Χαλκιδική: Βρέθηκε ζωντανός ο ένας από τους δύο αγνοούμενους

Τα ρεύματα τον έστελναν στο Πήλιο - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δεύτερο

Ευχάριστα είναι τα νέα από τη Χαλκδική, καθώς εντοπίστηκε ζωντανός ο ένας από τους δύο τουρίστες που αγνοούταν από χθες στο Ποσείδι, στη θαλάσσια περιοχή «Μύτη».

Αγνοούμενος Χαλκιδική

Ο 30χρονος που εντοπίστηκε μετά από 18 ώρες μέσα στη θάλασσα

Χαλκιδική: Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δύο αγνοούμενους στο Ποσείδι

Πρόκειται για τον 30χρονο, που εντοπίστηκε σώος λίγο πριν τις 12:30 σήμερα, έπειτα από 18 ώρες μέσα στη θάλασσα, όπου πάλευε με τα κύματα για να κρατηθεί ζωντανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες φορτηγό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ εντόπισε τον άνδρα περίπου 14 με 15 ναυτικά μίλια νότια νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας, ενώ το θαλάσσιο ρεύμα τον έστελνε προς τα παράλια του Πηλίου. 

Η κατάσταση της υγείας του είναι σχετικά καλή, αν και είναι ιδιαίτερα καταπονημένος και αφυδατωμένος.

Χαλκιδική αγνοούμενοι

Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων - voria.gr

Ο 30χρονος φαίνεται ότι κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή με μεθοδευμένο κολύμπι και στάσεις ανάπαυλας, παλεύοντας επί 18 ώρες με τα κύματα.

Σκάφος του Λιμενικού τον μετέφερε στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης για τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο είχαν μεταβεί από το πρωί ο πατέρας και ο αδερφός του, οι οποίοι και συνέδραμαν στις έρευνες με το σκάφος του ΟΦΚΑΘ. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δεύτερου αγνοουμένου, ενός 25χρονου από τη Βόρεια Μακεδονία.

Χαλκιδική: Βούτηξαν στη θάλασσα παρά την κακοκαιρία

Χθες το απόγευμα τρία άτομα αποφάσισαν να βουτήξουν στη θάλασσα, ενώ ο καιρός στην περιοχή δεν ήταν καλός. Ο δυνατός αέρας και τα θαλάσσια ρεύματα τους παρέσυραν στα ανοιχτά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν στη στεριά και να χαθούν από τα μάτια των φίλων τους που βρίσκονταν στην παραλία. 

Χαλκιδική: Σώθηκε μία γυναίκα, αγνοούνται 2 λουόμενοι από την κακοκαιρία

Ο ένας από τους τρεις φίλους, ένας 25χρονος, βρέθηκε έγκαιρα το Σάββατο και περισυλλέχθηκε από σκάφος του λιμενικού, που τον μετέφερε σε ασφαλές σημείο. Τον νεαρό άνδρα έσωσε ένας σέρφερ, ο οποίος βούτηξε αμέσως στη θάλασσα και τον κράτησε μέχρι να φτάσει το σκάφος του Λιμενικού. Η υγεία του δε διατρέχει κίνδυνο.

Χαλκιδική έρευνες

Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα για τους δύο αγνοούμενους στη Χαλκιδική - Thesstoday.gr

Οι τρεις τουρίστες από τη Βόρεια Μακεδονία έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική. Ο ένας από την παρέα τους είχε γενέθλια κι έτσι αποφάσισαν να κάνουν ένα πάρτι στην παραλία «Μύτη», παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή και τα μεγάλα κύματα που σχηματίζονταν στη θάλασσα. 

Λουόμενοι αντιλήφθηκαν ότι οι νεαροί δυσκολεύονταν να βγουν στη στεριά κι ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές. Στο σημείο έσπευσε ένα πλοίο του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό όχημα, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο ιδιωτικά σκάφη και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάδωσης και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και την διάσωση των ατόμων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top