Γλυκά Νερά: Η άγνωστη επιστολή του πιλότου στη μητέρα της Καρολάιν

«Πάσχει από αντικειμενική ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας»

Όσα έγιναν στη δίκη του πιλότου στο Εφετείο την Πέμπτη 1/6 - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Καταπέλτης» ήταν η ψυχίατρος τεχνική σύμβουλος της οικογένειας Κράουτς στη δίκη του καταδικασμένου πιλότου στο Εφετείο. Τον περιέγραψε ως ένα άτομο που πάσχει από «αντικειμενική ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας», ενώ αποκάλυψε ότι ο συζυγοκτόνος έστειλε επιστολή στη μητέρα της Καρολάιν μετά την καταδίκη του.

Nτέιβιντ Κράουτς για δίκη πιλότου: «Πότε θα τελειώσει αυτή η παντομίμα;»

«Ο άνθρωπος αυτός σχεδιάζει μεθοδικά το μέλλον του. Ετοιμάζεται να δώσει στη Νομική. Μετά την καταδίκη του έστειλε επιστολή στην μητέρα της γυναίκας που δολοφόνησε και με χειριστικό τρόπο της λέει "δεν έγιναν έτσι τα πράγματα". Αυτήν την επιστολή θέλει να τη δώσει στην κόρη του», κατέθεσε για τον πιλότο η ψυχίατρος - τεχνική σύμβουλος της οικογένειας Κράουτς στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον 34χρονο ως ένα χειριστικό άτομο που πάσχει από «αντικειμενική ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας».

Γλυκά Νερά: «Είναι άδικο να μου στερούν το δικαίωμα να δώσω πανελλήνιες»

Γλυκά Νερά: Η επιστολή που έστειλε ο πιλότος στη μητέρα της Καρολάιν

Έχοντας μελετήσει δεκάδες στοιχεία μεταξύ των οποίων και το ημερολόγιο της Καρολάιν και μετά από συνεντεύξεις με τη μητέρα του θύματος, η ψυχίατρος κατέθεσε στο δικαστήριο την άποψη που έχει σχηματίσει για τον 35χρονο πιλότο, με τον οποίον, όπως είπε, δεν έχει έλθει σε επαφή.

Γλυκά Νερά: Στην Αθήνα ο πιλότος - Γιατί δε θα δώσει τελικά πανελλήνιες

Η μάρτυρας αναφερόμενη σε χειριστική προσωπικότητα, επικαλέστηκε στο δικαστήριο την επιστολή που έστειλε, μέσω του πατέρα του, στη μητέρα της Καρολάιν μετά την καταδίκη του σε ισόβια στον πρώτο βαθμό. 

«Σε αυτό το γράμμα φαίνεται πόσο απόλυτα χειριστικός είναι», ανέφερε η μάρτυρας, τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος χρησιμοποιεί απέναντι στη μητέρα της γυναίκας που ο ίδιος σκότωσε, «συγκλονιστικές εκφράσεις αντιστρέφοντας την πραγματικότητα». Η μάρτυρας είπε πως ο κατηγορούμενος αναφέρει στην κ. Κράουτς φράσεις όπως «εσύ ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Καρολάιν» και «δεν έγιναν έτσι τα πράγματα», αλλά και την καταληκτική τής επιστολής «όταν την ξαναδείς πες της πως την αγαπώ».

Γλυκά Νερά: Ο πιλότος πάσχει από αντικειμενική ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητα, κατέθεσε ψυχίατρος

«Ο πιλότος πάσχει από αντικειμενική ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητα, κατέθεσε ψυχίατρος», κατέθεσε ψυχίατρος στη δίκη

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η μάρτυρας, θεωρεί ότι η Καρολάιν είχε αρχίσει να ψάχνει πώς θα φύγει από αυτόν τον γάμο.

Επικαλούμενη μάλιστα τη φράση από το ημερολόγιο του θύματος «δε θα με αφήσει να φύγω έτσι» κατέθεσε: «Το "έτσι" που χρησιμοποιεί η Καρολάιν στο ημερολόγιο της δεν είναι τυχαίο. Το "έτσι" εμένα κάτι μου λέει. Ήξερε πως δε θα φύγει χωρίς επιπτώσεις. Πάλευε αυτή η κοπέλα. Ήταν συγχυσμένη, αλλά ήθελε να παραμείνει σε ένα όνειρο που είχε επιλέξει να ζήσει...».

Γλυκά Νερά: «Ο πιλότος δεν είχε ενσυναίσθηση, ούτε απέναντι στο παιδί του»

Η ψυχίατρος είπε επίσης ότι στην περίπτωση του κατηγορούμενου λείπει εντελώς οποιαδήποτε ενσυναίσθηση. «Απέναντι στο παιδί του που σκοτώνει τη μάνα του την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία να βλέπει τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του... Λείπει κάθε συναίσθημα απέναντι στο σκυλάκι που το σκοτώνει... Ο νάρκισσος έχει μια υπεροψία, είμαι εγώ ο καλός, ο ευγενικός, ο αρεστός. Είναι το "Εγώ" παρά πολύ έντονο: Όλα είναι κτήμα μας: Η γυναίκα μας, ο σκύλος μας. Ενεργεί αδιαφορώντας για τα συναισθήματα των άλλων».

Η υπεράσπιση του συζυγοκτόνου ζήτησε να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον κατηγορούμενο και να κληθεί να καταθέσει ο πατέρας του θύματος. Ο εισαγγελέας αλλά και το δικαστήριο επιφυλάχθηκαν.

Γλυκά Νερά: Η κατάθεση της φίλης της Καρολάιν

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η φίλη - από την εφηβεία τους - της Καρολάιν Κράουτς.

Η μάρτυρας συνάντησε για τελευταία φορά την φίλης της στις 10 Μαΐου 2021, μία ημέρα πριν το έγκλημα.

«Μου έστειλε μήνυμα το πρωί ότι είναι στο πάτωμα και κλαίει και ότι δεν είναι καλά. Μου είπε να βρεθούμε. Βρεθήκαμε στο Παγκράτι για φαγητό. Το ταξί που την έφερε το οδηγούσε φίλος τού κατηγορούμενου. Μου είπε πως είναι πιεσμένη με το κομμάτι του σπιτιού και του παιδιού. Και πως όλο αυτό δεν της προκαλούσε ευχαρίστηση. Ήταν κάτι που θα ήθελε να είναι διαφορετικό, να έχει λιγότερες πιέσεις» τόνισε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Εμφανίστηκε και ο κατηγορούμενος εκεί;

Μάρτυρας: Ναι απρόσκλητος. Απρόσμενα εμφανίστηκε. Η Καρολάιν έδειξε να εκπλήσσεται αρνητικά. Ότι δεν το περίμενε και δεν της άρεσε: έκανε ένα μορφασμό δυσφορίας σε μένα. Είχε ξανασυμβεί κάτι ανάλογο: Μία φορά είχαμε βρεθεί σπίτι μου. Ξέραμε ότι θα ερχόταν να την πάρει, αλλά εντελώς απρόσκλητα ήρθε μέσα στο σπίτι μου και κάθισε και ένιωσε και πολύ άνετα στον χώρο. Μου είχε κάνει εντύπωση.

Εισαγγελέας: Σε όλες τις φορές που βρισκόσασταν ερχόταν ο κ. κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Σας είχε πει ότι σκέφτεται να βγει από σχέση της;

Μάρτυρας: Όχι.

Γλυκά Νερά: Η κατάθεση αστυνομικού που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος

Κατάθεση έδωσε και ένας αστυνομικός που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος. Ο μάρτυρας είπε πως καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε το κινητό τού κατηγορούμενου που ζητήθηκε αφού πλέον η αστυνομικές Αρχές είχαν αποκλείσει την ληστεία. «Το κινητό τού κατηγορούμενου έπαιξε καταλυτικό ρόλο καθώς μέσω εφαρμογής health που είχε, είδαμε ότι στον χρόνο μετά τον θάνατο της Καρολάιν υπήρχε κίνηση ενώ ο ίδιος υποτίθεται ήταν δεμένος και φιμωμένος».

Γλυκά Νερά: «Μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση» - Η κατάθεση της γειτόνισσας

Νωρίτερα, κατά την εξέτασή της από την υπεράσπιση, η γειτόνισσα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά είπε πως της είχε κάνει εντύπωση ότι ο κατηγορούμενος μιλούσε και για λογαριασμό της Καρολάιν. «Της κρατούσε το γόνατο και έλεγε π.χ. "εμείς θα κάνουμε αυτό". Μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση αυτό». Όπως είπε, όταν μιλούσε ο Αναγνωστόπουλος η Καρολάιν σιωπούσε.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την προηγούμενη διακοπή της δίκης, λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης: «Όταν δίνουμε διακοπή για μία δικάσιμο και υπάρχει ένα κώλυμα θα πρέπει να προαναγγέλλεται, διαφορετικά οδηγούμαστε σε διακοπές και γίνονται αρνητικά σχόλια σε βάρος της Δικαιοσύνης και δημιουργούνται προβλήματα στους άλλους παράγοντες της δίκης» τόνισε σε αυστηρό ύφος.

Ο πιλότος που στην προηγούμενη συνεδρίαση ήταν απών, σήμερα μετήχθη από τον Κορυδαλλό για τη δίκη και αναμένεται το βράδυ να επιστρέψει στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου κρατείται. Ο κατηγορούμενος αύριο πρόκειται να ξεκινήσει τις Πανελλήνιες Εξετάσεις από το εξεταστικό κέντρο των φυλακών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top