ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαίωση ότι κρατικές υπηρεσίες έχουν λογισμικό παρακολούθησης  

Απάντηση Οικονόμου: Ούτε είχαμε ούτε έχουμε τέτοιο σύστημα 

παρακολούθηση τηλέφωνο laptop

Κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ξέσπασε σήμερα, με αφορμή έγγραφο της Google που επικαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση,  το οποίο, όπως αναφέρει, επιβεβαιώνει ότι στην Ελλάδα κρατικές υπηρεσίες έχουν προμηθευτεί λογισμικό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται επίσης στις καταγγελίες του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, για παγίδευση του κινητού του τηλεφώνου μέσω του συγκεκριμένου λογισμικού.          

«Ο Τσίπρας φοβόταν ότι τον παρακολουθούσαν και μιλούσε μέσω viber»  

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά, με δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ότι το Δημόσιο είχε ή έχει το λογισμικό παρακολούθησης, 
   

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του:    

«Πριν ένα μήνα είχαμε θέσει δημοσίως προς την κυβέρνηση το ερώτημα αν έχει προμηθευτεί το ελληνικό Δημόσιο το λογισμικό παρακολούθησης «predator» με αφορμή τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο οποίος ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς για επιχειρηματικά συμφέροντα που επωφελούνταν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Έκτοτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το αρνείται επανειλημμένα αποδίδοντας την παρακολούθηση σε ιδιώτη.

Η σημερινή αποκάλυψη της Google ότι κρατικοί φορείς στην Ελλάδα έχουν προμηθευτεί το λογισμικό παρακολούθησης predator και μάλιστα και για κινητά με λογισμικό android, αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και βάζει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ αυτής της σκοτεινής ιστορίας.

Θα διαψεύσει και την Google τώρα ο κ. Οικονόμου; Ή θέλει να πείσει πως οι κρατικές υπηρεσίες προμηθεύτηκαν το λογισμικό παρακολούθησης μόνο για τον εν λόγω δημοσιογράφο;

Επειδή πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα Δημοκρατίας και θεωρούμε αδιανόητο να παρακολουθούνται παράνομα από κρατικές υπηρεσίες πολίτες και δημοσιογράφοι, καλούμε τη κυβέρνηση να δώσει καθαρές εξηγήσεις».

Wikileaks: Ο παγκόσμιος υπερκοριός της CIA παρακολουθεί smart TV και smart phones!

Η δήλωση - απάντηση Οικονόμου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, ότι οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, ούτε έχουν αγοράσει, ούτε χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης. Κατά συνέπεια, η ελληνική κυβέρνηση και οι κρατικές υπηρεσίες δεν είχαν και δεν έχουν κανενός είδους συναλλαγή με οποιονδήποτε συνδέεται με την παραγωγή και τη διακίνηση του συγκεκριμένου λογισμικού. 

Άλλωστε, το ίδιο το κείμενο μιλάει για εκτίμηση (assess), στις αναφορές στις διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων, η Ελλάδα και η Ισπανία. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί από συγκεκριμένο πρόσωπο, σχετικά με το ενδεχόμενο παρακολούθησης στη χώρα μας, με το συγκεκριμένο λογισμικό, έχουν επιληφθεί τόσο η Ελληνική Δικαιοσύνη όσο και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, συνεπικουρούμενη από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών. 

Κάθε προσπάθεια, λοιπόν, δημιουργίας εντυπώσεων και αντιπολίτευσης, στο εσωτερικό της χώρας, με τέτοια μέσα δείχνει την απόγνωση όσων το επιχειρούν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top