4+1 ταξίδια που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου!

Τα καλύτερα ταξίδια στον κόσμο

Υπάρχουν κάποια ταξίδια που τα κάνουμε για να χαλαρώσουμε, να ξεφύγουμε από την απαιτητική καθημερινότητα και να γεμίσουμε μπαταρίες και υπάρχουν και κάποιοι ονειρικοί και μακρινοί προορισμοί που ονειρευόμαστε να βρεθούμε εκεί. Συγκαταλέγονται στα ταξίδια ζωής, τα οποία σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε πάρα πολλά χρόνια, με σκοπό να ζήσουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη και την καρδιά μας!

6+1 αξέχαστες μονοήμερες εκδρομές από την Αθήνα

Κάποιοι από αυτούς τους προορισμούς που είναι must visit και πρέπει να συγκαταλέγονται στην to-do λίστα μας και, φυσικά, αφορούν σε μοναδικά ταξίδια στο εξωτερικό που αποτελούν εμπειρία ζωής, είναι οι παρακάτω:

Εάν στην ατζέντα σας ένα τέτοιο ταξίδι ζωής αποτελεί η Ινδονησία, είναι πολύ σημαντικό να κλείσετε αρκετά νωρίς τη διαμονή σας / Φωτογραφία unsplash

Ινδονησία: Τα 17.000 νησιά της, σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε

Η Ινδονησία είναι μία μαγευτική χώρα, που οι ακτές της αγκαλιάζονται από 17.500 νησιά, τα οποία σας περιμένουν ανυπόμονα να ανακαλύψετε! Εάν στην ατζέντα σας ένα τέτοιο ταξίδι ζωής αποτελεί η Ινδονησία, είναι πολύ σημαντικό να κλείσετε αρκετά νωρίς τη διαμονή σας εκεί, αφού οι επισκέπτες κάθε εποχή του χρόνου είναι πολυάριθμοι. Οπότε είτε εάν έχετε ονειρευτεί να μείνετε σε κάποια από τα γνωστά θέρετρα είτε σε ένα ειδυλλιακό δεντρόσπιτο από μπαμπού είτε σε κάποιο ξενοδοχείο με θέα τη φύση, θα πρέπει να προνοήσετε νωρίς ώστε να βρείτε το πιο ιδανικό μέρος φιλοξενείας τα γούστα και το πορτοφόλι σας.

Επίσης, είναι σημαντικό να κάνετε εξαρχής κάποιο πλάνο για το μέρη της Ινδονησίας που θέλετε να επισκεφθείτε, ανάλογα με τον χρόνο που θα έχετε στη διάθεσή σας. Αν και το Μπαλί είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς, η χώρα μπορεί να μας προσφέρει ονειρικές διακοπές και σε άλλες τοποθεσίες. Για παράδειγμα, μικρότερα νησιά, όπως η Νούσα Πενίντα και το Λομπόκ, είναι ιδανικές προτάσεις για υπέροχες και αξέχαστες διακοπές.

Η Ινδονησία είναι μία μαγευτική χώρα, που οι ακτές της αγκαλιάζονται από 17.500, τα οποία σας περιμένουν ανυπόμονα να ανακαλύψετε / Φωτογραφία unsplash

Τέλος, κάτι ακόμη που θα πρέπει να φροντίσετε προτού επισκεφτείτε την ονειρική Ινδονησία είναι, ανάλογα με το διάστημα που θα επιλέξετε να μείνετε και να επισκεφθείτε τη χώρα, η θεώρηση εισόδου (δηλ. Βίζα), διότι εκδίδονται διαφορετικές θεωρήσεις - βάσει της διάρκειας κάθε ταξιδιού και της χώρας καταγωγής. 

Ιδέες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Η Αφρική αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό από το βορρά έως τον νότο της / Φωτογραφία unsplash

Κλείστε ένα αξέχαστο σαφάρι στην Αφρική

Ένα ακόμα ταξίδι που θα σας κόψει την ανάσα, είναι ένα ταξίδι στην Αφρική. Ανακαλύψτε την άγρια φύση, τη φυσική ομροφιά, τα ήθη και έθιμα και τις συγκλονιστικές εναλλαγές τοπίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τους διαφορετικούς πολιτισμούς. Η Αφρική αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό από το βορρά έως τον νότο της. Είτε επιλέξετε να επισκεφθείτε την Αίγυπτο με τις μοναδικές πυραμίδες είτε κάνετε μία βόλτα με καμήλες στην έρημο Σαχάρα είτε εξερευνήσετε το καταπράσινο Κογκό και τη Νότια Αφρική με τις αχανείς σαβάνες στα δυτικά και τα τροπικά δάση στα ανατολικά, η Αφρική σίγουρα αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές χώρες της Γης.

Αυτό που δεν πρέπει σίγουρα να χάσετε είναι την ετήσια μετανάστευση των δύο εκατ. ζώων, τα οποία ξεκινούν από το Σερενγκέτι της Τασμανίας με προορισμό το εθνικό πάρκο της Κένυας Μασάι Μάρα. Κλείστε και εσείς ένα σαφάρι όπως κάνουν ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και απαθανατίστες τις μοναδικές αυτές στιγμές, τις οποίες θα θυμάστε όλη σας τη ζωή!

Αυτό που δεν πρέπει σίγουρα να χάσετε είναι την ετήσια μετανάστευση των δύο εκατ. ζώων, τα οποία ξεκινούν από το Σερενγκέτι της Τασμανίας με προορισμό το εθνικό πάρκο της Κένυας Μασάι Μάρα / Φωτογραφία unsplash

Το συγκεριμένο ταξίδι θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία και πολύ καλή οργάνωση, αφού η μετανάστευση των ζώων λαμβάνει χώρα μεταξύ του Αυγούστου και του Σεπτέμβριου. Επίσης και σε αυτή τη χώρα, κυρίως αν επισκεφθείτε την Τασμανία ή την Κένυα, είναι απαραίτητη η θεώρηση εισόδου, ενώ επίσης χρειάζεται να έχετε προβεί και στον απαραίτητο εμβολιασμό σας πριν από την άφιξή σας εκεί.  

Τέλος, εάν επιθυμείτε να απαθανατίσετε τα ζώα σε σαφάρι, θα πρέπει να κλείσετε θέση και στα κατάλληλα μεταφορικά μέσα που θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε τις περιοχές, όπου θα μπορέσετε να έρθετε σε επαφή με την άγρια φύση.

Η Παταγονία αποτελεί ένα ταξίδι στην άκρη της Γης, στην κυριολεξία / Φωτογραφία unsplash

Θαυμάστε την άγρια φυσική ομορφιά της Παταγονίας

Για εσάς που είστε λάτρεις της περιπέτειας, της φύσης και της εξερεύνησης και προτιμάτε τις πιο μη τουριστικές χώρες του πλανήτη, τότε κάτι που θα θυμάστε μία ζωή είναι σίγουρα ένα ταξίδι στην Νότια Αμερική και συγκεριμένα την Παταγονία. Η Παταγονία μοιράζεται μεταξύ των νότιων εδαφών της Χιλής και της Αργεντινής, ενώ στη νοτιοδυτική πλευρά της απλώνονται οι Άνδεις, η μακρύτερη οροσειρά του πλανήτη μας η οποία αγγίζει τα 7.000 χιλιόμετρα.

Όσοι είστε λάτρεις της περιπέτειας, της φύσης και της εξερεύνησης και προτιμάτε τις πιο μη τουριστικές χώρες του πλανήτη, τότε κάτι που θα θυμάστε μία ζωή είναι σίγουρα ένα ταξίδι στην Νότια Αμερική και συγκεριμένα την Παταγονία / Φωτογραφία unsplash

Η Παταγονία αποτελεί ένα ταξίδι στην άκρη της Γης, στην κυριολεξία! Εδώ η φύση έχει άγρια ομορφιά, ενώ στην τεράστια εκτασή της είναι, ως επί το πλείστον, ακατοίκητη. Θα συναντήσετε συγκλονιστικά τοπία, όπου οι λίμνες και τα ποτάμια, εναλλάσσονται με στέπες, σπηλιές με τοιχογραφίες που χρονολογούνται το 8.000 π.Χ. και υπέροχα φιόρδ που θα σας κόψουν την ανάσα από τη φυσική ομορφιά τους! Μην παραλέιψετε να κάνετε σκι και ορειβασία στις Άνδεις, μία επίσκεψη στην απόκοσμη και πανέμορφη λίμνη Natural Laguna de los Cisnes  και βαρκάδα στο Parque Nacional Los Glaciares.

4+1 γραφικά χωριά κοντά στην Αθήνα για αξέχαστες διήμερες αποδράσεις!

Πιο ιδανικοί μήνες για να επισκεφθείτε τη Νορβηγία προτείνονται οι μήνες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο / Φωτογραφία unsplash

Επισκεφθείτε τα παραμυθένια φιόρδ της Νορβηγίας

Πρόκειται για μία χώρα με παραμυθένια ομορφιά, άπειρες ανεξερεύνητες γωνιές, η οποία φημίζεται για τα φυσικά φιόρδ της με τα κρυστάλλινα νερά και τους πανύψηλους βράχους να τα αγκαλιάζουν, ενώ το τοπίο συμπληρώνουν τα πυκνά δάση.  Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν την εξερεύνηση, την πεζοπορία, τις εκδρομές με καγιάκ, ενώ δε μένουν αδιάφοροι στην εικόνα μίας υπέροχης φυσικής θέας που κόβει την ανάσα!

Πιο ιδανικοί μήνες για να επισκεφθείτε τη Νορβηγία προτείνονται οι μήνες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, όπου θα αντικρίσετε τη θέα με το καταπράσινο τοπίο και την πληθώρα της άγριας ζωής.

Η Νορβηγία διαθέτει πάνω από 1.000 φιόρδ, τα οποία θα σας προκαλέσουν απέραντο θαυμασμό και δέος / Φωτογραφία unsplash

Η Νορβηγία διαθέτει πάνω από 1.000 φιόρδ, τα οποία θα σας προκαλέσουν απέραντο θαυμασμό και δέος. Κάντε μία λίστα, λοιπόν, με τις προτιμήσεις σας στα καλύτερα νορβηγικά φιόρδ και ξεκινήστε να οργανώνετε τη επόμενη περιπέτειά σας! 

Είναι must να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην αρχαία Αίγυπτο έξω από το Κάιρο, θαυμάζοντας τις Πυραμίδες της Γκίζας, το σπουδαίο Αιγυπτιακό Μουσείο και τα αναρίθμητα τζαμιά της χώρας / Φωτογραφία unsplash

Αίγυπτος

Ένα μοναδικό και αξέχαστο ταξίδι είναι αυτό στην Αίγυπτο, τη χώρα με έναν από τους αρχαιότερους και πιο σημαντικούς πολιτισμούς του κόσμου. Ο περίφημος ιστορικός πλούτος, η φυσική ομορφιά της χώρας αλλά και η ιδιαίτερη κουλτούρα των Αιγυπτίων προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες.

Ανακαλύψτε και περιηγηθείτε στο Κάιρο, την πρωτεύουσα με τις παραδοσιακές αγορές (μην αμελήσετε να πάτε στο πολύ γνωστό παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ) στις όχθες του Νείλου και τις πυραμίδες, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας. Επισκεφθείτε την ονομαστή ιστορική πόλη Αλεξάνδρεια, με το διάσημο φάρο και την έντονη επιρροή του Ελληνισμού, η οποία ήταν πατρίδα του Καβάφη.

Ένα μοναδικό και αξέχαστο ταξίδι είναι αυτό στην Αίγυπτο, τη χώρα με έναν από τους αρχαιότερους και πιο σημαντικούς πολιτισμούς του κόσμου / Φωτογραφία unsplash

Είναι must να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην αρχαία Αίγυπτο έξω από το Κάιρο, θαυμάζοντας τις Πυραμίδες της Γκίζας, το σπουδαίο Αιγυπτιακό Μουσείο και τα αναρίθμητα τζαμιά της χώρας.

Ξεκινήστε από τώρα να προγραμματίζετε το ταξίδι των ονείρων σας σε κάποιον από τους παραπάνω μαγευτικούς προορισμούς και σίγουρα όταν το καταφέρετε και τους επισκεφθείτε δε θα χάσετε, αλλά θα κερδίσετε one in a lifetime experience!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top