Δίκη Χρυσής Αυγής: Παιδιά, πρόβατα και γονείς επιστρατεύουν οι Χρυσαυγίτες

Συνεχίζεται η διαδικασία για τις αναστολές των ποινών

Στις 10:30 θα ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το ζήτημα των αναστολών εκτέλεσης των ποινών που επιβλήθηκαν στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Οι δικαστές, πριν λάβουν την απόφαση ποιοι τελικά θα οδηγηθούν αμέσως στη φυλακή και για ποιους θα ανασταλεί η ποινή τους, θα πρέπει να ακούσουν τις καταθέσεις μαρτύρων, την υπεράσπιση των καταδικασθέντων, αλλά και την τελική πρόταση της εισαγγελέως. 

Χρυσή Αυγή: Την Παρασκευή τα επιχειρήματα για αρχηγό και πρώην βουλευτές

Μετά δε την πρόταση της εισαγγελέως για τις αναστολές, οι συνήγοροι υπεράσπισης έχουν δικαίωμα να δευτερολογήσουν. 

Κατόπιν το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να ανακοινώσει την τελική του απόφαση για τις αναστολές των ποινών, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. 

Χρυσή Αυγή: Τα επιχειρήματα των μαρτύρων για την αναστολή των ποινών

Σήμερα, στο δικαστήριο αναμένεται να τοποθετηθούν και να καταθέσουν μάρτυρες και συνήγοροι για τον Ν. Μιχαλολιάκο, Γιάννη Λαγό, Ηλία Κασιδιάρη, κ.ά.

Μετά από αυτό κανείς δε γνωρίζει τι θα ακολουθήσει, καθώς η εισαγγελέας ή θα αναπτύξει την πρότασή της για τις αναστολές, ή θα ζητήσει τη διακοπή της δίκης για την ερχόμεννη Δευτέρα, ώστε να έχει χρόνο να προετοιμαστεί. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μετά από 5,5 χρόνια ο Μπαρμπαρούσης εμφανίστηκε

Χθες, μετά από 5,5 χρόνια διάφορα στελέχη της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν στο δικαστήριο για να δώσουν τη μάχη να μην μπουν στη φυλακή. 

Πρώτος και καλύτερος ο Κ. Μπαρμπαρούσης, ο οποίος επιστράτευσε μέχρι και τον τυφλό πατέρα του, ο οποίος κατέθεσε πως αν ο γιος του μπει φυλακή, τότε εκείνος και η ανάπηρή σύζυγός του θα βρεθούν σε δυσμένεια, αφού τους βοηθά, φροντίζει τις καλλιέργειες της οικογένειας, αλλά και τους ίδιους. 

Χρυσή Αυγή: Πόσο θα μείνουν στο κελί όσοι πάνε στη φυλακή

Ο ανιψιός του Νίκου Κούζηλου είπε πως ο θείος του πρέπει να μείνει εκτός φυλακής γιατί έχει ανήλικο παιδί, ενώ ο συνήγορος του Παντάζη υποστήριξε ότι ο πελάτης του τα χρόνια της κρίσης πρόσφερε στην κοινωνία δύο ακόμα παιδιά και η φυλάκισή του θα τα τραυματίσει ψυχολογικά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top