Χρυσή Αυγή: Η πρόεδρος αμφισβήτησε την εισαγγελέα

Επίθεση Λαγού στη Λεπενιώτη - Διακόπηκε η διαδικασία για αύριο στις 11:00

Βίντεο του star.gr που δείχνει την άφιξη της Μάγδας Φύσσα στο δικαστήριο και συγκέντρωση αλληλέγγυων έξω από το Εφετείο

Σκληρή στάση απέναντι στην εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου, κράτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, κατά την έναρξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία όμως διεκόπη για αύριο στις 11:00.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο μεσημεριανό δελτίο του Star 

Η κυρία Λεπενιώτη αμφισβήτησε ανοιχτά τα όσα είπε χθες η εισαγγελέας, η οποία πρότεινε την αναστολή των ποινών για όλους, πλην του Γιώργου Ρουπακιά. 

Χρυσή Αυγή: Αναστολή ποινών για όλους πρότεινε η εισαγγελέας

Την κάλεσε να τοποθετηθεί εκ νέου για τα θέματα των αναστολών, ειδικά για 11 κατηγορούμενους, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταδικασθεί σε ποινές κάθειρξης (μεταξύ αυτών οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν), καθώς το ζήτημα αυτό συνδέεται με τον εάν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων ή υπότροποι. 

Η εισαγγελέας απάντησε, ότι, με βάση τα ποινικά μητρώα, πράγματι  οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν καταδικασθεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα σε ποινές κάθειρξης, ωστόσο, δεν τους συμπεριέλαβε στην πρότασή της, όπως είπε, γιατί έχουν εκτίσει τις ποινές τους, έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί. 

Πρώην μέλος της ΧΑ «σπάει» τη σιωπή του για τις απειλές που δέχτηκε

Ως εκ τούτου και για τα πρόσωπα αυτά εμμένει στην άποψή της περί χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεσή της. 

Η πρόεδρος του δικαστηρίου χαρακτήρισε επίσης αναληθές το ότι ο Γιάννης Λαγός δεν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, όπως υποστήριξε η κυρία Οικονόμου, και αναφέρθηκε σε δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν ότι τους είχε παραβιάσει. 

Χρυσή Αυγή: Ανατριχιαστικοί διάλογοι μετά τη δολοφονία Φύσσα

Το δικαστήριο διεκόπη για αύριο στις 11:00, ώστε να αναζητηθεί τυχόν βούλευμα, που να αναφέρεται σε παραβίαση των περιοριστικών όρων εκ μέρους του Γιάννη Λάγου. 

Οι δηλώσεις του Κώστα Παπαδάκη

Μετά τις σημερινές εξελίξεις, ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος των Αιγυπτίων ψαράδων δήλωσε στους δημοσιογράφους πως για μια ακόμα φορά φάνηκε «η εμμονή της εισαγγελικής πρότασης στην αθώωση και στην ευμενή συμπεριφορά των κατηγορουμένων, όσο κι αν η σημερινή διαδικασία είναι το μεγαλύτερο ράπισμα που δέχτηκε ποτέ εισαγγελική αξιοπιστία μέσα από δικαστήριο της έδρας».

Όσον αφορά στο ζήτημα για το αν οι κατηγορούμενοι έχουν παραβιάσει ή όχι τους περιοριστικούς όρους, τόνισε πως η Πολιτική Αγωγή είχε επισημάνει ότι ο Γιάννης Λαγός είχε παραβιάσει τον περιοριστικό όρο διαμονής στο σπίτι του. 

«Οι εξελίξεις δείχνουν ότι το δικαστήριο δεν είναι διατεθειμένο να δεχθεί αμάσητα τα ατεκμηρίωτα και στρεβλά εισαγγελικά επιχειρήματα και να δώσει συγχωροχάρτι και αναστολές σε όλους όσους καταδίκασε», είπε ο κ. Παπαδάκης και συνέχισε:

«Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής δικαιωνόμαστε για ακόμη μία φορά τόσο για την επικινδυνότητα των δραστών, που προκύπτει από προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις, όσο και για την πεποίθησή μας ότι η εισαγγελέας λειτουργεί απροκάλυπτα ως συνήγορος υπεράσπισης των ναζί κατηγορουμένων».

Ο διάλογος προέδρου και εισαγγελέα

«Η εισαγγελεας είπε ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν άλλες πράξεις οι κατηγορούμενοι. Στη συνέχεια ανάφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο και μια σειρά άλλων κατηγορουμένων. Όμως, παρέλειψε να αναφερθεί σε κατηγορουμενους που έχουν καταδικαστεί και σε ποινές κάθειρξης, όπως ο Λιακοπουλος, ο Στεργιοπουλος, ο Παπαβασιλείου και άλλοι», ανέφερε η κ. Λεπενιωτη ζητώντας από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρόταση της.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι πίτσες, τα πεϊνιρλί και η... γαλλική Επανάσταση!

Εισαγγελεας: Είπα ότι εκτελέστηκε η πράξη το 1979 σε ηλικία 22 ετών.

Πρόεδρος: Δεν έθεσα αυτό το θέμα.

Εισαγγελέας: Ναι, αλλά ξέρω ποιοι είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσοι δεν έχουν, έχουν εκτίσει τις ποινές τους και τηρούν τους όρους.

Πρόεδρος: Δηλαδή η πρότασή σας είναι και γι' αυτούς να ανασταλεί;

Εισαγγελέας: Ναι.

Πρόεδρος: Παρά την ενδεχόμενη υποτροπή ας πούμε.

Εισαγγελέας: Ναι.

Πρόεδρος: Η κ. Εισαγγελέας ανέφερε στην πρότασή της ότι δεν έχουν παραβιάσει όρους. Ωστόσο, κατατέθηκαν έγγραφα, στα οποία ο κατηγορούμενος Γιαννης Λαγός φέρεται να έχει παραβιάσει περιοριστικό όρο. Ζητούμε επιμέλεια εισαγγελέα να εισφερθεί στο δικαστήριο τυχόν βούλευμα για το ζήτημα αυτό.

Στηρίζει την εισαγγελέα Οικονόμου Η Ένωση Εισαγγελέων

Η Ένωση Εισαγγελέων με ανακοίνωση της στηρίζει την εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τις επικρίσεις που δέχεται, επισημαίνοντας ότι δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης, και ότι είναι σεβαστή η καλόπιστη κριτική αρκεί να μη στοχοποιεί και να μην πλήττει το ελεύθερο φρόνημα των δικαστικών λειτουργών. 

«Μετά την ολοκλήρωση δίκης μείζονος ενδιαφέροντος με πολυετή διάρκεια, λόγω της έλλειψης υποδομών, με αφορμή δημόσιες  τοποθετήσεις  παραγόντων της δίκης,  εκπροσώπων κομμάτων  και   δημοσιεύματα, που στρέφονται  με απαξιωτικά σχόλια και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, κατά εισαγγελικού λειτουργού και στοχοποιούν αυτή, για  την κατά συνείδηση κρίση της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, (χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία  της υπόθεσης), τονίζει  για ακόμη μια φορά πως είναι σεβαστή η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών, πλην όμως η κριτική αυτή δεν επιτρέπεται να  υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών, στοιχείο που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίθεση Λαγού στην πρόεδρο Λεπενιώτη

Λεκτική επίθεση εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής και κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Γιάννης Λαγός στην πρόεδρο της δίκης της Χρυσής Αυγής κ. Λεπενιώτη.

«Η εμπάθεια της εντολοδόχου Λεπενιώτη, που μόνο σαν πρόεδρος ενός δίκαιου δικαστηρίου δε λειτουργεί, την οδηγεί σε διαρκή σφάλματα που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Τελευταία της μεγάλη γκάφα είναι το ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να αποδείξει ότι έχω παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους το 2015, γιατί έτσι της είπε κάποιος Καμπαγιάννης.

Η Λεπενιώτη για άλλη μια φορά βιάστηκε και δεν είδε καν το βούλευμα με αριθμό 1031/2019, στο οποίο αναφέρεται σαφέστατα ότι ουδέποτε παραβίασα περιοριστικούς όρους. Κατανοώ το μίσος της απέναντι στο πρόσωπό μου, γιατί της έχω υποσχεθεί ότι το δικαστικό έγκλημα που έχει διαπράξει από κοινού με τους άλλους επίορκους δικαστές Ντόκο και Τσουλφόγλου (και όλο το παραδικαστικό), θα το ξεσκεπάσω, και η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο για τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Τίποτα δεν είναι ικανό να με κάνει να φοβηθώ και υπόσχομαι ότι θα υπάρξει δικαίωση για 67 αθώους, οι οποίοι άδικα τιμωρήθηκαν. Ο φάκελος που έχω σχηματίσει για την υπόθεση συνεχώς διογκώνεται από τους ερασιτεχνικούς και εκδικητικούς χειρισμούς της κας Λεπενιώτη.

Κυρία Πρόεδρε θα ήσασταν για γέλια, αν δεν ήσασταν για κλάματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top