Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα πιθανόν η απόφαση για τις αναστολές ποινών

Τα αιτήματα Λαγού και Κασιδιάρη θα εξεταστούν σήμερα

Δείτε το νέο show Κασιδιάρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζεται και σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, με την εξέταση των αιτημάτων που προέβαλαν χθες οι Γιάννης Λαγός και Ηλίας Κασιδιάρης. 

Νέο show Κασιδιάρη με καταγγελίες για πολιτική παρέμβαση 

Ο ευρωβουλευτής, μέσω των συνηγόρων του ζήτησε να προσκομιστούν στο δικαστήριο δύο βουλεύματα, του 2015 και του 2019, στα οποία, όπως είπε και η εισαγγελέας, φαίνεται ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους εν γνώσει του. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης από την άλλη, κατήγγειλε «κυβερνητικές παρεμβάσεις» το 2013 και τηλεφωνήματα στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά με άτομο που συνομιλούσε με τον Γιώργο Ρουπακιά. Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε να ερευνηθούν οι καταγγελίες αυτές, δήλωσε αθώος και πρόσθεσε πως η ζωή του έχει καταστραφεί για ένα έγκλημα, με το οποίο δεν έχει καμία σχέση. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην αντεπίθεση η εισαγγελέας – Eπιμένει στις αναστολές

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης αυτής, το δικαστήριο θα διακόψει και ενδεχομένως θα προχωρήσει σήμερα στην κρίσιμη διάσκεψη για τις αναστολές των ποινών που έχουν ζητήσει οι καταδικασθέντες. 

Επίσης χθες, η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, επέμεινε στη θέση της για αναστολή ποινών για όλους τους καταδικασθέντες, πλην του Ρουπακιά, μετά από τις επικρίσεις της προέδρου, Μαρίας Λεπενιώτη για παραλείψεις και ανακρίβειες. 

Χρυσή Αυγή: Η πρόεδρος αμφισβήτησε την εισαγγελέα

Έστρεψε μάλιστα τα βέλη της κατά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, για τους οποίους είπε ότι έχουν παραβιάσει κάθε κανόνα δεοντολογίας, επειδή οι προτάσεις της δεν τους είναι αρεστές.

Πάντως η πρόταση της εισαγγελέως δεν είναι δεσμευτική για το δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει, ποιοι θα πάνε φυλακή και ποιο θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top