Κιβωτός του Κόσμου: Στη δομή του Βόλου και στο γραφείο του «El Capitano»

Με μηνύσεις απαντούν οι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις καταγγελίες κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και τα οικονομικά του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή. 

Την ίδια ώρα, ο πατήρ Αντώνιος περνά στην αντεπίθεση, με τους δικηγόρους του, Θρασύμβουλο Κοντακή και Ιωάννη Κώτσο, να συναντώνται σήμερα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο. 

Kιβωτός του Κόσμου: Ο δεκάλογος σε παιδαγωγούς και οι «συνέπειες» σε παιδιά

Οι δύο εμπειρότατοι νομικοί ζήτησαν την τήρηση της νομιμότητας και θα επισκεφθούν για τον ίδιο λόγο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο. 

Κιβωτός του Κόσμου

Οι δικηγόροι του πατρός Αντωνίου ζητούν να τηρηθεί η νομιμότητα και να μπορέσει ο ίδιος να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα από την Κιβωτό του Κόσμου

Προτίθενται επίσης να καταθέσουν μήνυση κατά του νέου ΔΣ της δομής, υποστηρίζοντας ότι παρανόμως έβγαλαν τον ιδρυτή της Κιβωτού και την οικογένειά του από τον κοιτώνα της Δομής του Κολωνού, όπου διέμεναν. 

Κιβωτός: To θρίλερ της μετακόμισης του πατέρα Αντώνιου

Υποστηρίζουν ότι το νέο ΔΣ άλλαξε τις κλειδαριές και ο πατήρ Αντώνιος με την σύζυγό του δεν κατάφεραν να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Όπως καταγγέλλουν «είναι παράνομη αυτή η πράξη» παρ' ότι είχε προηγηθεί εισαγγελική εντολή για την απομάκρυνσή του ιερέα και άλλων ατόμων από τις δομές της Κιβωτού. 

Κιβωτός: Στην αντεπίθεση ο πατήρ Αντώνιος – Καταθέτει μήνυση στο νέο ΔΣ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το «Πρωινό», ο πατέρας Αντώνιος και η οικογένειά του φιλοξενούνται στο σπίτι ενός ιερέα, μεγάλης ηλικίας, ο οποίος είναι φίλος του ιδρυτή της Κιβωτού, στον Βύρωνα. 

Κιβωτός του Κόσμου: Φωτογραφίες μέσα από τη δομή του Βόλου

Την ίδια ώρα η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πρόβαλε φωτογραφίες από το εσωτερικό της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο, όπου υπάρχουν καταγγελίες για βάναυσες τιμωρητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί. 

Κιβωτός του Κόσμου: Καταιγιστικές οι εξελίξεις μετά την έρευνα 

Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται ένα από τα δωμάτια με κουκέτες όπου μένουν τα παιδιά και τα γραφεία τους.

Κοιτώνες παιδιών στην Κιβωτό του Βόλου

Θάλαμος, όπου κοιμούνται τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου στον Βόλο

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται επίσης το δωμάτιο του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, ενώ φαίνεται και το γραφείο του. Μάλιστα, στην πόρτα του γραφείο υπάρχει η ταμπέλα «El Capitano» (Ο καπετάνιος).

Το γραφείο του πατρός Αντωνίου στον Βόλο

«El Capitano» γράφει η επιγραφή έξω από το γραφείο του πατρός Αντωνίου στον Βόλο

Το «κουτί» της Κιβωτού: Ψάχνουν πού πήγαν τα λεφτά από κηδείες επωνύμων   

Σε ακόμη μια φωτογραφία φαίνεται η αποθήκη όπου παιδιά τακτοποιούν πράγματα, ενώ στον εξωτερικό χώρο φαίνονται σακιά γεμισμένα τα οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες τα μετέφεραν τα παιδιά, στο πλαίσιο εργασιών στην δομή.

Στη δομή υπήρχε και στάβλος που φαίνεται να εργάζονταν παιδιά.

Πατέρας Αντώνιος: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική αστυνομία φαίνεται πως έχει εντολή να ερευνήσει τέσσερα οικονομικά εγκλήματα μέσα στην Κιβωτό, ενώ στο στόχαστρο της οικονομικής αστυνομίας βρίσκονται 11 άτομα. 

Κιβωτός του Κόσμου: Τι είπε 18χρονος πρώην φιλοξενούμενος

Στην εκπομπή μίλησε κι ένας 18χρονος, ο Νέστορας, που φιλοξενήθηκε για τρία χρόνια στην Κιβωτό του Κόσμου και από το καλοκαίρι μένει μόνος του. 

πατήρ Αντώνιος

Ο πατέρας Αντώνιος κι η οικογένειά του φέρεται να φιλοξενούνται στο σπίτι ιερέα στον Βύρωνα

Όπως είπε, τα σακιά που δείχνουν οι φωτογραφίες δεν ήταν βαριά και τα κουβαλούσαν τα μεγαλύτερα παιδιά της δομής. 

Κιβωτός: Εμφανίστηκε η πρεσβυτέρα - «Ρε, άντε φύγετε από εδώ...»

Ο 18χρονος Νέστορας έχοντας ζήσει τρία χρόνια στην δομή του Βόλου και άλλα τέσσερα στα Γιάννενα, είπε ότι κανένα παιδί δεν έμεινε χωρίς φαγητό, ρούχα και παπούτσια και πως υπήρχαν κάποιες δουλειές που έπρεπε να κάνουν τα παιδιά. 

Ο νεαρός αναφέρθηκε και σε ξυλοδαρμούς λέγοντας ότι έπεφτε ξύλο, αλλά ανάμεσα στα παιδιά, ενώ στις δομές υπήρχαν και παιδαγωγοί και ψυχολόγοι. 

Κιβωτός: Έρευνα για 4 κακουργήματα για τον πατέρα Αντώνιο και άλλους 10

Ο 18χρονος παραδέχτηκε ότι έχει μπει και ο ίδιος σε απομόνωση, όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιγράφεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στα μέσα. Σύμφωνα με τον ίδιο τα παιδιά έμπαιναν στην απομόνωση για να εκτονωθεί η ένταση ανάμεσα στα παιδιά μετά από τσακωμούς. Όπως είπε, είχε μείνει για 2 - 3 ώρες σε ένα δωμάτιο κι αυτή ήταν η τιμωρία του σε περίπτωση που αντιμιλούσε σε παιδαγωγό ή αν έκανε φασαρία.

Άφαντος ο πατήρ Αντώνιος - Πρέπει να εγκαταλείψει την Κιβωτό

«Όση βοήθεια δέχθηκα από την Κιβωτό δεν την έχω πάρει από πουθενά. Θα ξαναπήγαινα και πάλι», κατέληξε ο Νέστορας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top