Στο Star το πρώην στέλεχος που αποκάλυψε τον ρόλο της Χρυσής Αυγής

Ο Ηλίας Σταύρου, ο μόνος που κατέθεσε επώνυμα στη δίκη, εξηγεί τη δράση της

Ο Ηλίας Σταύρου είναι το μοναδικό πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής που κατέθεσε επώνυμα στη δίκη. Μιλώντας αποκλειστικά στο Star εξηγεί τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. 

Χρυσή Αυγή: Την Παρασκευή τα επιχειρήματα για αρχηγό και πρώην βουλευτές

«Όταν βρέθηκα στην Αθήνα και είδα αυτά που έβλεπε όλος ο κόσμος, δηλαδή τις έκνομες δράσεις της Χρυσής Αυγής, τις επιθέσεις σε μετανάστες τις συγκρούσεις με ανθρώπους του αντιεξουσιαστικού χώρου αυτά που έγιναν για παράδειγμα στο Αγρίνιο με τον Μπαρμπαρούση και στην Ραφήνα Αττικής με τον Ηλιόπουλο και τον Γερμενή. Όταν λοιπόν έφτασα σε ένα σημείο που βεβαιώθηκα, σχημάτισα ευρεία πεποίθηση, άρχισα σταδιακά να αποστασιοποιούμαι» περιέγραψε ο Ηλίας Σταύρου.

Χρυσή Αυγή: Τα επιχειρήματα των μαρτύρων για την αναστολή των ποινών

Η επιλογή του να αποχωρήσει από το κόμμα το 2013, τον έφερε αντιμέτωπο με απειλές για τη ζωή του. «Απειλές του τύπου δε θα ήταν και η πιο φρόνιμη κίνηση να φύγεις από το κόμμα, θα πρέπει να προσέχεις. Άνθρωποι είμαστε ατυχήματα παθαίνουμε. Αργότερα όταν έφυγα τον Δεκέμβριο κι επέστρεψα στην πόλη της Βέροιας, τέτοια τηλεφωνήματα συνέβαιναν και στην οικία μου και είχε τύχει κάνα δυο φορές να το σηκώσει η μητέρα μου, τότε με εγκεφαλικό και να την απειλούν και αυτήν» εξηγεί.

Ήμουν κλεισμένος στο σπίτι από τον φόβο μου 

«Δεν εργαζόμουν, δεν έκανα τίποτα, δεν έβγαινα καν από το σπίτι λόγω του φόβου που με είχε κυριεύσει από τις απειλές των ανθρώπων αυτών. Ώσπου, κάποια στιγμή είπα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό» περιγράφει ο Ηλίας Σταύρου και συνεχίζει:

«Δυσαρέσκεια και φόβο ένιωθα, όταν έβλεπα να γίνονται αυτές οι επιθέσεις και αισθανόμουν ότι όσο παρέμενα εκεί, στα μάτια τους καταλάβαινα ότι γίνομαι κι εγώ συνένοχος». 

Όπως καταγγέλλει η ηγεσία είχε φροντίσει να στήσει έναν μηχανισμό εκφοβισμού, ώστε να μπορεί να εκβιάζει στελέχη που τυχόν θα ήθελαν να αποχωρήσουν.

«Βιντεοσκοπούνταν από τα ίδια τα άτομα της ΧΑ, με σκοπό αυτό που λέμε, να τους κρατάνε. Δηλαδή ότι αν θελήσει κάποιος να αποχωρήσει από το κόμμα, έχοντας εμείς τραβήξει αυτόν σε κάποια στιγμή έκνομης δράσης και του πουν ότι “ξέρετε κύριε αν θελήσετε να φύγετε και να αναφέρετε πράγματα στη Δικαιοσύνη για εμάς, μπορούμε και εμείς να αναφέρουμε πράγματα στη Δικαιοσύνη για εσάς”» κατέληξε.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top