Γιος Θεοδωράκη: «Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δε θα το κάνω τώρα»

Η νέα ανάρτηση του Γιώργου Θεοδωράκη για την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη

Η συναυλία που δόθηκε στην Κομοτηνή με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη - κεντρικό δελτίο Star 4/9

Μία ημέρα νωρίτερα απ' ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί, δηλαδή τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβίου, θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη. Στο μεταξύ και όπως όλα δείχνουν, η ταφή του θα γίνει τελικά στον Γαλατά Χανίων, όπως ήταν και η τελευταία επιθυμία του σπουδαίου  μουσικοσυνθέτη.   

Μίκης Θεοδωράκης: «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του» λέει ο γιος του

Σύμφωνα με τη νέα ανάρτηση του γιου του, Γιώργου, ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί στα Χανιά. Ο Γιώργος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζει πως «θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει», καθώς και ότι επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη, την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. «Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δε θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά» έγραψε.

Μίκης Θεοδωράκης: Η συγκινητική ανάρτηση του εγγονού του, Άγγελου

Ολόκληρη η νέα ανάρτηση του γιου του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου

«Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου.

Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δε με αφορά, δεν πρόκειται να παραστώ.  Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δε θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά.

Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ.

Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες.  Γι'αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα.

Γιώργος Θεοδωράκης»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top