Στο λαϊκό προσκύνημα ο εγγονός του Θεοδωράκη- «Άνθρωπος για όλο τον κόσμο»

Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον μεγάλο συνθέτη με τραγούδια και χειροκροτήματα

Ξεκίνησε στις 15:00 το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη- μεσημεριανό δελτίο Star (6/9/21)

Η Μητρόπολη Αθηνών σφύζει αυτή την ώρα με κόσμο, καθώς νωρίτερα σήμερα ξεκίνησε το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Πέμπτη 2/9. 

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για το τελευταίο αντίο

Ελληνίδες και Έλληνες κάθε ηλικίας έχουν γεμίσει τον ιερό ναό και το προαύλιο με σκοπό να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο συνθέτη. Πολύς κόσμος έχει φέρει λευκά ή κόκκινα τριαντάφυλλα, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν στήσει αυτοσχέδιες ορχήστρες και τραγουδούν τα σημαντικότερα και ομορφότερα έργα του παγκόσμιου Έλληνα. 

Μίκης Θεοδωράκης λαϊκό προσκύνημα

Μίκης Θεοδωράκης λαϊκό προσκύνημα

Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον μεγάλο συνθέτη με τραγούδια και χειροκροτήματα/ eurokinissi

Στο σημείο έχουν μεταβεί και φίλοι, συγγενείς αλλά και καλλιτέχνες που θαύμαζαν τον ανεπανάληπτο μουσικό. Ανάμεσά τους, και ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Άννα Νταλάρα. 

Γιώργος Νταλάρας Μίκης Θεοδωράκης

Ο Γιώργος Νταλάρας στο λαϊκό προσκύνημα του Μίκη Θεοδωράκη/ NDP

Πριν από λίγο, έφτασε ντυμένος στα μαύρα ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά. 

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια»

Ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης μαζί με την οικογένειά του στο λαϊκό προσκύνημα του Μίκη Θεοδωράκη/ NDP

Ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης είναι ο δεύτερος γιός της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, ενώ έχει μοιάσει στον παππού του, καθώς ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική. 

Μίκης Θεοδωράκης: «Υπέφερε πολύ - Να τον αγαπάτε πάντα!» δήλωσε η κόρη του

Μάλιστα, ο εγγονός του συνθέτη έκανε μία πολύ συγκινητική ανάρτηση σχετικά με τον θάνατo του Μίκη Θεοδωράκη: 

Άγγελος Θεοδωράκης

Ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης μαζί με την οικογένειά του στο λαϊκό προσκύνημα του Μίκη Θεοδωράκη/ NDP
 

«Ο παππούς μου ήταν άνθρωπος για όλο τον κόσμο. Αυτό όμως συγχρόνως δε σημαίνει πως δεν είχε και δικούς του, πιο κοντινούς ανθρώπους.

Η κάθε οικογένεια έχει τα προσωπικά της και επομένως το προσωπικό της πένθος το οποίο είναι άλλης διάστασης. Οι άνθρωποι που είναι και ήταν κοντά του πρέπει να πενθήσουν μαζί μας και να σεβαστούν το πνεύμα ενότητάς που μας δίδαξε ο Μίκης. Δεν είναι ώρα ακόμα για αυτοπροβολή. Εγώ γράφω αυτό το μήνυμα με τρομερή συγκίνηση και ρίγη.

Μίκης Θεοδωράκης: Στον Γαλατά Χανίων η κηδεία του - Όλες οι λεπτομέρειες

Όλοι εσείς που αγαπήσατε το παππού να αγκαλιάσετε την οικογένεια του. Είμαστε άνθρωποι που μεγαλώσαμε πάντα στο πλάι του, στο φώς του, στη σκιά του, στις δύσκολες αλλά και τις πιο λαμπρές του στιγμές και είδαμε όλη την αγάπη σας. Τώρα ένα τεράστιο μέρος και της δικιάς μας ζωής θα κοιμηθεί-ξεκουραστεί με τον αγαπημένο μας παππούλη. Η διακριτικότητα είναι απαραίτητη.

Μίκης Θεοδωράκης λαϊκό προσκύνημα

Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον μεγάλο συνθέτη με τραγούδια και χειροκροτήματα/ eurokinissi

Όλο αυτό είναι τόσο φρέσκο και θεωρώ πως στη μνήμη του τεράστιου αυτού ανθρώπου πρέπει να μας δοθεί χρόνος στα συγγενικά του πρόσωπα ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στο πένθος, με τη στήριξη τη πολιτείας και των ανθρώπων που τον λάτρεψαν.

Ο παππούς μου μας δίδαξε το ελεύθερο πνεύμα, την αγάπη και το σεβασμό στον συνάνθρωπο. Ας σταθούμε στο ύψος τον περιστάσεων. Να ήταν περήφανος για μας» έγραψε στο Facebook o Άγγελος Θεοδωράκης. 

Γιος Θεοδωράκη: «Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δε θα το κάνω τώρα»

Το λαϊκό προσκύνημα του Μίκη Θεοδωράκη θα διαρκέσει σήμερα ως τις 20:00, μετά από παράταση που δόθηκε από το ΚΚΕ. Την Τρίτη (7/9) από τις 10:00 έως τις 19:00 και την Τετάρτη (8/9) από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00, για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top