Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Πρύτανη

Αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην επίθεση

Αφέθησαν ελεύθεροι οι οκτώ κατηγορούμενοι για την ντροπιαστική επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Παντεπιστημίου και την διαπόμπευσή του. 

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από δέκα ώρες. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να αφεθούν όλοι ελεύθεροι. Σε τέσσερις από αυτούς επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Πρύτανη

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε συμμετοχή στην επίθεση. Κάποιοι, οι οποίοι φέρονται να ταυτοποιήθηκαν από τα στίγματα των κινητών τους στον χώρο του πανεπιστημίου, παραδέχτηκαν ότι ήταν εκεί αλλά δεν είχαν όπως είπαν σχέση με την επίθεση.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Οι δράστες της αποτρόπαιας επίθεσης είχαν δώσει οι ίδιοι στη δημοσιότητα τη φωτογραφία διαπόμπευσης του Πρύτανη προκαλώντας κατακραυγή.

Εξιχνιάστηκε η επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ - Ταυτοποιήθηκαν οκτώ άτομα

Την ευθύνη είχε αναλάβει λίγες ώρες αργότερα η πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης. Η ανάκριση θα συνεχιστεί και το δικαστηρικό συμβούλιο θα αποφανθεί αν θα προσαχθούν σε δίκη η όχι. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top