Χαλκιδική: Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δύο αγνοούμενους στο Ποσείδι

Το πάρτι γενεθλίων κατέληξε σε εφιάλτη

Συνεχίζεται η αγωνία για τους δύο αγνοούμενους τουρίστες, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στο Ποσείδι Χαλκιδικής, στη θαλάσσια περιοχή «Μύτη» κατά τη διάρκεια πάρτι γενεθλίων.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο σημείο επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο ιδιωτικά.

Οι έρευνες συνεχίζονται και από εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ με πεζοπόρα εθελοντικά τμήματα στην ακτογραμμή από την περιοχή που παρασύρθηκαν οι δύο νεαροί έως και τη Φούρκα.

έρευνες Χαλκιδική

Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων - voria.gr

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 12 εθελοντές διασώστες από τη Θεσσαλονίκη και οκτώ από τη βάση της Κασσάνδρας. Επίσης, στο σημείο βρίσκεται drone, δύο σκάφη καθώς και με διασωστικός σκύλος για την παράκτια έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, στο ένα σκάφος, το οποίο επιχειρεί από την πλευρά της Νέας Σκιώνης με το Ποσείδι, βρίσκεται ο πατέρας και ο αδερφός τού ενός από τους δύο αγνοούμενους, οι οποίοι έφθασαν τις χθες βράδυ στην περιοχή. Όταν κοπάσουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή το άλλο σκάφος θα προσεγγίσει από την πλευρά της Φούρκας.

Χαλκιδική: Σώθηκε μία γυναίκα, αγνοούνται 2 λουόμενοι από την κακοκαιρία  

Χαλκιδική: Βούτηξαν στη θάλασσα και τους παρέσυραν τα ισχυρά ρεύματα

Χθες το απόγευμα τρία άτομα αποφάσισαν να βουτήξουν στη θάλασσα, ενώ ο καιρός στην περιοχή δεν ήταν καλός. Ο δυνατός αέρας και τα θαλάσσια ρεύματα τους παρέσυραν στα ανοιχτά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν στη στεριά και να χαθούν από τα μάτια των φίλων τους που βρίσκονταν στην παραλία. 

Έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων στο Ποσείδι Χαλκιδικής - Alphafm

Ο ένας από τους τρεις φίλους, ένας 25χρονος, βρέθηκε και περισυλλέχθηκε από σκάφος του λιμενικού, που τον μετέφερε σε ασφαλές σημείο, όμως οι άλλοι δύο αναζητούνται ακόμα. Τον νεαρό άνδρα έσωσε ένας σέρφερ, ο οποίος βούτηξε αμέσως στη θάλασσα και τον κράτησε μέχρι να φτάσει το σκάφος του Λιμενικού. Η υγεία του δε διατρέχει κίνδυνο.

Οι τρεις τουρίστες από τη Βόρεια Μακεδονία έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική. Ο ένας από την παρέα τους είχε γενέθλια κι έτσι αποφάσισαν να κάνουν ένα πάρτι στην παραλία «Μύτη», παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή και τα μεγάλα κύματα που σχηματίζονταν στη θάλασσα. 

Χαλκιδική αγνοούμενοι

Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα για τους δύο αγνοούμενους στη Χαλκιδική - Thesstoday.gr

Λουόμενοι αντιλήφθηκαν ότι οι νεαροί δυσκολεύονταν να βγουν στη στεριά κι ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές. Στο σημείο έσπευσε αμέσως ένα ένα πλοίο του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό όχημα, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο ιδιωτικά σκάφη και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάδωσης και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και την διάσωση των ατόμων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top