Βάσεις 2021: Στην Ιατρική ο 18χρονος που έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό

Ο νεαρός αρίστευσε παρά την τραγική απώλεια που είχε πριν 4 μήνες

Η ιστορία του Δημήτρη από τη Ναύπακτο - Κατάφερε να αριστεύσει στις πανελλήνιες αν και έχασε δύο μήνες πριν τους γονείς του από κορωνοϊό/ Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (10/7/21)

Σήμερα, Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και χιλιάδες επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων ανταμείφθηκαν για τους κόπους τους. 

Ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Καρακώστας, ένας μαθητής της τρίτης λυκείου από τη Ναύπακτο, ο οποίος τέσσερις μήνες έχασε και τους δύο γονείς του από κορωνοϊό.

«Σάρωσε» στις Πανελλήνιες αν και έχασε τους γονείς του δύο μήνες πριν

Ο νεαρός κατάφερε να περάσει στην πρώτη του επιλογή, η οποία ήταν η Ιατρική Σχολή. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καρακώστας συγκέντρωσε 18.685 μόρια και εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Ο Δημήτρης αρίστευσε γράφοντας 18,2 στη Χημεία, 19,7 στη Φυσική, 19,6 στη Βιολογία και 16,8 στη Νεοελληνική γλώσσα. 

Πανελλήνιες 2021: Οι πρώτοι των πρώτων εξηγούν στο star.gr πώς τα κατάφεραν

«Eλπίζω ότι η προσπάθειά μου θα ανταμείψει τους κόπους που έχουν κάνει οι γονείς μου για μένα τόσα χρόνια». 

Η ιστορία του Δημήτρη είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα, καθώς το αγόρι θεωρήθηκε υπόδειγμα για κάθε παιδί που δυσκολεύεται αλλά στοχεύει ψηλά. Ο πατέρας του ήταν ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας 56 ετών και μητέρα του η Νικολίτσα Μούρτου 51 ετών. Έχασαν τη «μάχη» με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλεύονταν. 

Πανελλήνιες 2021: Καλεσμένη στο Προεδρικό Μέγαρο η «πρώτη των πρώτων»

Ο νεαρός είχε δηλώσει μιλώντας στο Star: «Eλπίζω ότι η προσπάθειά μου θα ανταμείψει τους κόπους που έχουν κάνει οι γονείς μου για μένα τόσα χρόνια». 

Αριστούχος στο Star:«Συνέχισα το έργο των γονιών μου. Θέλω να γίνω γιατρός»

Ο Δημήτρης Καρακώστας, μαζί με άλλη μία αριστούχο των Πανελλαδικών εξετάσεων, τη Σοφία Βάγια, καλεσμένοι στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου/ eurokinissi

Μάλιστα, ο 18χρονος Δημήτρης είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον συνεχάρη για την επιτυχία του, ενώ ήταν καλεσμένος και στο ετήσιο προεδρικό δείπνο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top