Μαξίμου: Δε σχετίζεται η παραίτηση Δημητριάδη με το Predator 

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ 

Σε διαφορετικούς λόγους από την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα αποδίδουν κυβερνητικές πηγές την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, η οποία προηγήθηκε, διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δε συνδέεται με εμπλοκή του στο ζήτημα του λογισμικού Predator. 

Γιατί παραιτήθηκε ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης

Συγκεκριμένα, αποδίδουν σε «στοχοποίηση» του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και «στο κλίμα τοξικότητας» την παραίτηση του κ. Δημητριάδη, καθώς δημοσιευματα συνέδεαν το όνομά του με την υπόθεση παρακολούθησης τηλεφώνων μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator. 

«Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator,  με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί» διευκρινίζουν οι κυβερνητικές πηγές. 

 Τσίπρας για Δημητριάδη: Ομολογία ενοχής για τις παρακολουθήσεις

Γιατί παραιτήθηκε ο Διοικητής της ΕΥΠ 

Για διαφορετικούς λόγους έγινε δεκτή η παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, στη θέση του οποίου τοποθετήθηκε ο μέχρι τώρα ΓΓ του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης.     

Όπως επισημαίνουν  οι ίδιες πηγές στη συγκεκριμένη περίπτωση η παραίτηση έγινε κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. 

Ο πρώην, πλέον, διοικητής της ΕΥΠ, εγκαλείται γιατί δεν ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου για τη νόμιμη, όπως χαρακτηρίζεται, παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top