Μίκης Θεοδωράκης: «Υπέφερε πολύ - Να τον αγαπάτε πάντα!» δήλωσε η κόρη του

Μίμης Πλέσσας: «Πρόδωσε την απόφαση να πεθάνουμε μαζί»

Το ρεπορτάζ της Άννας Λίτινα και του Γιώργου Σαραντάκου για τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη/ Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star (2/9/21)

Δάκρυσε η Ρωμιοσύνη: Σε ηλικία 96 ετών απεβίωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο σπουδαιότερος Έλληνας συνθέτης και αγωνιστής. 

Ο δικός μας Μίκης άφησε την τελευταία του πνοή του στο σπίτι του, στο λόφο του Φιλοπάππου, εκεί που έγραψε και συνέθεσε τα μεγαλύτερα έργα του.  

Μίκης Θεοδωράκης: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Η είδηση του θανάτου του σπουδαιότερου συνθέτη της μεταπολιτευτικής περιόδου, πάγωσε το χρόνο. Έξω από το σπίτι του στη συμβολή των οδών Επιφανούς και Γαριβάλδι, κάτω από την Ακρόπολη, ο κόσμος που τον λάτρευε και τον λατρεύει ακόμα αφήνει λευκά και κόκκινα τριαντάφυλλα. 

Μίκης Θεοδωράκης

Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων/ intimenews

Μίκης Θεοδωράκης: Στις 9/9 η κηδεία του - Ενδέχεται να γίνει στο Βραχάτι

Στο κατώφλι από το πρωί καθόταν μελαγχολική, η Μυρτώ, το αγαπημένο του σκυλί.

Η σκυλίτσα του Μίκη Θεοδωράκη είναι όλη την ημέρα έξω από το σπίτι του, μελαγχολική/ intimenews 

Μίκης Θεοδωράκης: Η γυναίκα της ζωής του και τα δύο του παιδιά

Από το πλευρό του δεν έφυγαν ούτε στιγμή τα παιδιά του, Μαργαρίτα και Γιώργος, αλλά και τα εγγόνια του. Σήμερα στις 08:35 το πρωί η καρδιά του δεν άντεξε και ο Μίκης Θεοδωράκης έσβησε από ανακοπή. «Να αγαπάτε τον πατέρα μου» ψέλλισε συντετριμμένη η κόρη του έξω από το σπίτι του. 

«Τι να πω, να πω ότι να τον αγαπάτε πάντα τον μπαμπά. Αυτό. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Σπουδαίος άνθρωπος» είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στις κάμερες των δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι. 

Μίκης Θεοδωράκης: Το συγκινητικό υλικό που είχε μοιραστεί η κόρη του

Η κόρη του θρυλικού μουσουργού μίλησε και για την κατάσταση της υγείας του, η οποία είχε επιδεινωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα: «Υπέφερε πολύ. Ξεκουράζεται τώρα. Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο. Να τον αγαπάτε. Πάντα»! 

Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ταξίδι του συνθέτη της Ρωμιοσύνης, λίγο πριν σφραγίσει τα μάτια του και πριν τον τελευταίο αποχαιρετισμό, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε κάνει μια συγκινητική ανάρτηση στον λογαριασμό της στο facebook. 

Δημοσίευσε το έργο «Ο χρόνος παραμορφώθηκε» σε μουσική του ίδιου του Μίκη γράφοντας: «Για τον μπαμπά μας».

«Ο χρόνος παραμορφώθηκε,
Τα χρόνια που έρχονται παραμορφώθηκαν.
Ξέρεις πού θα με βρεις,
Εγώ ο Φόβος.
Εγώ ο θάνατος.
Εγώ η μνήμη, ανήμερη»

Μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του Μίκη Θεοδωράκη/ intimenews

Μίμης Πλέσσας για Μίκη Θεοδωράκη: «Πρόδωσε την απόφαση να πεθάνουμε μαζί»

Στην είδηση του θανάτου του σπουδαίου δημιουργού, αγαπημένοι του φίλοι και συνάδελφοι, λύγισαν μιλώντας στο Star.

Θεοδωράκης: «Με τον Μπιθικώτση είμαστε συνέταιροι στη ζωή και τον θάνατο»

«Να μετρήσω τους φίλους μου; Τι να σας πω έφυγε και με πρόδωσε. Πως τα κατάφερε να προδώσει την απόφαση που είχαμε να πεθάνουμε μαζί, δεν το ξέρω. Εκείνο που θέλω να σας πω μονάχα είναι ότι ο Μίκης είναι σπουδαίος και είναι τόσο σπουδαίος που δεν κλείνεται σε λόγια» είπε συγκλονισμένος ο Μίμης Πλέσσας, περιγράφοντας άριστα τον τρόπο με τον οποίο ο Μίκης Θεοδωράκης θα παραμείνει στις καρδιές των Ελλήνων. 

Σταμάτης Κόκοτας: «Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν τεράστιος καλλιτέχνης»

«Έφυγε ο Μίκης ε; Πω, πω, πω, πω. Τι λες ρε παιδί μου. Ψέμα, ψέμα σου λέω. Τεράστιος καλλιτέχνης, καλός άνθρωπος, μεγάλη ψυχή και αγαπούσε τα νέα πράγματα όλα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Κόκοτας.

Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης έκλαψε στο Καλλιμάρμαρο

Ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα, ο Γιώργος Λιάνης, ο Βασίλης Λέκκας ήταν από τους πρώτους  που θέλησαν να πουν το τελευταίο αντίο στον δικό τους Μίκη. Η Μαρίζα Κωχ αποχαιρέτησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη ρίχνοντας κλαδιά βασιλικού.  

Μίκης Θεοδωράκης

Φωτογραφία του θρυλικού συνθέτη από το παρελθόν/ Intimenews

«Τι να πω παιδιά τώρα. Για μένα ήταν κάτι πιο ξεχωριστό, θα τολμήσω να το πω, και από το θάνατο του πατέρα μου. Έζησα κοντά του, σαν γιος του. Η απώλεια είναι τεράστια, δεν μπορώ να πω κάτι. Ξέρω ότι έφυγε ο τελευταίος επιφανής Έλληνας, αυτό ήταν ο Θεοδωράκης, αλλά οι Έλληνες ξέρουν και έχουν τρόπους να τιμούν τους μεγάλους απόντες, τους μεγάλους νεκρούς» δήλωσε ο Γιώργος Λιάνης. 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Ο αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη

Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και προσωπικά η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη με μια συγκινητική ανάρτηση.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν ήταν μόνο ένας μεγαλοφυής συνθέτης και μια κορυφαία προσωπικότητα, ο Μίκης Θεοδωράκης είναι η ίδια η ιστορία της Ελλάδας. Νιώθω βαθύτατα συγκλονισμένη από την μεγάλη αυτή απώλεια. Δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου. Δάκρυα που βγαίνουν μέσα από την ψυχή μου. Κρατώ μέσα στην καρδιά και στην σκέψη μου σαν ιερό θησαυρό κάθε του λέξη, και νιώθω πραγματικά ευλογημένη για κάθε στιγμή που μοιραστήκαμε μαζί του. Στέλνω την αγάπη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top