Μίκης Θεοδωράκης: Από τη Δευτέρα 6/9 το λαϊκό προσκύνημα

Ενός λεπτού σιγή στην Κομοτηνή για τον Μίκη των Ελλήνων

Όσα έγιναν στην Κομοτηνή, κατά συναυλία με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης 

O γιος του Μίκη Θεοδωράκη επεσήμανε χθες ότι η οικογένεια του μουσικοσυνθέτη θα σεβαστεί την τελευταία επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. Ωστόσο αλλαγή υπάρχει για το πότε θα αρχίσει τελικά το λαϊκό προσκύνημα, μετά από αίτημα του δήμου Αθηναίων. 

Μίκης Θεοδωράκης: «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του» λέει ο γιος του

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή τη Δευτέρα 6/9.

Κόσμος αφήνει σημειώματα και λουλούδια στο σπίτι του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη

Κόσμος αφήνει σημειώματα και λουλούδια στο σπίτι του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη

Έτσι, η σορός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη θα βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να τον αποχαιρετήσει το κοινό:

  • τη Δευτέρα 6/9 από τις 09:00 έως τις 19:00
  • την Τρίτη 7/9 από τις 09:00 έως τις 19:00
  • και την Τετάρτη 8/9 από τις 09:00 έως τις 15:00

Συναυλία στην Κομοτηνή: Ενός λεπτού σιγή για τον Μίκη των Ελλήνων 

Μία νύχτα μαγική, πλημμυρισμένη από τα τραγούδια και τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, έζησαν οι κάτοικοι της Κομοτηνής. Στη συναυλία για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης τραγούδησαν η Πέγκυ Ζήνα και ο Παναγιώτης Πετράκης. Εκεί ήταν και η κόρη του Μαργαρίτα. 

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια»

Για ένα λεπτό - φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα , όλοι στο Δημοτικό Γήπεδο της Κομοτηνής, στάθηκαν όρθιοι και σιωπηλοί. Αυτός ήταν ο δικός τους τρόπος για να πουν αντίο στο  Μίκη Θεοδωράκη.  Οι μαγικοί ήχοι του παθιασμένου μαέστρου ξεχύθηκαν σε κάθε γωνιά της πόλης. 

«Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη σας κύριο Χρήστο Μέτιο για την πραγματοποίηση αυτής της ωραίας συναυλίας και να σας ευχαριστήσω που αγαπάτε τον πατέρα μου» ήταν τα λόγια της Μαργαρίτας Θεοδωράκη. 

Η συναυλία αποχαιρετισμός στον  Μίκη Θεοδωράκη δε θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει από τη δική του μελωδία «τη Γειτονιά των Αγγέλων», εκεί όπου βρίσκεται πλέον ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης.  

Κομοτηνή: Επιθυμία της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη να γίνει η συναυλία

Η Πέγκυ Ζήνα ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο το Μέρα Μαγιού του Γιάννη Ρίτσου. Βαθιά συγκινημένη μίλησε για τον δικό της Μίκη, για τον τεράστιο καλλιτέχνη που την πήρε από το χέρι και την οδήγησε στα μοναδικά μελωδικά του μονοπάτια.  

«Δεν μπορεί να σβήσει ποτέ ο Μίκης Θεοδωράκης , ο μεγαλύτερος Έλληνας, ο πατέρας του ελληνικού τραγουδιού , γιατί μέσα από τα τραγούδια του υπάρχει πάντα. Αυτό που θα έκανε την ψυχή του και όσους λίγο ή πολύ τον γνωρίσαμε να βαρύνει και να στεναχωρηθεί είναι να σταματήσει να τραγουδιέται, γιατί όλη του τη ζωή τις χαρές , τις λύπες, όσα βασανιστήρια πέρασε και όσο πολέμησε για τα ιδανικά του όλα μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του και μέσα από τους υπέροχους στίχους των μεγαλύτερων στιχουργών και ποιητών που μελοποίησε» είπε η Πέγκυ Ζήνα.

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα το κοινό την αποθέωνε όσο εκείνη τραγουδούσε το αλησμόνητο «Αστέρι μου, Φεγγάρι μου» από την ταινία Φαίδρα με πρωταγωνίστρια την αξεπέραστη Μελίνα Μερκούρη. 

Ήταν μία «Νύχτα Μαγικιά», όπως και ο τίτλος της συναυλίας. Η Πέγκυ Ζήνα, ο Παναγιώτης Πετράκης και η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης έδωσαν όλη τους την ψυχή στη συναυλία για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Θράκης. Άνοιξαν τα χέρια τους διάπλατα όπως έκανε ο τεράστιος Μίκης όταν άπλωνε τα χέρια του και αγκάλιαζε όλο τον κόσμο με τη μουσική του.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top