Δίκη Χρυσής Αυγής: Μετά από 5,5 χρόνια ο Μπαρμπαρούσης εμφανίστηκε

Έφερε να καταθέσει τον τυφλό πατέρα του

Βγήκαν από τη δικαστική αίθουσα ο Μπαρμπαρούσης και ο πατέρας του / Βίντεο: Ανέστης Συμεωνίδης

Ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής, με το δικαστήριο να αποφασίζει σήμερα για τις αναστολές των ποινών και το ποιοι τελικά θα πάνε φυλακή. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σε 14 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δε θα υποβάλει αίτημα αναστολής, όπως ανακοίνωσε ο συνήγορός του. 

Συνήγορος Μπαρμπαρούση: «Θα προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη αν φυλακιστεί»

Στη δικαστική αίθουσα σήμερα βρέθηκε μετά από 5,5 χρόνια ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπάρούσης, ο οποίος έφερε και τον πατέρα του, ως μάρτυρα για να ενισχύσει την υπερασπιστική του γραμμή στην αίτησή του για αναστολή της ποινής του.

Χρυσή Αυγή: Πόσο θα μείνουν στο κελί όσοι πάνε στη φυλακή

Ο δικηγόρος του υποστήριξε πως ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, έχει μόνιμη κατοικία, δεν υπήρξε ποτέ φυγόποινος και τηρεί εδώ και οχτώ χρόνια τους αυστηρούς όρους που του έχουν επιβληθεί. 

Συνέχισε λέγοντας πως η φυλάκισή του θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς ο πατέρας του είναι τυφλός και η μητέρα του άτομο με αναπηρία και εξαρτώνται πλήρως από τον πελάτη του. 

«Τα εισοδήματά του προέρχονται από την οικογενειακή περιουσία με καλλιέργειες και ζώα και ο μόνος που βοηθάει είναι ο Κ. Μπαρμπαρούσης και συνδράμει την οικογένεια του. Η δυνατότητα βιοπορισμού τους θα εξαλειφθεί. Έχει παντρευτεί αλλοδαπή μετανάστρια, έχει χωρίσει συναινετικά, καταβάλει διατροφή για τα τρία ανήλικα τέκνα του, με τα οποία έχει άριστη σχέση. Πληρώνει διατροφή 1.500 ευρώ», είπε ο συνήγορός του.

Ο πατέρας του κατέθεσε πως από τότε που δεν εξελέγη βουλευτής μένει μαζί τους και ασχολείται με τα χωράφια της οικογένειας. 

«Αν εκτίσει την ποινή που του βάλατε εγώ είμαι τελειωμένος», είπε ο πατέρας του Μπαρμπάρουση και διευκρίνισε πως την όρασή του την έχασε το 2017 και από τότε χρειάζεται τη στήριξη του και τη βοήθεια του γιου του. 

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε ωστόσο για μια ακόμα φορά ο κ. Μπαρμπαρούσης, καθώς μετά την αγόρευση του συνηγόρου του, σηκώθηκε μαζί με τον πατέρα του και ρώτησε την πρόεδρο του δικαστηρίου αν μπορεί να φύγει. Τότε εκείνη έκπληκτη του απάντησε: «Ε… τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος και 5,5 χρόνια σας βλέπουμε σήμερα».

Πάντως ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. δεν πτοήθηκε και αποχώρησε από την αίθουσα μαζί με τον πατέρα του. 

 Μάρτυρας Πανταζή: «Είναι ήσυχος άνθρωπος»

«Ήσυχο άνθρωπο», χαρακτήρισε τον Αναστάσιο Πανταζή, μάρτυρας που ήρθε σήμερα στο δικαστήριο για να καταθέσει υπέρ του αιτήματός του για αναστολή της ποινής του. Ο Πανταζής καταδικάστηκε σε οχτώ χρόνια κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων. 

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως τα τελευταία χρόνια δεν έχει ακουστεί τίποτα αρνητικό για το πρόσωπό του και πως πηγαίνει μόνο στην εργασία του και στο σπίτι του. 

«Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, τα δυο μικρά. Η γυναίκα του δεν θα τα καταφέρε», είπε ο μάρτυρας. 

Ο δικηγόρος του από την πλευρά του υποστήριξε ότι «στα χρόνια της κρίσης προσέφερε δύο ακόμα παιδιά στην κοινωνία» και πρόσθεσε πως η φυλάκισή του θα προκαλέσει μεγάλο τραύμα στα παιδιά του. 

Τι εκτιμούν οι νομικοί για τις ποινές των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής

Νομικοί εκτιμούν πως πολύ δύσκολα οι Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Παππάς θα μπορέσουν να πείσουν το δικαστήριο να δώσει στην έφεσή τους ανασταλτικό χαρακτήρα, ώστε να μη μπουν στη φυλακή. 

Οικογένεια Φύσσα: «Επιεικείς οι ποινές στους συνεργούς του Ρουπακιά»

Συνολικά, 53 καταδικασθέντες από όλες τις υποθέσεις που εξέτασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διεκδικούν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, προβάλλοντας ως επιχειρήματα -μεταξύ άλλων- ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων ή ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή άλλα οικογενειακά θέματα. 

Χρυσή Αυγή: Οι τελικές ποινές για Ρουπακιά και διευθυντικά στελέχη

Επίσης πολλοί από τους καταδικασθέντες έχουν καλέσει μάρτυρες να καταθέσουν και να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς τους. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top