Kιβωτός του Κόσμου: Ο δεκάλογος σε παιδαγωγούς και οι «συνέπειες» σε παιδιά

Οι εντολές για τα παιδιά με κακοποιητική συμπεριφορά

Ένα έγγραφο, το οποίο φέρεται να μοιραζόταν στους  παιδαγωγούς της «Κιβωτού του Κόσμου» και στο οποίο περιγραφόταν η «γραμμή» που έπρεπε να ακολουθηθεί όσον αφορά τυχόν παραβατική συμπεριφορά των μικρών τροφίμων, δημοσιοποίησε η ΕΡΤ.

Σε ένα από τα ξεχωριστά κεφάλαια στα έντυπα οδηγιών είχε τίτλο «συνέπειες» και περιέγραφε τι έπρεπε να κάνουν οι παιδαγωγοί όταν τα παιδιά παρεκτρέπονταν. 

Κιβωτός: To θρίλερ της μετακόμισης του πατέρα Αντώνιου

«Σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγγνώμη και να το διορθώσει. Σύμφωνα με την ηλικία του κάθεται και τα ανάλογα λεπτά (5 ετών=5 λεπτά). Σε μεγαλύτερες συνέπειες το παιδί θα στερηθεί κάτι που του αρέσει (δραστηριότητα, παιχνίδι) ή θα διορθώσει το λάθος του με κάποιες εργασίες».

Κιβωτός: Στην αντεπίθεση ο πατήρ Αντώνιος – Καταθέτει μήνυση στο νέο ΔΣ

«Σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγγνώμη και να το διορθώσει», αναφέρουν - μεταξύ άλλων - οι οδηγίες της Κιβωτού προς τους παιδαγωγούς / Intime

Στη συνέχεια, το έγγραφο ανέφερε ότι τα παιδιά είναι αυτά που αποφασίζουν. «Ουσιαστικά δεν είναι ο παιδαγωγός αυτός που βάζει την συνέπεια αλλά το ίδιο το παιδί στον εαυτό του. Όταν το παιδί γνωρίζει, μέσα από τα όρια που οι παιδαγωγοί βάζουν, ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι και επιλέγει τη λάθος συμπεριφορά, γνωρίζοντας τις συνέπειες, είναι σαν να τη διαλέγει το ίδιο». 

Κιβωτός του Κόσμου: Καταιγιστικές οι εξελίξεις μετά την έρευνα 

«Η Κιβωτός του Κόσμου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη, χάρη στον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο, με τον πνευματικό τρόπο ζωής. Είναι σημαντικό όλοι οι παιδαγωγοί να ακολουθούν τη γραμμή της Κιβωτού απέναντι στα παιδιά, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις», τόνισε ακόμα το έγγραφο, κατά τις ίδιες πληροφορίες. 

Αποκλειστικό: Η αλήθεια για τη δωρεά του Κώστα Λούλη στην Κιβωτό του Κόσμου

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος, σε πρόσφατη συνέντευξη με την πρεσβυτέρα, λίγο μετά τις πρώτες καταγγελίες, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, για να τα βοηθήσουμε, να υψώσουμε ανάστημα σε πράγματα που δεν αρμόζουν. Πολλές φορές είμαι ο κυματοθραύστης». Παράλληλα, είχε εξηγήσει ότι «δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές που έχουν δει από βιώματά τους». 

Το «κουτί» της Κιβωτού: Ψάχνουν πού πήγαν τα λεφτά από κηδείες επωνύμων   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top