Αριστούχος στο Star:«Συνέχισα το έργο των γονιών μου. Θέλω να γίνω γιατρός»

Ο μαθητής που «σάρωσε» στις Πανελλήνιες μιλάει για τους στόχους του

Τι είπε για τους στόχους τους και τους γονείς του μιλώντας στο Star ο αριστούχος μαθητής από τη Ναύπακτο.

Όλη η Ελλάδα έχει συγκινηθεί από την ιστορία του Δημήτρη Καρακώστα, του μαθητή από την Ναύπακτο που κατάφερε να «σαρώσει» στις πανελλήνιες και να φτάσει στην κορυφή, παρόλο που δύο μήνες πριν τις εξετάσεις έχασε και τους δύο γονείς του από κορωνοϊό. «»

«Σάρωσε» στις Πανελλήνιες αν και έχασε τους γονείς του δύο μήνες πριν

Ο Δημήτρης παρά την οικογενειακή τραγωδία που βίωσε κατάφερε να αριστεύσει βγάζοντας 18.685 μόρια, αφού έγραψε 18,2 στη Χημεία, 19,7 στη Φυσική, 19,6 στη Βιολογία και 16,8 στη Νεοελληνική γλώσσα.

πανελλήνιες 2021 - αριστούχος

Μιλώντας αποκλειστικά στο Star και την Κωνσταντίνα Τσεγγενέ αποκάλυψε τους στόχους του για το μέλλον και μίλησε με συγκίνηση για τους αγαπημένους του γονείς:

Θέλω να γίνω γιατρός, κατά προτίμηση στην Πάτρα που είναι κοντά. Σκέφτηκα ότι εάν ήταν εδώ οι γονείς μου θα ήταν πολύ χαρούμενοι. Μέσα μου κατάλαβα ότι συνέχισα αυτό που μου είχαν αφήσει. Εξαιτίας των γονιών μου τα κατάφερα, αφού με βοήθησαν πολύ την περασμένη χρονιά. 

Ο 18χρονος μίλησε και για την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον κάλεσε τηλεφωνικά για να τον συγχαρεί.

Ο Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον μαθητή που «σάρωσε» στις Πανελλήνιες

Τα κατάφερα γιατί είχα έναν στόχο και ήταν και ο στόχος των γονιών μου όσο ήταν στη ζωή. Παρόλο που τους είχα συνέχεια στο μυαλό μου προσπάθησα να επικεντρωθώ στον στόχο μου.

Ο Δημήτρης χαρούμενος για τις επιδόσεις του στις εξετάσεις ετοιμάζεται να πάει διακοπές με την παρέα του και να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top