Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα για διαρροές και παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Με αφορμή τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη

Εισαγγελική έρευνα για διαρροές και παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Ποινική προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει προσωπικά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η έρευνα δε θα αφορά την ουσία των καταγγελιών για παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά τη διαρροή των στοιχείων, που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα.

Οικονόμου: «Ναι» από την κυβέρνηση στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής 

Τα έγγραφα αυτά αφορούν, όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Μαξίμου: Δε σχετίζεται η παραίτηση Δημητριάδη με το Predator 

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που άπτεται, όπως διευκρίνιζαν ανώτατες εισαγγελικές πηγές, θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη καταγγελίες για παρακολούθηση έχουν υποβληθεί από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη οι οποίες επίσης θα ερευνηθούν για τη διαρροή των στοιχείων σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ έρευνες για την ουσία των παρακολουθήσεων ήδη διενεργούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Θ. Κουκάκης στο Star: «Έτσι μολύνθηκε το κινητό μου τηλέφωνο»

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Ντογιάκου είναι δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top