Nτέιβιντ Κράουτς για δίκη πιλότου: «Πότε θα τελειώσει αυτή η παντομίμα;»

«Απαγορευτικό στη Βρετανία κάποιος με ποινικό μητρώο να ασκεί τη δικηγορία»

O καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της συζύγου του, Καρολάιν, δε θα συμμετάσχει τελικά στις πανελλήνιες, ενώ εμφανίστηκε οργισμένος και απογοητευμένος που θα πρέπει να βρίσκεται στο δικαστήριο για την εκδίκαση της δολοφονίας της άτυχης μητέρας στα Γλυκά Νερά και να χάσει τις εξετάσεις. 

Γλυκά Νερά: «Είναι άδικο να μου στερούν το δικαίωμα να δώσω πανελλήνιες»

Η στάση του προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα της άτυχης Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς. Μέσω της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» είπε σε μήνυμά του στη Ρία Τσοχαντάρη: «Καταρχάς θα πρέπει να πω ότι έχω μείνει έκπληκτος, μαθαίνοντας πως διαβάζει για να δώσει Νομική. Στη Βρετανία είναι εντελώς απαγορευτικό για οποιονδήποτε με ποινικό μητρώο να ασκεί τη δικηγορία. Ακόμη και μια μικρή εγκληματική πράξη όπως το να κλέψεις ένα πακέτο τσιγάρα, είναι απαγορευτικό για να ασκήσεις τη δικηγορία».

O πιλότος θα καθίσει πάλι στο εδώλιο ελπίζοντας σε μια ευνοϊκότερη απόφαση από το Εφετείο - Eurokinissi

«Υποψιάζομαι ότι αν αυτή η δίκη γινόταν στη Βρετανία, o δικηγορικός σύλλογος θα εξέταζε πολύ προσεκτικά τη στάση του δικηγόρου του (σ.σ πιλότου)», καθώς όπως είπε σε τέτοιες περιπτώσεις ο δικηγορικός σύλλογος αποβάλλει τον υπαίτιο και όχι οι νόμοι της κυβέρνησης.

«Σε ό,τι αφορά σε αυτή τη δίκη, αναρωτιέμαι εάν αυτή η “παντομίμα” θα τελειώσει ποτέ ή ο κ.Χαρμάνης ως άλλος “Σίσυφος” θα ήταν καταδικασμένος να σπρώχνει τον βράχο μέχρι την  κορυφή του βουνού κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή του» κατέληξε ο κ.Κράουτς.

Η άτυχη Καρολάιν με την κόρη τους, Λυδία

Η άτυχη Καρολάιν με την κόρη τους, Λυδία

Ο πιλότος είχε ζητήσει να μην εκδικαστεί η υπόθεση κατά το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου για να μπορέσει να συμμετάσχει στις πανελλαδικές. Επίσης, είχε τη δυνατότητα να μην παρευρίσκεται στη δίκη, καθώς η παρουσία του δεν ήταν απαραίτητη. Δηλαδή θα μπορούσε να παραμείνει στις φυλακές Μαλανδρίνου και αύριο να συμμετάσχει στις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς επιθυμεί να περάσει στη Νομική. 

Ωστόσο, όπως είπε ο δικηγόρος του, ο 34χρονος πιλότος που έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό, θέλει να παρίσταται στο δικαστήριο σε κάθε διαδικασία, ώστε να ακούει ό,τι θα ειπωθεί γιατί αφορά την ίδια του τη ζωή.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top