Δίκη Χρυσή Αυγή: «Τρέμουν σαν το ψάρι μπροστά στη δικαστική ετυμηγορία»

Πολιτική αγωγή: «Κλάψα, ποινή, Χρυσή Αυγή» οι προσπάθειες για αναστολή

Βίντεο του star.gr με τις δηλώσεις Κασιδιάρη έξω από το Εφετείο

Την ερχόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, θα αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας για τα αιτήματα των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να τους χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι πίτσες, τα πεϊνιρλί και η... γαλλική Επανάσταση!

Η μάχη των συνηγόρων υπεράσπισης, προκειμένου να κερδίσουν αναστολή της ποινής των εντολέων τους, ξεκίνησε χθες, με τους μάρτυρες να επικαλούνται παιδιά και ανήμπορους γονείς για να αποφύγουν τη φυλάκιση των καταδικασθέντων, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στο Star το πρώην στέλεχος που αποκάλυψε τον ρόλο της Χρυσής Αυγής

Εξερχόμενοι από το Εφετείο, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Κώστας Παπαδάκης και Χάρης Στρατής, σχολίασαν την υπερασπιστή γραμμή που ακολούθησαν οι κατηγορούμενοι, αλλά εξέφρασαν και την πεποίθηση ότι το Δικαστήριο πρέπει να τους οδηγήσει στην φυλακή.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παιδιά, πρόβατα και γονείς επιστρατεύουν οι Χρυσαυγίτες

«Αν θα μπορούσα να συνοψίσω με τέσσερις λέξεις την εμπειρία από τις ημέρες αυτές της προσπάθειας των κατηγορουμένων για το ανασταλτικό αποτέλεσμα, θα έλεγα τις λέξεις "κλάψα, ποινή, Χρυσή Αυγή"» δήλωσε ο δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων, Κ. Παπαδάκης. Όπως σημείωσε, «η Ελλάδα έχει μια μεγάλη παράδοση από πολιτικές δίκες και δίκες αστυνομικών σκευωριών και έχει διαμορφώσει ταυτόχρονα με αυτήν μια μεγάλη παράδοση υπερασπιστικής συμπεριφοράς των ανθρώπων οι οποίοι διώκονται, θεωρώντας τον εαυτό τους ως θύμα πολιτικής δίωξης. Αλλά ακόμα και οι κρατούμενοι του κοινού ποινικού δικαίου διαθέτουν και εκδηλώνουν μια υπερασπιστική αξιοπρέπεια και αυτοσυγκράτηση στις δίκες».

Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δικαστηρίου, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «η πλειοψηφία των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής τις ημέρες αυτές εκδηλώνει μια συμπεριφορά η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την ιδιότητα την οποία επικαλούταν, τουλάχιστον στην εξάρτηση της δίκης, του πολιτικού αγωνιστή και διωκόμενου. Γιατί ο πολιτικός αγωνιστής έχει μάθει να κοιτάει με το κεφάλι ψηλά το δικαστήριο όταν βγαίνει από αυτό, είτε για να πάει στο σπίτι του, είτε για να πάει στη φυλακή και πιο παλιά ακόμα, για να πάει στο εκτελεστικό απόσπασμα».

Σύμφωνα με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων, η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων κάνει «επίκληση κάθε είδους αποδεικτικού μέσου και επιχειρήματος προκειμένου να ασκήσει συναισθηματική πίεση στο Δικαστήριο για να πάρει μια μικρή παράταση για τα λίγα χρόνια φυλακής στα οποία τους καταδίκασαν».

«Άνθρωποι, που πριν λίγα χρόνια αισθάνονταν ότι θα κάνουν τη γη να τρέμει, τρέμουν οι ίδιοι σαν το ψάρι μπροστά στη δικαστική ετυμηγορία και πολιτικά στελέχη, που ορκίζονταν την αντίθεση τους στο κατεστημένο, εκλιπαρούν το Δικαστήριο υποσχόμενοι ότι δε θα ξανασχοληθούν με την πολιτική» σχολίασε ο κ. Παπαδάκης, συμπληρώνοντας ότι «μόνο θυμηδία προκαλούν όλα αυτά», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το Δικαστήριο δεν πρόκειται να υποκύψει σε τέτοιες παραστάσεις». Κλείνοντας, ο κ. Παπαδάκης υπενθύμισε «τα λόγια του ποιητή που λέει "αν τη ζωή σου δεν μπορείς να κάνεις όπως την εθέλεις, τούτο τουλάχιστον προσπάθησε μην την εξευτελίζεις"».

Από την πλευρά του, ο Χάρης Στρατής, δικηγόρος πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, δήλωσε σχετικά με τα αιτήματα των κατηγορουμένων για την αναστολή των ποινών ότι «εκπροσωπώντας τα θύματα, τόσο τους κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, όσο και τα υπόλοιπα θύματα της Χρυσής Αυγής, αλλά και με την πίστη ότι εκφράζουμε τον ελληνικό λαό, θεωρούμε ότι πρέπει τα αιτήματα αυτά να απορριφθούν και οι εγκληματίες ναζιστές, κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής, να οδηγηθούν στις φυλακές».
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top