Μίκης Θεοδωράκης: Στις 9/9 η κηδεία του - Ενδέχεται να γίνει στο Βραχάτι

Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη

Mε χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Αθάνατος» αποχαιρέτησε ο κόσμος τον Μίκη Θεοδωράκη έξω από το σπίτι του κοντά στον λόφο Φιλοπάππου

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη – σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού, Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 96 ετών. 

Μίκης Θεοδωράκης: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας του: «Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, την Τρίτη 7/9 και την Τετάρτη 8/9 από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. και την Πέμπτη 9/9 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Στις 15:00 μ.μ. της Πέμπτης 9/9 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ: 210. 8088000».

Μίκης Θεοδωράκης: Η θυελλώδης ζωή και το αξεπέραστο έργο του

Στις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και η ταφή του σημαντικότερου σύγχρονου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το πού.

Η τελευταία του επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία είχε εκμυστηρετυτεί στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη» Γιώργο Αγοραστάκη, ήταν η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων.

Μίκης Θεοδωράκης: Το Star στο πατρικό του στα Χανιά, όπου ζήτησε να ταφεί

Ωστόσο, πληροφορίες λένε ότι η οικογένειά του σκέφτεται να γίνει η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου βρίσκεται το εξοχικό της οικογένειας, προκειμένου να μπορούν οι οικείοι του να τον επισκέπτονται στην τελευταία του κατοικία. Μετά την πάροδο τριετίας, η σορός του θα μπορεί να μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top