Πάτρα: «Δε μένει πολύς δρόμος, το σώμα σου δίνει ευρήματα»

«Οι κακώσεις στη Μαλένα έγιναν από την πίεση του δράστη με την παλάμη του»

Κρίσιμη θεωρείται η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα για την πολύκροτη υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. 

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, στον ΣΚΑΪ πλέον δε μένει πολύς δρόμος μέχρι την επίλυση του γρίφου, καθώς έχουν ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή και οι ιστολογικές εξετάσεις του τρίτου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας. 

Πάτρα: Νέα συγκλονιστική ανάρτηση του ιατροδικαστή Λέων για την υπόθεση

«Έχουμε τρία περιστατικά που μπορεί ή όχι να συνδέονται μεταξύ τους. Τα δύο πρώτα φαίνονται ότι συνδέονται ως προς τα ευρήματα, όπως προκύπτει από τις ιστολογικές και τοξικολογικές και το σύνολο των εξετάσεων, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί.

Οι αιτίες όμως επαναξιολογούνται. Σε ό,τι αφορά στον τρίτο θάνατο, μπορεί να συνδέεται με κάποιο τρόπο και αυτός με τα προηγούμενα δύο περιστατικά, μπορεί όμως να υπάρχει και κάτι ξεχωριστό. Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι στο τρίτο παιδί, στο ενδιάμεσο της νοσηλείας, είχαμε μια εγκεφαλοπάθεια ανοξυγοναιμική, ένα ισχαιμικό στον εγκέφαλο», είπε ο ιατροδικαστής. 

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι και στο δεύτερο περιστατικό της Τζωρτζίνας, από το οποίο έχει ληφθεί δείγμα εγκεφάλου, προκύπτουν αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας, τονίζοντας ότι ένα από τα ενδεχόμενα είναι η ασφυξία.

Πάτρα: «Υπάρχει ένας φυσικός αυτουργός και αυτοί που γνώριζαν... »

Ερωτηθείς αν το σώμα μπορεί να «μιλήσει», ο κ. Λέων υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σώμα σου δίνει σαφή ευρήματα. Το θέμα είναι να μπορείς να τα μεταφράσεις σωστά και να αποτυπώσεις την ορθή αιτία θανάτου».

Ο κ. Λέων εξήγησε ότι υπάρχουν θάνατοι που είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστούν, ειδικά όταν δεν υπάρχουν σαφή ευρήματα. 

Πάτρα:«Όλα δείχνουν έγκλημα και δράστες, όχι δράστη», λέει ο Κατερινόπουλος

«Για παράδειγμα ο ασφυκτικός θάνατος δεν είναι ένας εύκολα διαγνώσιμος θάνατος. Μπορεί να έχουμε κάποια ευρήματα που να ταιριάζουν, αλλά θα πρέπει να αποκλείσουμε μια σειρά άλλων παραγόντων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έλλειψη οξυγόνου», διευκρίνισε.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι υπάρχουν ομοιότητες και ως προς τους πιθανούς μηχανισμούς θανάτου των τριών παιδιών. 

Πάτρα: «Η Ρούλα σκέφτηκε να πάει μόνη της στην αστυνομία»

«Είναι καθοριστικό να δούμε και για το τρίτο παιδί. Για το τρίτο παιδί η εγκεφαλοπάθεια από έλλειψη οξυγόνου, σύμφωνα με την πληροφορία που έχει δώσει δημόσια θεράπων γιατρός, πρέπει να πιστοποιηθεί και από τις καταθέσεις των γιατρών και να περιμένουμε και την ιατροδικαστική εξέταση», σημείωσε.

Πάτρα: «Οι κακώσεις της Μαλένας έγιναν από την πίεση της παλάμης του δράστη»

Την ίδια ώρα, σοκάρουν οι γνωμοδοτήσεις από ιατροδικαστικούς κύκλους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «ΜΠΑΜ», οι κακώσεις στο πρόσωπο της Μαλένας προήλθαν από την πίεση του δράστη με την παλάμη του.

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα φοβόταν όταν πέθαναν τα αδελφάκια της»    

«Πρόκειται για τυπικές κακώσεις προσώπου σε προσπάθεια απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από τον δράστη κατά την πίεση με την παλάμη του επί του προσώπου της Μαλένας με αποτέλεσμα απόφραξη έξω στομίων αεροφόρων οδών με επακόλουθο την ασφυξία και τον θάνατο», γράφει το δημοσίευμα. 

Σε άλλο σημείο υψηλόβαθμη πηγή αναφέρει: «Έχουμε τρεις αιφνίδιους θανάτους παιδιών και μία ανακοπή που βάση όλων των στοιχείων, αλλά κυρίως του ιατρικού ιστορικού των παιδιών δεν μπορούν να έχουν προκληθεί από άλλα αίτια πλην της εγκληματικής ενέργειας.

 υπόθεση θα είχε λυθεί πολύ πιο γρήγορα και ενδεχομένως να είχαν σωθεί τα δύο παιδιά της οικογένειας εάν η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν ήταν τόσο άστοχη».

Πάτρα: Τα δύο στοιχεία που δείχνουν δολοφονία, σύμφωνα με τον Κατερινόπουλο

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο παιδί που πέθανε, την Ίριδα, τα ευρήματα με τις ασφυκτικές κηλίδες, έντονο πνευματικό οίδημα, ανοξικές βλάβες στον εγκέφαλο, τραύμα-πληγή εντός της στοματικής κοιλότητας και το πανάκι με το αίμα, δείχνουν ασφυξία από απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.

Πάτρα: Ενδιαφέρον για την υπόθεση και από ιατροδικαστές των ΗΠΑ

Η υπόθεση της Πάτρας έχει απασχολήσει και την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, με ιατροδικαστές από τις ΗΠΑ να παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις. 

Πάτρα: Δεν αποκλείεται ο ασφυκτικός θάνατος για τη Τζωρτζίνα

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Μαριάνα Βουδούρη, ειδικευόμενη Παθολογικής Ανατομικής και Βιοπαθολογίας στις ΗΠΑ, τόνισε ότι η περίπτωση των τριών παιδιών από την Πάτρα έχει απασχολήσει την αμερικανική ιατροδικαστική υπηρεσία.

«Σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιο πόρισμα από την ιατροδικαστική υπηρεσία αν δεν υπάρχει κάποιος που να έχει δει κάτι ή να υπάρχει κάποιο συμπέρασμα ότι έχει γίνει έγκλημα», σημείωσε η κ. Βουδούρη, λέγοντας ότι δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί η αιτία θανάτου.

Πάτρα: «Μας είχε καλέσει να δούμε τη συνέντευξη για τον θάνατο της Μαλένας»

Λύση σε παρόμοιες περιπτώσεις που υπήρξαν στις ΗΠΑ, έδωσαν, είτε μάρτυρες, είτε οι ίδιοι οι εγκληματίες που ομολόγησαν την πράξη τους.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις βγαίνει αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου ή αιφνίδιος θάνατος».

Πάτρα: «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν συλλήψεις»

Για δύσκολη υπόθεση έκανε λόγο και ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

«Όσο απλή ήταν η υπόθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τόσο βαθμό δυσκολίας έχει η συγκεκριμένη περίπτωση. Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις θα είναι μπούσουλας για τη μαεστρία των ανακριτικών υπαλλήλων που θα συνθέσουν το παζλ αυτής της υπόθεσης».

Πάτρα: Πνευμονικό οίδημα δείχνουν οι ιστολογικές της Τζωρτζίνας

Ο ιδιωτικός ερευνητής τόνισε ότι υπάρχει, σε παρόμοιες περιπτώσεις, ένα ποσοστό ανθρώπων που θέλουν να φανούν χρήσιμοι και λένε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ενώ εκτίμησε πως πλησιάζουμε στην επίλυση του γρίφου. 

Πάτρα: Τι δείχνει η συμπεριφορά της μητέρας

Μιλώντας για τη συμπεριφορά της μητέρας, η Ναταλί Βέλτση, ψυχολόγος – νευροψυχολόγος, ανέφερε:

Γρηγόρης Λέων για Πάτρα: «Εδώ νομίζω ξέρουμε όλοι»

«Όλη της η συμπεριφορά σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες, αν είναι αληθείς, δείχνουν μια προσπάθεια ελέγχου. Μας δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top