Χαλκιδική: Δεν ξέρει καλό κολύμπι ο 28χρονος που αγνοείται

Ο φίλος του κρατούσε 18 ώρες μία μπάλα και κατάφερε να σωθεί

Τι είπε ο 30χρονος που διεσώθηκε στη Χαλκιδική στους ανθρώπους που τον περισυνέλλεξαν από τη θάλασσα - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος αγνοείται από το Σάββατο στο Ποσείδι Χαλκιδικής

Χαλκιδική διάσωση

Ο 30χρονος Ιβάν που διασώθηκε μετά από 18 ώρες στη θάλασσα στη Χαλκιδική - voria.gr

Ο νεαρός, μαζί με δύο ακόμα φίλους του, βούτηξε το απόγευμα του Σαββάτου στην παραλία «Μύτη», μετά από ένα πάρτι γενεθλίων που έγινε εκεί. Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές, ενώ, όπως λένε οι ντόπιοι, το σημείο είναι αρκετά επικίνδυνο, καθώς υπάρχουν ισχυρά ρεύματα που παρασύρουν τους λουόμενους, ακόμα κι όταν ο καιρός είναι αίθριος. 

Χαλκιδική: «Βούτηξα για να σώσω τους φίλος μου» είπε ο 30χρονος διασωθείς

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο 28χρονος που αγνοείται δε γνώριζε καλά κολύμπι και η προσπάθεια εντοπισμού του κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, διότι έχουν περάσει αρκετές ώρες από την ώρα που βούτηξε στη θάλασσα.

Χαλκιδική: Πώς σώθηκε ο πρώτος νεαρός

Ο ένας από τους τρεις φίλους σώθηκε σχεδόν αμέσως από έναν σέρφερ που πρόλαβε και τον άρπαξε την ώρα που τα ρεύματα άρχισαν να τον παρασέρνουν στα ανοιχτά.

Χαλκιδική: Πώς σώθηκε ο 30χρονος – Αγωνία για τον 28χρονο που αγνοείται 

Περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Χαλκιδική: Πάλευε 18 ώρες με τα κύματα

Ο 30χρονος φίλος του εντοπίστηκε μετά από περίπου 18 ώρες στη θάλασσα, σε απόσταση 14 μιλίων από τη Νέα Σκιώνη και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ. 

Διασωθείς Χαλκιδική

Ο 30χρονος σώθηκε χάρη σε μια μπάλα από την οποία κατάφερε να κρατηθεί

Ο άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε στους ανθρώπους που τον έβγαλαν στη στεριά βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει τους δύο φίλους του που τους παρέσερναν τα κύματα. 

Χαλκιδική: Βρέθηκε ζωντανός ο ένας από τους δύο αγνοούμενους

Η θάλασσα ήταν ήρεμη και μέσα δύο λεπτά όλα άλλαξαν, άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και να υψώνονται τεράστια κύματα. 

Χαλκιδική διάσωση

Η στιγμή που ο 30χρονος βγαίνει στην στεριά - thestival.gr

Αυτό που τον έσωσε, μάλιστα, ήταν μια πλαστική μπάλα, από την οποία πιάστηκε και κατάφερε να παραμείνει στην επιφάνεια. 

Ο πατέρας του 30χρονου δείχνει την μπάλα που έσωσε τον 30χρονο από τη Βόρεια Μακεδονία

Στις έρευνες που διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του συμμετέχουν δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης και από αέρος επιχείρησε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Χαλκιδική: Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δύο αγνοούμενους στο Ποσείδι

Έρευνες διεξάγονται και στην ξηρά στην περιοχή γύρω από το Ποσείδι από περιπολικό όχημα του Λιμενικού και πεζοπόρα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και εθελοντές διασώστες του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Χαλκιδική: Σώθηκε ένας αγνοούμενος - αγνοούνται άλλοι δύο λουόμενοι 

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Βόρειας Μακεδονίας, εκπρόσωπος του Προξενείου της γειτονικής χώρας στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου νεαρού θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί.

Από την πλευρά του, ο δήμος Κασσάνδρας, όπως ανακοίνωσε, θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα τις απαραίτητες εργασίες, ώστε να τοποθετηθούν άμεσα ταμπέλες που θα προειδοποιούν τους τουρίστες για τα ορμητικά νερά που υπάρχουν στο σημείο, για να μην επαναληφθούν πανομοιότυπα περιστατικά στο μέλλον. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top