Χρυσή Αυγή: Αναστολή ποινών για όλους πρότεινε η εισαγγελέας

Στη φυλακή μόνο ο Γιώργος Ρουπακιάς

Τι δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες της Χ.Α.

Την αναστολή των ποινών για όλα τα καταδικασθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου. 

Πρώην μέλος της ΧΑ «σπάει» τη σιωπή του για τις απειλές που δέχτηκε

Η εισαγγελέας υποστήριξε πως δεν υπάρχει κίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων από τους καταδικασθέντες, γιατί η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί και τα γραφεία της έχουν κλείσει.

Δείτε το βίντεο που προβήθηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Χρυσή Αυγή: Ανατριχιαστικοί διάλογοι μετά τη δολοφονία Φύσσα 

Όλοι τήρησαν τους περιοριστικούς όρους, ενώ όσοι προφυλακίστηκαν,  μετά την απόλυσή τους από το κατάστημα κράτησης , τήρησαν τους όρους που τους επιβλήθηκαν. 

Δίκη Χρυσή Αυγή: «Τρέμουν σαν το ψάρι μπροστά στη δικαστική ετυμηγορία»

Η κυρία Οικονόμου πρόσθεσε πως οι περισσότεροι έχουν λευκό ποινικό μητρώο, εκτός του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει μια καταδικαστική απόφαση στο παρελθόν για ένα αδίκημα ήσσονος σημασίας. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι πίτσες, τα πεϊνιρλί και η... γαλλική Επανάσταση!

Συνέχισε, λέγοντας, ότι κανένας δεν είναι ύποπτος φυγής, αφού τα τελευταία επτά χρόνια ζούσαν ελεύθεροι και δεν επιχείρησαν να φύγουν από τη χώρα, ενώ υπογράμμισε πως όλοι έχουν απολογηθεί και τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. 

Τέλος, τόνισε πως αν φυλακιστούν θα υποστούν μεγάλη βλάβη οι οικογένειές τους. 

Στη δικαστική αίθουσα παρευρέθηκε και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κάτι που επεσήμανε ο συνήγορός του στην πρόεδρο του Δικαστηρίου. Μάλιστα επειδή καθόταν στα πίσω έδρανα, τον κάλεσε να κάτσει μπροστά, στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 

Αντιδράσεις από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, μετά από την πρόταση της εισαγγελέως για αναστολή των ποινών σε όλους του καταδικασθέντες, πλην του Γιώργου Ρουπακιά. 

«Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης», υπογράμμισε η Πολιτική Αγωγή.

Αναλυτικά οι συνήγοροι δήλωσαν:

Παναγιώτης Σαπουντζάκη - δικηγόρος ΠΑΜΕ

«Η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρόταση της περί αθωότητας των κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις παρόλο που καταδικάστηκε το '79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι  τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του κ. Λαγού» ,είπε ο δικηγόρος του ΠΑΜΕ Παναγιώτης Σαπουντζάκης και πρόσθεσε:

«Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυα ότι δε θα τελέσουν άλλα εγκλήματα».

Κώστας Παπαδάκης - συνήγορος Αιγυπτίων

«Τώρα που η δίκη τελειώνει η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήματα και μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων. Τη θυμόμαστε από άλλες δίκες, αναρχικών, που είχε αντίθετη συμπεριφορά και ζητούσε να πάνε στη φυλακή άνθρωποι που τελικά αθωώθηκαν» δήλωσε ο συνήγορος των Αιγυπτίων, Κώστας Παπαδάκης, και συμπλήρωσε:

«Όμως δεν αναμασά μόνο τα νομικά αλλά και τα πολιτικά επιχειρήματα των χρυσαυγιτών. Παραβλέπει τις βόμβες του Μιχαλολιάκου, το ότι ο Λαγός παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο πάλι θα την αγνοήσει, αλλιώς θα είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία της χώρας που θα έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι».

Θανάσης Καμπαγιάννης - συνήγορος Αιγυπτίων

«Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης» δήλωσε ο δικηγόρος των Αιγυπτίων, Θανάσης Καμπαγιάννης, και πρόσθεσε:

«Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους όρους. Όταν λέει ότι η προμήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαμηλής απαξίας. Αν όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο τον Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top