Οι 24 καλύτεροι προορισμοί για το 2024 - Ένας ελληνικός στη λίστα!

Όμορφες ταξιδιωτικές προτάσεις για τη χρονιά που έρχεται

Τι και έαν θέλουμε ακόμη έναν μήνα και κάτι για να μπει το 2024, οι travel lovers προγραμματίζουν από τώρα τα ταξίδια τους για τη νέα χρονιά.

Για όσους είναι ακόμα αναποφάσιστοι σε ποιους προορισμούς θα ήθελαν να κάνουν διακοπές το  2024, το Conte Nast Traveler δημοσίευσε πρόσφατα έναν παγκόσμιο οδηγό στον οποίο συμπεριλαμβάνει τα 24 καλύτερα ταξίδια για το νέο έτος, οπότε σίγουρα θα μπορέσετε να πάρετε ιδέες, ώστε να οργανώσετε και να εμπλουτίσετε τη λίστα με τα πιο ονειρικά μέρη που πρέπει να δείτε. 

4+1 ταξίδια που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου!

Δείτε τη λίστα και εμπνευστείτε, οργανώνοντας ξεχωριστές αποδράσεις σε όλο τον κόσμο!

Οι κυκλάδες στο top 5 των καλύτερων ταξιδιωτικών προορισμών για το 2024

Μία υπέροχη έκπληξη αποτελεί το νούμερο δύο που προτείνει η ταξιδιωτική βίβλος Conte Nast Traveler, μετά τη Βουδαπέστη, ένας προορισμός που προτιμάται κάθε χρόνο από πολλούς τουρίστες ανά τον κόσμο. Και αυτός δεν είναι άλλος από τις Κυκλάδες. 

Ας δούμε, όμως από την αρχή τη λίστα με τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, η οποία περιέχει προτάσεις από το νέο εθνικό πάρκο στη Χιλή, την άγρια ​​φύση στον Καναδά, έως και δείπνο στη Ρουάντα.

Τα top 5 καλύτερα ταξίδια για το 2024

Αναλυτικά, το top 5 με τα καλύτερα ταξίδια για το 2024 είναι:

Βουδαπέστη, Ουγγαρία 

Στο νούμερο ένα βρίσκεται ένα από τα μαργαριτάρια της Ευρώπης, η Βουδαπέστη. Πρόκειται για μία πανέμορφη και συνάμα εντυπωσιακή πόλη που φημίζεται για την εκλεπτισμένη αρχιτεκτονική της, τα εντυπωσιακά αξιοθέατα και τις ενδιαφέρουσες ταξιδιωτικές δραστηριότητες που θα κάνουν το ταξίδι σας ονειρεμένο. Η πόλη χωρίζεται στη μέση από τον γαλάζιο Δούναβη - η μια πλευρά ονομάζεται Βούδα και η άλλη Πέστη.

Η ουγγρική πρωτεύουσα φιλοξενεί τα πάντα, από αρ νουβό και νεοκλασικό μέχρι γοτθικό και μπαρόκ έως πλούσια σε ορυκτά ιαματικά λουτρά. Η πόλη χαρακτηρίζεται από τη δημιουργικότητα, η οποία συνοδεύεται από απολαυστικό φαγητό και έντονη νυχτερινή ζωή.

Μάλιστα, αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 150 χρόνια από την ενοποίηση των χωρισμένων πόλεων Βούδα, Πέστη και Ομπούντα και διοργανώνονται μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Οι καλύτεροι προορισμοί του εξωτερικού για φθινοπωρινές αποδράσεις

Κυκλάδες, Ελλάδα

Τι να γράψει κάποιος για το σύμπλεγμα των κυκλάδων: Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Μήλος και Ίος... Όποιο νησί και εάν αποφασίσει κάποιος να επισκεφτεί για τις καλοκαιρινές ή μη διακοπές του, σίγουρα θα θέλει να έρθει ξανά και ξανά!

Πέρυσι, τα συγκεκριμένα νησιά ήταν για ακόμη μία φορά στην κορυφή των ταξιδιωτικών προτιμήσεων των τουριστών, ενώ κάθε χρόνο κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά τους, η πανέμορφη θέα και τα γαλανόλευκα σκηνικά, που κόβουν την ανάσα, το μοναδικό φαγητό και τα συναρπαστικά παραλιακά κλαμπ.

Γιορκσάιρ, Ηνωμένο Βασίλειο

Ο γεννημένος στο Γιορκσάιρ γλύπτης Henry Moore είπε κάποτε: «Η παρατήρηση της φύσης είναι μέρος της ζωής ενός καλλιτέχνη». Το Γιορκσάιρ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία ιστορική πόλη με μαγευτική φύση: απέραντα χωράφια με λεβάντα, τοπία που κόβουν την ανάσα, πυκνά δάση και κορυφές με απέραντους ουρανούς... Η συγκεκριμένη πόλη σας επιφυλάσσει ένα μαγευτικό διάλειμμα το 2024, όπου θα κοιτάτε τα αστέρια από τα εθνικά πάρκα του Γιορκσάιρ. 

Τέλος, αφού αποφασίσετε να πάτε βόρεια και να επισκεφτείτε αυτή τη μαγική πόλη, βάλτε και στα σχέδιά σας το μοναδικό και πολύ δημοφιλές Yorkshire Ballon Fiesta, το οποίο επιστρέφει τη νέα χρονιά στο Κάστρο Χάουαρντ με ζωντανή μουσική και μοναδικές πτήσεις με αερόστατα.

Ελληνικός προορισμός είναι ανάμεσα στους έξι πιο ρομαντικούς του κόσμου!

Μαυρίκιος

Υπέροχες λευκές αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά, εξαιρετικό βυθό προς εξερεύνηση και θαλάσσια σπορ, το ταξίδι στον Μαυρίκιο αποτελεί ειδυλλιακή επιλογή για ξεκούραση και νεόνυμφα ζευγάρια. Διαθέτει πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Αυτό που θα σας εκπλήξει ευχάριστα είναι η ζεστασιά και η φιλοξενία των ντόπιων.

Οι καλύτεροι μήνες για το ταξίδι στον Μαυρίκιο είναι από τον Μάιο έως τις αρχές Δεκεμβρίου. Επιπρόσθετα, οι λάτρεις του πολιτισμού πρέπει να επισκεφτούν το ανακαινισμένο στρατιωτικό νοσοκομείο του 1700, το οποίο άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2023, σηματοδοτώντας το πρώτο μνημειώδες βήμα του έθνους στην επανόρθωση της μακράς αποικιακής ιστορίας του  και το νέο House of Digital Art (HODA), το οποίο στεγάζει μια σειρά από εγκαταστάσεις σύγχρονης τέχνης.

Νότια και Κεντρική Σρι Λάνκα

Ανεξάρτητο νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού, που χωρίζεται από τις νοτιοανατολικές ακτές της Ινδικής xερσονήσου με τον κόλπο Μανάρ και τον πορθμό Παλκ. Αναδυόμενη από την οικονομική αβεβαιότητα, η τουριστική βιομηχανία της Σρι Λάνκα βρίσκεται στη μέση μιας άνθησης πολυτέλειας και ευεξίας, που αρχίζει από τις γεμάτες τσάι ορεινές περιοχές της μέχρι τις ακτές της με τους φοίνικες.

Στα νότια της χώρας, νέα πολυτελή θέρετρα συνεχίζουν να δελεάζουν, κρύβοντας μέσα τους καταφύγια που επικεντρώνονται στη γυναικεία ενδυνάμωση, συμπεριλαμβανομένης της γιόγκα, της αναπνοής, του ρέικι και της Αγιουρβέδα.

Ενώ στη συνέχεια της λίστας με τις προτάσεις του Conte Nast Traveler, συμπεριλαμβάνονται οι εξής προορισμοί:

  • Ερυθρά Θάλασσα, 

  • Γρενάδα, 

  • Κοσσυφοπέδιο, 

  • Γαλλική Πολυνησία, 

  • Άκρα, Γκάνα, 

  • Γουατεμάλα

  • The Kimberley, Αυστραλία

  • Κόμπε, Ιαπωνία

  • Okavango Delta, Μποτσουάνα 

  • Μαδαγασκάρη

  • Ποταμός Magdalena, Κολομβία 

  • Μογγολία

  • North Rivers, Αυστραλία

  • Κεμπέκ, Καναδάς

  • Κίτο, Εκουαδόρ

  • San Pedro de Atacama, Χιλή,

  • Σάντα Φε, ΗΠΑ

  • Νότιο νησί, Νέα Ζηλανδία

  • Άνω πολιτεία της Νέας Υόρκης

Όποιο μέρος και εάν επιλέξετε, το σίγουρο είναι ότι θα ζήσετε μία μοναδική εμπειρία και το ταξίδι αυτό θα μείνει για πάντα ανεξίτηλο στην καρδιά και τη μνήμη σας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top