Μίκης Θεοδωράκης: Η γυναίκα της ζωής του και τα δύο του παιδιά

Βαρύ πένθος για την οικογένειά του

Συναυλία - αφιέρωμα για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη τον Ιούλιο του 2015 - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  (29/07/15)

Παγκόσμιο θρήνο έφερε η είδηση του θανάτου του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που «έφυγε» ήρεμος και γαλήνιος το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 96 ετών μέσα στο σπίτι του.

Μίκης Θεοδωράκης: Η θυελλώδης ζωή και το αξεπέραστο έργο του

Ο μεγάλος καλλιτέχνης παγκοσμίου φήμης γεννήθηκε στη Χίο στις 29 Ιουλίου το 1925 από πατέρα Κρητικό και μητέρα Μικρασιάτισσα. Το 1953 παντρεύτηκε τη γιατρό Μυρτώ Αλτίνογλου και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Μαργαρίτα.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Μίκη Θεοδωράκη - Aποθέωση στο Καλλιμάρμαρο

οικογένεια Μίκη Θεοδωράκη

Η σύζυγος του Μίκη Θεοδωράκη και τα παιδιά τους Γιώργος και Μαργαρία - AP Images

σύζυγος Μίκη Θεοδωράκη

οικογένεια Μίκη Θεοδωράκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του τον Ιανουάριο του 1968 - AP Images

Ο γιος του, Γιώργος Θεοδωράκης ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και είναι και αυτός μουσικός δημιουργός. Το 2014 η δουλειά του συζητήθηκε έντονα, λόγω του ηλεκτρονικού ήχου και της έντονης διαφορετικότητας.

Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης οικογένεια

H κόρη του, Μαργαρίτα – Ασπασία Θεοδωράκη σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Paris VIII στη Σορβόννη. Έχει τέσσερα παιδιά και ασχολείται αποκλειστικά με το έργο του πατέρα της. Είναι επικεφαλής της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» που ως στόχο έχει τη διάδοση της μουσικής του συνθέτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα ασχολείται με τις εκδόσεις «Ρωμανός» που έχουν ως αντικείμενο την έκδοση και προβολή των Απάντων του πατέρα της.  

οικογένεια Θεοδωράκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης με τα δύο παιδιά του. - Φωτογραφία αρχείου NDP


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top