Θ. Κουκάκης στο Star: «Έτσι μολύνθηκε το κινητό μου τηλέφωνο»

Πως έπεσε θύμα του λογισμικού Predator - Τι να προσέχουν οι πολίτες

Ο ένας από τους πρωταγωνιστές στο θρίλερ με τις παρακολουθήσεις, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, μιλάει αποκλειστικά στο Star και στην Αννα Σανοζίδου και εξηγεί πώς έπεσε θύμα του λογισμικού Predator, τι ήταν αυτό που τον θορύβησε, πού απευθύνθηκε  για να βγάλει άκρη αλλά και τι θα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες.

Θρίλερ με τις παρακολουθήσεις κινητών και το Predator

Θ. Κουκάκης στο Star: «Έτσι μολύνθηκε το κινητό μου τηλέφωνο»

«Εγώ στις 12 Ιουλίου του 2021 είχα λάβει ένα SMS από ένα κινητό στο οποίο μου έλεγε Θανάση το γνωρίζεις αυτό ;  Και παρέπεμπε σε ένα λινκ εγώ το άνοιξα αυτό το λινκ και ανοίγοντας πατώντας πάνω στο λινκ ουσιαστικά επιμολύνθηκα».

Ακριβώς το ίδιο λινκ είχε σταλεί περίπου 3 μήνες μετά  όπως διαπιστώθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη. Όταν λέμε όμως ακριβώς το ίδιο λινκ είναι πανομοιότυπα τα λινκ. Η μόνη διαφορά είναι ότι απ ότι διάβασα του εστάλη από διαφορετικό νούμερο κινητού τηλεφώνου

«Δεν  πήραν τα στοιχεία μου, ουσιαστικά απέκτησαν πλήρη πρόσβαση στην κινητή μου συσκευή γιατί το predator είναι ένα υπερσύγχρονο λογισμικό παρακολούθησης το οποίο ουσιαστικά γίνεται ο χρήστης, ο Power user του κινητού σου.

Μπορεί να έχει πρόσβαση στην κάμερά σου στα  μηνύματά σου στα email σου σε όλα τα application τουλάχιστον απ ότι μας έχει πληροφορήσει το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Η επιμόλυνση λοιπόν αυτή τον Ιούλιο του 2021 μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου του 2021 έδωσε σε αυτούς οι οποίοι με επιμόλυναν τη δυνατότητα  να  έχουν πλήρη πρόσβαση στο κινητό μου τηλέφωνο»

Αυτό λοιπόν το λινκ από τη στιγμή που το πάτησα έμεινε ενεργό για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ύστερα η σχετική σελίδα που είχε δημιουργηθεί για να με επιμολύνει κατέβηκε».

Ο δημοσιογράφος όλο αυτό το διάστημα, όπως λέει ,δεν είχε αντιληφθεί κάτι . Του χτύπησε καμπανάκι όμως μετά τη δημοσίευση δύο εκθέσεων από το Citizen lab του πανεπιστημίου του Τορόντο και την μητρική εταιρεία της facebook, μετά η παρακολούθησή του με το Predator τεκμηριώθηκε  το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου του 2022.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαίωση ότι κρατικές υπηρεσίες έχουν λογισμικό παρακολούθησης  

Τώρα επισημαίνει στους χρήστες:

Μην ανοίγετε λινκ τα οποία  έρχονται από κινητά νούμερα που δε γνωρίζετε ή εφαρμογές που δεν γνωρίζετε και να είσαστε πάρα πολύ φειδωλοί προσεκτικοί στο τι ανοίγετε όταν κάνετε χρήση του ίντερνετ.

Η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να εξετάσει ποιος κάνει χρήση του Predator και να μην αφήσει να επαναληφθεί αυτή η κατάσταση η οποία πραγματικά προβληματίζει και τον πολιτικό κόσμο και τον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά ανησυχεί και τους απλούς πολίτες.

Δείτε εδώ ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top