Τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά - Οδηγήθηκε στο Α΄ Νεκροταφείο

Ετάφη στον ίδιο χώρο που είχε ταφεί ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς

Πλάνα από την πομπή προς τη Βουλή για το ύστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά 

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε σήμερα τη Φώφη Γεννηματά. Μετά το λαϊκό προσκύνημα και τη συγκινησιακά φορτισμένη εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, ακολούθησε πομπή προς τη Βουλή και στη συνέχεια στο Α΄ Νεκροταφείο.

Κηδεία Γεννηματά: «Αθάνατη» φώναζαν - Συγκίνηση από τον πολιτικό κόσμο

Χιλιάδες πολίτες την συνόδευσαν αυτή την ώρα στην τελευταία της κατοικία φωνάζοντας «Αθάνατη».

Η ταφή της σορού έγινε στον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς.

πομπή Φώφη Γεννηματά

κηδεία Φώφης

πομπή Φώφη Γεννηματά

κηδεία Γεννηματά

Κηδεία Γεννηματά: Ράγισαν καρδιές οι επικήδειοι των παιδιών της

Η ατμόσφαιρα της Μητρόπολης φορτίστηκε συγκινησιακά όταν τα τρία παιδιά της, η 24χρονη Αιμιλία, ο 17χρονος Γιώργος και η 15χρονη Κατερίνα εκφώνησαν τους επικήδειους λόγους τους.

Κηδεία Γεννηματά: Ράγισαν καρδιές οι επικήδειοι των παιδιών της

Αναφέρθηκαν με αγάπη και τρυφερότητα στη μητέρα τους και στις όμορφες στιγμές που πέρασαν μαζί της. Μίλησαν για τον ρόλο της ως μητέρα, ως αγωνίστρια και ως πρότυπο αναφοράς για τη ζωή τους.

Φώφη Γεννηματά παιδιά

«Ήσουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω πιο πολύ. Είμαι περήφανη για εσένα. Μας έμαθες να αγωνιζόμαστε, να μην τα παρατάμε και να ζούμε την κάθε στιγμή. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, η παρουσία σου, η ζεστή αγκαλιά σου και αυτή η ενέργεια που γέμιζε το σπίτι χαρά», είπε βουρκωμένη η μικρότερη κόρη της.

Λίγο νωρίτερα, ο αγαπημένος σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης δεν άντεξε τον χαμό της, «λύγισε» και αγκάλιασε το φέρετρο ξεσπώντας σε λυγμούς. 

Φώφη Γεννηματά σύζυγος

Κηδεία Γεννηματά: Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στο τελευταίο «αντίο»

Νωρίτερα με βουβή συγκίνηση σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, η αξιωματική και η έλασσον αντιπολίτευση, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και της ευρύτερης παράταξης και πολύς κόσμος απότισαν από το πρωΐ φόρο τιμής στην Φώφη Γεννηματά στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Ο κόσμος προσερχόταν στο λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωΐ, ενώ όσο περνούσε η ώρα πύκνωνε, προκειμένου να αποχαιρετήσει την Φ. Γεννηματά, αφήνοντας ένα λουλούδι.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η σορός της Φ. Γεννηματά μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσιο στον ναό για την νεκρώσιμη ακολουθία, εν μέσω βαθιάς συγκίνησης και χειροκροτημάτων από τον συγκεντρωμένο κόσμο, ενώ όπλα παρουσίασε τιμητικό άγημα και από τα τρία Όπλα.

κηδεία Φώφης - πολιτικοί
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top