Μίκης Θεοδωράκης: Την Πέμπτη η κηδεία του - Όλο το τελετουργικό

Ουρές έξω από τη Μητρόπολη για το ύστατο χαίρε

Μετά τη δικαστική απόφαση που έβαλε οριστικά τέλος στη διαμάχη για το πως θα κηδευτεί και θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης/ Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Από τις 10:00 το πρωί πλήθος κόσμου συρρέει στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη για να αποχαιρετήσει τον μεγάλο συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει έως τις 19:00 το απόγευμα και αύριο θα επαναληφθεί από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι. 

σορός Μίκη Θεοδωράκη

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρεται στο εικκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου, όπου τέθηκε για δεύτερη μέρα σε λαϊκό προσκύνημα - Eurokinissi

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει αύριο στις 15:00 από τη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 13:00 στον Γαλατά Χανίων. 

Μίκης Θεοδωράκης: Απαγορεύεται στην οικογένειά του να εμπλακεί στην κηδεία

Για τον Έλληνα συνθέτη θα μιλήσει στην τελετή αποχαιρετισμού ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει με την πολιτική διαθήκη του να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων. 

ουρες κόσμου στη Μητρόπολη για τον Μίκη Θεοδωράκη

Πλήθος κόσμου περιμένει υπομονετικά για να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη - Intimenews

H σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε χθες στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα, υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς». Πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού, απέτισε φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα μουσικό με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Αθάνατος».

Μίκης Θεοδωράκης

Χιλιάδες κόσμου σπεύδουν να αποτίσουν τιμή στον Μίκη Θεοδωράκη - Eurokinnisi

Μ. Θεοδωράκης: Έδινε οδηγίες για την κηδεία του σε συμβολαιογραφική πράξη

Από τους πρώτους που έφτασαν χθες στο λαϊκό προσκύνημα ήταν ο Γιώργος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα. 
Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη, με τον πατέρα του Δημήτρη Παπαγγελίδη.

Μίκης Θεοδωράκης: Την Πέμπτη στα Χανιά η κηδεία του

Τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν να ταφεί στον Γαλατά Χανίων μαζί με τους γονείς του και τον αδελφό του. 

Θεοδωράκης φέρετρο

Τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν να ταφεί στον Γαλατά Χανίων - Eurokinissi

Στο λαϊκό προσκύνημα ο εγγονός του Θεοδωράκη- «Άνθρωπος για όλο τον κόσμο»

Η σορός του θα μεταφερθεί στα πατρογονικά του χώματα με πλοίο και αναμένεται να φτάσει το λιμάνι της Σούδας στις 07:30 το πρωί της Πέμπτης. 

κόσμος Θεοδωράκης

Ο συνθέτης είχε αφήσει σαφείς οδηγίες για την κηδεία του - Eurokinissi

Στην συνέχεια με αυτοκινητοπομπή θα μεταφερθεί μέχρι την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, από όπου θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων, όπου θα τεθεί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα. 

Μίκης Θεοδωράκης: Η λαμπρή καριέρα του γιου του στην ηλεκτρονική μουσική

Κατόπιν η σορός με αυτοκινητοπομπή θα μεταφερθεί στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα συνοδευτεί πεζή στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή. 

Κηδεία Μίκης Θεοδωράκης

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του - Eurokinissi

«Ο Μίκης Θεοδωράκης μου έκανε την μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου ζητώντας να εκτελέσω την τελευταία του επιθυμία, δηλαδή τη διεξαγωγή της κηδείας του όπως ο ίδιος είχε λεπτομερώς ορίσει σύμφωνα με όλους τους αυστηρούς τύπους που απαιτεί ο νόμος. Η υλοποίηση της εντολής του αποτελεί για εμένα κάτι πολύ περισσότερο από νομική υποχρέωση: είναι καθήκον ιερό να φέρω μέχρι τελείας εις πέρας όσα του υποσχέθηκα και δεσμεύτηκα.

Μίκης Θεοδωράκης: Στον Γαλατά Χανίων η κηδεία του - Όλες οι λεπτομέρειες

Τηρώ κατά γράμμα τις εντολές του και τις οδηγίες του που περιλαμβάνονται στις συμβολαιογραφικές δηλώσεις που έχουν νομίμως συνταχθεί.
Δυστυχώς, η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη δεν έγινε σεβαστή από ορισμένους. Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που κατέφυγα στη Δικαιοσύνη: να διασφαλίσω ότι η κηδεία αλλά και όλο το ενιαίο και αδιαίρετο τελετουργικό που θα προηγηθεί και θα ακολουθήσει θα λάβουν χώρα όπως εκείνος επιθυμούσε και όρισε με τρόπο διαυγή και συμπαγή σαν κρύσταλλο.

προσκήνυμα Θεοδωράκης

Συγκινημένοι οι θαυμαστές του Μίκη Θεοδωράκη περιμένουν υπομονετικά έξω από τη Μητρόπολη - Intimenews

Γιος Θεοδωράκη: «Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δε θα το κάνω τώρα»

Επαναλαμβάνω τη λύπη μου για το γεγονός ότι αναγκάστηκα να ακολουθήσω τη νομική οδό, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να πατήσω τον όρκο μου απέναντι στον Μίκη. Σιωπώ, δεν επιθυμώ να μπω σε μια δημόσια αντιπαράθεση και καλώ όσους έχουν δημόσιο βήμα να σεβαστούν τη μνήμη του μέγιστου των Ελλήνων», δήλωσε ο Γιώργος Αγοραστάκης, Πρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων «Μίκης Θεοδωράκης».

Μίκης Θεοδωράκης: Η συγκινητική ανάρτηση του εγγονού του, Άγγελου

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε:

«Ο Δήμος Χανίων υποδέχεται στην τελευταία του κατοικία, τον Μίκη Θεοδωράκη. Τιμούμε την τελευταία του επιθυμία, εκπληρώνοντας παράλληλα, τη θεσμική και ηθική μας υποχρέωση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top