Πατέρας Αντώνιος: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Οι πρώτες αντιδράσεις του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Σε σοκ είναι ο πατέρας Αντώνιος - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Απογοητευμένοι και σοκαρισμένοι είναι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα καθώς ενημερώθηκαν το πρωί για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου για τέσσερα κακουργήματα. 

Την πρώτη τους αντίδραση κατέγραψε ο Σπύρος Λάμπρου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star.

Κιβωτός: Έρευνα για 4 κακουργήματα για τον πατέρα Αντώνιο και άλλους 10

Σε σοκ είναι ο Πατέρας Αντώνιος μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Αν και ζήτησε να μπουν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παντού φέρεται να είπε πως «με κατηγορούν άδικα, τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες».

Πατερας αντωνιος

«Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι αρχές θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες» φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους ο πατέρας Αντώνιος.

πρεσβυτέρα

Οργισμένη είναι η πρεσβυτέρα και νιώθει πως έχει αδικηθεί.

«Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές.  Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μας είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νομού» φέρεται να είπε η πρεσβυτέρα. 

Κιβωτός: Εμφανίστηκε η πρεσβυτέρα - «Ρε, άντε φύγετε από εδώ...»

Όμως στην αντεπίθεση περνούν και άνθρωποι του πατερά Αντωνίου.

«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι έδεναν και έλυναν στην δομή. Αν ήξεραν κάτι και δε μιλούσαν στον πατερά Αντώνιο πρέπει να τιμωρηθούν. Για τα χρήματα όμως ακούγονται υπερβολές. Υπήρχαν τεράστια έξοδα και με κόπο καταφέρναμε να ανταπεξέλθουμε» ανάφεραν άτομα από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου.

Φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου

Το μακρύ χέρι της οικονομικής αστυνομίας, αγγίζει πλέον τον πατέρα Αντώνιο και τα οικονομικά της Κιβωτού. Οι αρχές θα κινηθούν με μεθοδικότητα και ταχύτητα, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου η οικονομική αστυνομία θα ξεσκονίσει τα πάντα. Θα κάνει φορολογικό έλεγχο, άνοιγμα εταιρικών λογαριασμών αλλά και όλων των λογαριασμών των έντεκα φυσικών προσώπων τα τελευταία πέντε έτη.

Μιλάμε δηλαδή για τον πάτερα Αντώνιο, τη σύζυγό του, μέλη της οικογένειας τους αλλά και τα πρόσωπα που έχουν περάσει από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού. 

Θα ελεγχθούν τα πάντα, δάνεια, κάρτες, λογαριασμοί, μετοχές και ότι υπάρχει σε Τράπεζες. Η οικονομική αστυνομία θα κάνει διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου αλλά και  έρευνα για το αν έχουν δοθεί στην Κιβωτό πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους. 

οικονομικά κιβωτός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα στη δομή της Άνοιξης που έχει κλείσει, δύο εθελοντές ανέφεραν πως υπήρχε ανοργανωσιά και πως πετούσαν ακόμη και τα τρόφιμα.

«Είχαμε κάνει φιλανθρωπική εκδήλωση στην Άνοιξη, ειχε έρθει η πρεσβυτέρα και πήρα τα όποια χρήματα. Απόδειξη από ότι ξέρω δεν έδωσε. Θα είχαν μαζευτεί ένα δυο τρία χιλιάρικα» είπε ο Δημήτρης Ραικος, αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών και ανάπτυξης ανθρωπίνων πόρων, Δήμου Διονύσου».

«Νομίζω ότι ο Παπαντώνης παρεξέκλινε της πορείας του. Αλλιώς ξεκίνησε και η πολλή δημοσιότητα και η εξουσία...έχασε το μυαλό του» είπε πρώην εθελοντής της Κιβωτού.

«Έλεγε ο άλλος δεν θα κάνω μνημόσυνο για τη μανά μου θα δώσω τα λεφτά στην κιβωτό. Τα βάζανε σε λογαριασμό» είπε πρώην εθελόντρια της Κιβωτού.

Από το 2017 έως το 2021 οι δωρεές στην οργάνωση ήταν πάνω από 27 εκατομμύρια ευρώ, 180 ακίνητα και οικόπεδα φιλέτα σε όλη τη χωρά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top