Εξεταστική Επιτροπή ζητά ο Ανδρουλάκης για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ

«Δεν περίμενα να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση»

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με την παρακολούθηση τηλεφωνικών του συνομιλιών, τις οποίες η κυβέρνηση χαρακτήρισε «νόμιμες», αλλά ζήτησε την παραίτηση του έως σήμερα Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, επειδή δεν την ενημέρωσε.  «Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών» τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης.

Τσίπρας για Δημητριάδη: Ομολογία ενοχής για τις παρακολουθήσεις

Σημειώνεται ότι σήμερα παραιτήθηκε και ο Γ. Γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης αλλά από την κυβέρνηση απορρίπτεται κατηγορηματικά η σύνδεσή του με την υπόθεση του λογισμικού Predator και η αντικατάστασή του από τον Γιάννη Μπρατάκο αποδίδεται στην τοξικότητα του πολιτικού κλίματος.            

 

Επίθεση Ανδρουλάκη από τα Χανιά στην κυβέρνηση για το Predator  

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής: 

Μαξίμου: Δε σχετίζεται η παραίτηση Δημητριάδη με το Predator 

«Πριν από 10 ημέρες κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου μου σύμφωνα με τα έγγραφα της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όλες αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσπάθησαν συστηματικά να υποβαθμίσουν το θέμα με σωρεία δημοσιευμάτων και ψευδών ειδήσεων ακόμα και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.
Σήμερα,  μετά από όλα αυτά , παραιτείται ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αλλά και ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Το πέπλο σιωπής και απαξίωσης με το οποίο προσπάθησαν  να καλύψουν μία τόσο σοβαρή υπόθεση καταρρέει.

Είναι απαράδεκτο, σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το Predator το Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι  η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθηση μου, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Είναι τυχαία όλα αυτά κύριε Μητσοτάκη;

8 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας.

Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών.

Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να εργαλειοποιήσει αυτό το μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να προστατεύσουμε τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών Σήμερα είναι η ώρα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης για όσους  η αλαζονεία και η αίσθηση ατιμωρησίας, τους κάνει ικανούς για όλα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top