεροι προορισμοί για το 2024 - Ένας ελληνικός στη λίστα!

Πρωτοχρονιά στην Πορταριά

Τα χωριά Πορταριά και Μακρυνίτσα του Πηλίου από ψηλά/Πηγή: InTime

Αν σκοπεύεις να επιλέξεις το Πήλιο για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, προτίμησε την Πορταριά που είναι ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά χωριά της περιοχής. Η Πορταριά έχει να υπερηφανεύεται σε σχέση με τα υπόλοιπα χωριά για τα πολλά και περιποιημένα λιθόστρωτα καλντερίμια της, που την εποχή εκείνη τα περιβάλλει μια παγωμένη και βουνίσια πάχνη, η οποία «καθαρίζει» το μυαλό. 

Αν είσαι λάτρης των τοπικών εδεσμάτων, του καλού κρασιού και του γλεντιού δεν έχεις παρά να περάσεις το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς στην κεντρική πλατεία Μελίνα Μερκούρη, όπου οι ντόπιοι θα φροντίσουν για όλα. 

Το Μέτσοβο με τις «ντυμένες» στα λευκά βουνοπλαγιές 

Το Μέτσοβο είναι must χειμερινός προορισμός στην Ελλάδα. Και πώς να μην είναι αφού τα παραδοσιακά, πετρόκιστα σπίτια του, τα πλακόστρωτα δρομάκια και οι πλατείες με θέα τις χιονισμένες βουνοπλαγές, πείθουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. 

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Μάθε τα πάντα για το Μέτσοβο που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων, πραγματοποιώντας επίσκεψη με την οικογένειά ή τους φίλους σου στο Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου, ή στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ και το Μουσείο Τσανάκα. Ενώ αν σου αρέσει η δράση, υπάρχουν κοντινά χιονοδρομικά κέντρα (Πολιτσιές ή Προφήτης Ηλίας, Καρακόλι και Ζυγός-Ανήλιο) για όλους τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Μη φύγεις από το Μέτσοβο αν δεν έχεις προμηθευτεί πρώτα μπόλικο μετσοβόνε, που είναι το παραδοσιακό καπνιστό τους τυρί. 

Μέτσοβο, η ορεινή κωμώπολη του Νομού Ιωαννίνων σε υψόμετρο 1.150 μέτρα/Φωτογραφία InTime

Η μαγεία των Χριστουγέννων «ζωντανεύει» στον «Μύλο των Ξωτικών»

Τα πανέμορφα Τρίκαλα είναι ένας από τους διασημότερους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα την περίοδο των γιορτών, κυριώς λόγω του θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου της που είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Αναφερόμαστε, βέβαια, στον «Μύλο των Ξωτικών» που κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Γνώρισε από κοντά τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του, φόρεσε παγοπέδιλά και δοκίμασε τις ικανότητές σου στην πίστα του παγοδρομίου και κάνε μια βόλτα με το πολικό εξπρές!

Φωτογραφία από την τελετή έναρξης του 9ου «Μύλου των Ξωτικών» στα Τρίκαλα το 2019/ Πηγή: Eurokinissi

6+1 αξέχαστες μονοήμερες εκδρομές από την Αθήνα

«Παραμυθένιες» γιορτές στην Ονειρούπολη Δράμας

Ονειρούπολη - το βγαλμένο από παραμύθι χριστουγεννιάτικο χωριό στη Δράμα/Πηγή: Eurokinissi

Για το τέλος αφήσαμε το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο του Δήμου Δράμας στην Ανατολική Μακεδονία που είναι πραγματικά βγαλμένο από παραμύθι. Η Ονειρούπολη Δράμας ή εναλλακτικά το χωριό του Αϊ Βασίλη διοργανώνεται κάθε χρόνο στον Δημοτικό Κήπο Δράμας και την Πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της πόλης, προσελκύοντας μικρούς και μεγάλους.

Οι ιθύνοντες του πάρκου υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία σε όσους έρθουν στην Ονειρούπολη, καθώς κάθε μέρα διοργανώνονται διάφορα happenings με άρωμα... Πρωτοχρονιάς!

Τα ξωτικά, οι τάρανδοι, οι νεράιδες, οι καλικάντζαροι, οι χιονάνθρωποι, αλλά και ο ίδιος ο Αγιος Βασίλης σε περιμένουν!

Ο Άγιος Βασίλης συναντά και φωτογραφίζεται με όλους τους επισκέπτες/Φωτογραφία Eurokinissi
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top