Οικονόμου: «Ναι» από την κυβέρνηση στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής 

Τι δήλωσε απαντώντας στον Ανδρουλάκη για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ    

Η κυβέρνηση είναι θετική στο αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής από τον Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με το ζήτημα της παρακολούθησης συνομιλιών του από την ΕΥΠ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Εξεταστική Επιτροπή ζητά ο Ανδρουλάκης για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Παράλληλα όμως διατύπωσε αιχμές προς τον κ. Ανδρουλάκη ότι απέφυγε να ανταποκριθεί στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.    

Κυβέρνηση: Ο Ανδρουλάκης δε σήκωσε το τηλέφωνο στον Γεραπετρίτη 

Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

Σύμφωνα διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top