Μίκης Θεοδωράκης: Απαγορεύεται στην οικογένειά του να εμπλακεί στην κηδεία

Η απόφαση του δικαστηρίου - «Θα γίνουν όλα όπως ήθελε»

Το ρεπορτάζ της Ελπίδας Κατσαράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις σχετικά με την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη/ (6/9/21)

Τέλος στο σίριαλ της κηδείας του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη έβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Έκανε δεκτή στο σύνολό της την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ενός εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του συνθέτη.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο δίνει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του, βάση των όσων περιλαμβάνονται στη συμβολαιογραφική πράξη που είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020. 

Μ. Θεοδωράκης: Έδινε οδηγίες για την κηδεία του σε συμβολαιογραφική πράξη

Σε αυτά περιλαμβάνεται και το γραφείο τελετών. Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του, τον γιο και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με την διοργάνωση της κηδείας του εκλιπόντος.

To star.gr επικοινώνησε με τη δικηγόρο του γιου του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου, Παναγιώτα Παναγιωτακοπούλου, η οποία δήλωσε πως αποδέχεται την απόφαση του δικαστηρίου και την τελευταία επιθυμία του πατέρα του.

Μίκης Θεοδωράκης: Η επιθυμία του για το τελευταίο του ταξίδι

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης είχε δώσει σαφείς εντολές για το πώς θα γινόταν η κηδεία του μετά τον θάνατό του, εκφράζοντας την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του.

Στο λαϊκό προσκύνημα ο εγγονός του Θεοδωράκη- «Άνθρωπος για όλο τον κόσμο»

Είχε αφήσει και συμβολαιογραφικό έγγραφο από τις 16 Ιανουαρίου του 2020, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει πως υπάρχει ήδη τάφος στο κοιμητήριο Γαλατά Χανίων που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Νέας Κυδωνίας. 

Στο ίδιο έγγραφο ανέφερε ρητώς ότι θέλει η σορός του να μεταφερθεί στην Κρήτη με πλοίο και ότι ο τάφος του έχει ήδη κατασκευαστεί από τον φίλο του αρχιτέκτονα, Μάνο Περάκη.

Μίκης Θεοδωράκης: Η λαμπρή καριέρα του γιου του στην ηλεκτρονική μουσική

Πρόκειται για έναν λιτό τάφο, χωρίς σταυρό, τον οποίο τον σχεδίασαν και τον ενέκρινε ο ίδιος το 2009. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης όριζε ως εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του, τους φίλους και συνεργάτες του Γιώργο Αγοραστάκη και Ειρήνη Παρμενίδου.

Στο ίδιο έγγραφο ανέφερε ότι είχε συναντηθεί με εκπρόσωπο συγκεκριμένου γραφείου τελετών προκειμένου αυτό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά το θάνατο του.

Μίκης Θεοδωράκης: Το όνομά του θα δοθεί σε δρόμο της Αθήνας

Ωστόσο η κόρη του, Μαργαρίτα, αν και συμφώνησε τελικά η κηδεία του να γίνει στα Χανιά, εξέφρασε αντιρρήσεις για το γραφείο τελετών που θα αναλάμβανε όλες τις λεπτομέρειες.

Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα για δεύτερη μέρα η σορός του

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σήμερα το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για το τελευταίο αντίο

Το εκκλησάκι θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα. Το λαϊκό προσκύνημα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ.-3 μ.μ.), οπότε και θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού.

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top