Το «κουτί» της Κιβωτού: Ψάχνουν πού πήγαν τα λεφτά από κηδείες επωνύμων   

Τι έγινε στην κηδείες Φ. Γεννηματά και Τράγκα -  Λαβύρινθος ο εντοπισμός

Πολλοί συμπολίτες μας είχαν ως τελευταία τους επιθυμία να ενισχυθεί η Κιβωτός του Κόσμου και έτσι οι οικογένειές τους  αντί για στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία,  έδιναν τραπεζικούς λογαριασμούς της ΜΚΟ. Σε πολλές όμως περιπτώσεις τα χρήματα συγκεντρώνονταν στο περιβόητο «κουτί»  της Κιβωτού για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες ότι  δεν τηρούσαν τη νόμιμη διαδικασία.

 Κιβωτός: Έρευνα για 4 κακουργήματα για τον πατέρα Αντώνιο και άλλους 10

Το «παγκάρι» της Κιβωτού στις κηδείες των επωνύμων

Χιλιάδες ευρώ συγκεντρώθηκαν στο κουτί της Κιβωτού  που είχε τοποθετηθεί  στην κηδεία του Γιωργου Τράγκα σύμφωνα με τον Πάρη Κουρτζίδη. Ο  στενός συνεργάτης του δημοσιογράφου, ενώ ζήτησε από τους υπεύθυνους της Κιβωτού  τραπεζικό λογαριασμό για να ελέγχονται τα χρήματα, εν τούτοις τοποθετήθηκε μόνο το κουτί.

«Δεν έδωσαν λογαριασμό και επέμεναν ότι θα παραστεί μόνο με κουτί. Μιλάμε για Κιβωτό του κόσμου, θα πρέπει να ήταν τουλάχιστον 4-5.000 ευρώ. Προσωπικά έδωσα, δεν έχει σημασία το ποσό, αλλά δεν έλαβα κάποια απόδειξη» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανατροπής.   


Κηδεία Γιώργου Τράγκα: Συντετριμμένοι η σύζυγος και τα παιδιά του

Η Ζωή Λάσκαρη, Ο Δημήτρης Τσοβόλας ο Κωνσταντίνος Μίχαλος του ΕΒΕΑ, ο Δάκης,   είχαν ως τελευταία τους επιθυμία να  ενισχύσουν το έργο της Κιβωτού. Η στενή συνεργάτης του τραγουδιστή δεν γνωρίζει το ποσό που συγκεντρώθηκε στην κηδεία του.

Κηδεία Δάκη: Φίλοι και συγγενείς του είπαν το τελευταίο «αντίο»

«Στήθηκε ένα κουτί αλλά δεν ξέρω από εκεί και πέρα ούτε τα ποσά που μαζεύτηκαν ούτε τι έγινε τη συνέχεια δεν την γνωρίζω» δήλωσε η Λουκίλλα Καρρέρ – Πλέσσα για τα  χρήματα που συγκεντρώθηκαν στην κηδεία του Δάκη. 

O εντοπισμός  των χρημάτων στο κουτί της Κιβωτού  από τις αρχές που ελέγχουν τα οικονομικά της Δομής, είναι πολύ δύσκολος , καθώς  δεν υπάρχουν αποδείξεις και παραστατικά. Με Λαβύρινθο όμως μοιάζει και η διαδρομή τους  και το που κατέληγαν αλλά και ποιος διαχειρίζεται τα χρήματα. Τη στιγμή μάλιστα που  μιλάμε για αμέτρητες περιπτώσεις όπου τοποθετούνταν μόνο το κουτί της Κιβωτού, τότε τα ποσά είναι τεράστια.  

31.000 ευρώ μάζεψε η Κιβωτός στην κηδεία της Φ. Γεννηματά

Στην περίπτωση της Φώφης Γεννηματά, οι υπεύθυνοι της Κιβωτού τήρησαν κατά γράμμα το νόμο, καθώς υπήρχε τραπεζικός λογαριασμός και μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ελεγχθούν τα ποσά που σύμφωνα με την οικογένεια ήταν 31.000 ευρώ. 

Τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά - Οδηγήθηκε στο Α΄ Νεκροταφείο

«Μετά από δυο τρεις εβδομάδες όσον αφορά την Κιβωτό του Κόσμου, μας ήρθε ενημερωτικό σημείωμα  και ευχαριστήρια επιστολή  και μας ανέφερε αναλυτικά ποιοι και τι ποσά είχαν καταβάλει αντί στεφάνου» δήλωσε στο Star o σύζυγος της Φώφης Γεννηματά Ανδρέας Τσούνης.   


«Μαϊμού» λαχειοφόρος: «άρπαξαν 1500 ευρώ και εξαφανίστηκαν»

Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύθηκαν και επιτήδειοι. Ο Γιάννης Γουλιδάκης από την Ρόδο το φυσάει και δεν κρυώνει. Μέρος χρημάτων  που είχαν συγκεντρωθεί σε ερανικό λογαριασμό  για χειρουργική επέμβαση του παιδιού του, αποφάσισε να τα προσφέρει στην Κιβωτό. 
«Ήρθε ένας κύριος , τα μέτρησε τα πήρε, μου λέει θα σας δώσω τρεις λαχνούς , είναι λέει για μια κλήρωση που κάνουμε για ένα αυτοκίνητο. Πήρα  πάλι εγώ τηλέφωνο και λέω ρε παιδιά τι έγινε με την κλήρωση; Λέει ποια κλήρωση; Δεν κάναμε ποτέ κλήρωση».

«Η Κιβωτός των γεύσεων» 

Παράλληλα αίσθηση προκαλεί πως σε μεγάλα σούπερ μάρκετ υπάρχουν προϊόντα με την σφραγίδα της Κιβωτού. Μέρος των εσόδων κατέληγαν στα ταμεία της Οργάνωσης

«Είμαστε συγκλονισμένοι με τα όσα εκτυλίσσονται. Ό,τι κάναμε το κάναμε για να βοηθήσουμε έμπρακτα τα παιδιά της δομής δίνοντας μέρος των εσόδων μας» δήλωσε δωρητής στο Sta 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top